Miroslav Svoboda
Kuva: Mikko Kankainen

Jukurit tyly isäntä

Jukurit oli Liigan kuntopuntarin paras joukkue kymmenen ottelun otannalla, eli tiedossa oli vaikea ottelu. Ensimmäisen erän alkupuolisko meneekin kotijoukkueen määritellen jäätapahtumat ja saavat myös ottelun ensimmäisen ylivoiman. Sport pelaa alivoimansa hyvin eivätkä mikkeliläiset pääse kunnon paikkoihin. Tasaviisikoin ottelun ilme jatkuu hivenen kotijoukkueen hyväksi, mutta Sport saa ottelun avausosuman. Kotkapaidat karvaavat kiekon hyökkäyspäädyn siniviivalta, Axel Holmström nostaa sen kohti Jukureiden maalia, jonka jälkeen puolustuksen purku epäonnistuu. Carl Mattsson pääsee katkaisemaan purkuyrityksen ja sohaisemaan kiekon maalin edustalle, josta Lari Heikkien nappaa sen mukaansa ja laittaa rystyllä kiekon maaliin. Tilanne on hieman epäselvä, mutta pitkän videotarkastuksen päätteeksi maali myönnetään. Sport 0-1 johtoon ajassa 14.52. Samassa ajassa myös Sport ylivoimalle, mutta kotijoukkue hoitaa puolustuksen oppikirjan mukaisesti. Lisämerkintöjä erässä ei enää tule ja näin maalin johdossa toiseen erään.

Sportin etu ei kestä kauaa. Toista erää on pelattu vain neljä ja puoli minuuttia, kun Jukurit iskee lukemat 1-1 tasoihin. Tämän jälkeen Sport joutuu kahdesti peräkkäin alivoimalle. Sinipaidat näyttävät miksi he ovat Liigan kuumin joukkue; ensimmäisen alivoiman kotkapaidat vielä hoitavat, mutta toisella Jukurit onnistuvat ja tilanne 2-1 ajassa 28.36. Vajaa minuutti myöhemmin tilanne onkin jo 3-1. Sport ei kuitenkaan laannu ja taistelee itselleen ylivoiman, jonka aikana saa pari hyvää kuviota rakennettua. Tasaviisikoin ottelun ilme palaa taas kotijoukkuepainotteiseksi. Erä kuluu loppuun ilman lisätapahtumia. Jukurit vaarallisempi toisessa erässä ja näin kahden maalin takaa-ajoasemassa päätöserään.

Kolmannen erän alkuun Sport saa kaksi peräkkäistä ylivoimamahdollisuutta kaventaa ottelun lukemat, mutta onnistumisia ei tule. Sen sijan Jukurit onnistuu kertaalleen ajassa 50.28, näin tilanne 4-1. Tämä jää myös ottelun lopputulokseksi. Jukurit ottaa tänään itsevarman voiton ja Sportin otteissa näkyi eilisen ottelun rasitus sekä pitkä matkustaminen yötä myöten Mikkeliin.

Ensi viikolla pelataan jälleen kolme ottelua, joista ensimmäinen tiistaina turussa, TPS:n vieraana.