Kaikki artikkelin kuvat*: Outi Järvelä
* paitsi missä erikseen mainittu toinen kuvalähde


Vaasan Sportin osakeanti - tästä on kyse

Tule Vaasan Sportin omistajaksi ja osallistu liigakiekon kehittämiseen Vaasassa! Olemme enemmän kuin vain urheiluseura. Olemme osa isoa yhteisöä, missä on valtava määrä historiaa, tunteita, ylpeyttä ja intohimoa.

Lue enemmän tästä mitä olemme tehneet nykyisen, vuosi sitten alkaneen, strategiakauden aikana sekä, mitä tarkennuksia olemme tehneet strategiaan ja mitä muutoksia tulemme tekemään saatujen oppien ja kokemusten perusteella.

Osakeanti antaa meille eväät vahvistaa liike- ja urheilutoimintamme ja tätä kautta tarjota koko yhteisölle aina uusia elämyksiä, ikimuistoisia hetkiä, ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jääkiekon, urheilun ja viihteen parissa. Tämä on meille välttämätöntä, jotta voimme rakentaa menestyksemme pohjaa ja varmistaa, että Vaasan Sport säilyy koko Pohjanmaan alueen vetovoimatekijänä myös tulevaisuudessa.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallitus

Heikki Hiltunen (puheenjohtaja),
​​​​​​​Martti Ehrnrooth, Anna-Kaisa Valkama, Oskar Osala, Filip Riska, Mikael Hallbäck, ja Vesa Hakkarainen1 osake 120€10 osaketta 1 200€100 osaketta
12 000€
OmistajakorttiKylläKylläKyllä
Osakekirja (numeroitu ja allekirjoitettu)KylläKylläKyllä
Äänioikeus yhtiökokouksessaKylläKylläKyllä
Oikeus vaikuttaa ja kehittää omistajatapahtumissaKylläKylläKyllä
10 %:n alennus normaalihintaisista fanituotteistaKylläKylläKyllä
Etuosto-oikeus kausikortteihin ja pudotuspeleihin*KylläKylläKyllä
Vaasan Sportin VIP-ilta kahdelle kaudelle 2024-2025-KylläKyllä
Aitio (12 hlö) yhteen Liiga-otteluun kaudelle 2024-2025--Kyllä

* Etuosto-oikeus parhaalle vapaalle / saatavana olevalle paikalle. Koskee koko runkosarjaa ja/tai koko pudotuspelisarjaa.

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymyksetVaasan Sportin uutta strategiaa on nyt takana melkein kokonainen kiekkokausi. Strategian keskipisteenä ovat junioripolun, valmennuksen sekä pelaajatuotannon kehittäminen.

Ensimmäisellä kaudella olemme saaneet onnistumisia jo usealla saralla. Kuluneen kauden aikana Sportin juniorimäärät ovat kääntyneet kasvuun edellisistä vuosista, lähiseurayhteistyö maakunnan seurojen kanssa on tiivistynyt, Junior Sport ja Liiga Sport ovat jalkauttaneet yhteiset arvot toimintaan. Onnistumisten taustalla olemme vahvistaneet valmennusosaamista sekä solmineet yhteistyösopimuksen Kuortaneen Urheiluopiston kanssa.

Kaukalossa kulunut kausi on ollut myös onnistunut. U20-joukkue taistelee Nuorten SM-liigassa mitaleista. Kauden aikana on nähty useita U20-pelaajia myös Liiga-joukkueessa. Olemme päässeet todistamaan Oskari Hultin läpimurron liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Liigajoukkue on pystynyt kehittämään peliään läpi kauden ja taistellut voitosta jokaisessa ottelussa.

Strategisten valintojen ja kuluneen kauden onnistumisien myötä Vaasan Sportin vetovoima nuorten pelaajien keskuudessa on kasvanut. Sport nähdään entistä mielenkiintoisempana seurana sekä ponnahduslautana pelaajauralle.
​​​​​​​

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymykset


YHDISTÄMME KOKO POHJANMAAN

Olemme luoneet monimuotoisen yhteisön, joka kattaa eri sosiaaliluokat, yritykset kaikilta toimialoilta, sekä ihmisiä kaikista ikäryhmistä. Yhteisössämme ei ole väliä sukupuolellasi, kielitaustallasi tai etnisellä taustallasi.

LIIKUTAMME LAAJA-ALAISESTI

Vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta saavat meiltä mahdollisuuden säännölliseen liikuntaharrastukseen. Tarjoamme vuodessa yli 50 000 tuntia ohjattua valmennusta ja autamme yli sataa nuorta etenemään kohti huippu-urheilijan uraa. Lisäksi järjestämme yritys- ja johtamisvalmennuksia alueen yrityksille, jääkiekkovalmennuksen ohella.

ELINVOIMAN JA NÄKYVYYDEN KASVATTAJA

Ylpeydellä edustamme koko Pohjanmaata ja saamme säännöllisesti näkyvyyttä valtakunnallisissa medioissa, yli 700 kertaa vuodessa. Lisäksi tarjoamme vuosittain työpaikan noin 150 henkilölle, joko täysipäiväisesti tai osa-aikaisesti.

TUOTAMME ELÄMYKSIÄ

Tarjoamme arjesta irtautumisen mahdollisuuden, ollen samalla tärkeä osa monien arkea. Vuosittain järjestämme yli 30 urheilutapahtumaa, jotka houkuttelevat yli 100 000 kävijää, joista noin 25 000 on uniikkeja. Olemme yksi maakunnan suurimmista tapahtumajärjestäjistä, emmekä suunnittele luopuvamme tästä asemasta.

TEEMME VASTUULLISIA TEKOJA

Toimintamme perustuu ammattijääkiekkoa isompiin arvoihin. Olemme kauden aikana tavanneet yli 4 000 lasta kaukalon ulkopuolella, tarjoten yli 10 000 alakoululaiselle ilmaisen kiekkoelämyksen. Arvoissamme korostuu myös kestävän kehityksen huomiointi ostoissa ja arjen valinnoissa.

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymyksetOMISTAJANA VOIT VAIKUTTA!
Sportin omistajana olet osa Kotkayhteisöä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää Sportin toimintaa kohti Visiota 2028 Vaasan Sport on yksi menestyjistä Suomen kiekossa.

Anna-Kaisa Valkama
​​​​​​​Kuva: Merinova

”Seudun vetovoiman kannalta Liiga-joukkue on ehdoton edellytys. Tämän lisäksi yhteisöllisyys ja Liiga-joukkueen ympärilleen luoma säpinä houkuttelee nuoria jääkiekon pariin. Lasten ja nuorten liikkuminen ja siihen innostaminen on itselleni sydämen asia.

Olen sijoittanut Vaasan Sporttiin, koska haluan olla omalta osaltani tukemassa seudun kärkijoukkuetta. Sportin Liiga-taival ei ole ollut helppo, mutta toivottavasti seudun toimijoiden tukea löytyy jatkossakin!”

Anna-Kaisa Valkama, osakkeenomistaja

Oskar Osala
​​​​​​​Kuva: Suomen Jääkeikkoliitto

“Olen ikuisesti kiitollinen, että Vaasan Sport piti minut poissa ongelmista ja tarjosi turvallisen paikan varttua ja purkaa energiaani. Sain tuon ajan viettää ihmisten kanssa, ketkä ovat edelleen ystäviäni.

Omistajana haluan tukea ja olla mukana tekemässä Sportista paljon enemmän kuin pelkän liigajoukkueen, koko Pohjanmaan yhdistävän voiman.”

Oskar Osala, osakkeenomistaja


​​​​​​​NÄIN OSTAT OSAKKEEN!
Voit ostaa Sportin osakkeita tilauslomakkeella. Voit myös ottaa osaa osakeantiin puhelimitse soittamalla Vaasan Sportiin, puh. 020 1555 600, tai lähettämällä sähköpostia Jan-Peter Nordbäckille osoitteeseen jan-peter.nordback@vaasansport.fi

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymyksetTAUSTA

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n yhtiökokous on 20.10.2022 valtuuttanut yhtiön hallituksen päättämään yhdessä tai useammassa erässä enintään 10 000 uuden osakkeen liikkeelle laskemisesta maksua vastaan. Uudet osakkeet voidaan antaa yhtiön osakkeenomistajien omistusten mukaisessa suhteessa tai osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen suunnatulla osakeannilla, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Hallituksella on oikeus päättää osakeannin kaikista muista ehdoista. Valtuutus on voimassa toistaiseksi.​

OSAKEANTI 26.2. – 30.9.2024

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallitus on päättänyt järjestää osakeannin yhtiön osakepääoman korottamiseksi laskemalla liikkeelle 8 500 kappaletta 120 euron arvoisia osakkeita yhtiön nykyisille ja uusille osakkeenomistajille. Yhtiöllä on ennen osakeantia 13 986 osaketta, jotka ovat 1 389 eri omistajalla.​

Osakeannin menettelytavan tavoitteena on laajentaa yhtiön osakaspohjaa ja sitouttaa nykyistä enemmän yrityksiä ja yksityishenkilöitä yhtiön toimintaan.​ Ylimerkintätilanteessa yhtiön hallituksella on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä tehty osakemerkintä.

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymykset


HOCKEY-TEAM VAASAN SPORT OY:N OSAKEANTI 26.2.2024-30.9.2024

Yrityksen nimi: Hockey-Team Vaasan Sport Oy
Osakepääoman korotus: enintään 1 020 000 €
Osakkeiden nykyinen lukumäärä: 13 986 kpl
Merkittäväksi lasketut uudet osakkeet: 8 500 kpl
Osakkeen hinta: 120 €
Konsernin liikevaihto 2022–2023: 6 556 517 €
Konsernin tulos 2022–2023: 106 400 €​
Osakeannin merkintäaika: 26.2.2024 – 30.9.2024
Osakeannin viimeinen maksupäivä: 16.9.2024
Yhtiön kotipaikka: Vaasa
Yhtiön toimiala: Urheilutoiminta sekä huvi- ja virkistyspalvelut

LISÄTIETOA

Lisätietoa seuran suunitelmista ja annin käyttötarkoituksesta ja talousluvuista saat tästä.

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymyksetUrheiluliiketoiminta on Suomessa haastavaa ja realistista onkin pyrkiä nollatulokseen kausittain. Taloudellinen tulos on paljolti sidottu urheilulliseen menestykseen, johon liittyy toiminnasta johtuvia epävarmuustekijöitä.​

Sijoittamalla urheiluliiketoiminta harjoittavaan yhtiöön ei yleensä ole odotettavissa taloudellista tuottoa. Osakkeille ei tule odottaa osinkotuottoa, vaan sijoitus on nähtävä yhtenä mahdollistajana Pohjanmaan liigakiekon kehittämiseksi.​

Urheiluliiketoiminnassa omistajana mukana oleminen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa omistamansa seuran toiminnan kehittämiseen ja tulevaisuuteen. Omistaminen tarjoaa myös mahdollisuuden tukea omaa suosikkiseuraa ja verkostoitua.​

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n yhtiöjärjestys sisältää lunastuslausekkeen.

Artikkelin alkuun
Lisätietoa ja kysymykset


Lisätiedot osakeannista

Jan-Peter Nordbäck - jan-peter.nordback@vaasansport.fi
Tomas Kurtén - tomas.kurten@vaasansport.fi

Artikkelin alkuun