Saros nollasi Sportin

1. erä

Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja kotijoukkue Sport oli hyvällä jalalla liikkeellä. Kova vauhti toi myös rangaistuksia ja ylivoimaa nähtiin viiteen eri kertaan. Ensimmäisenä ylivoimamaalia pääsi koittamaan kotijoukkue ajassa 02:45, mutta eleettömän varmasti torjunut Juuse Saros HPK-maalilla ei ollut yllätettävissä. Jäähyn jälkeen myös vieraat sai koneita käyntiin ja sai luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Tälläisestä tuli myös hämeenlinnalaisten ensimmäinen ylivoima kun Jarkko Immonen joutui kamppimaan kaverin nurin. HPK-ylivoima pyöri mukavasti, mutta kotkapaidat kestää ja luo itse asiassa parhaan paikan alivoimalla, mutta 2-1 hyökkäys hyytyy heikkoon poikkisyöttöön.

Erän puolivälissä on aika illan toisen kotkaylivoiman. Nyt kuviot pyörii nätisti varsinkin ykkösyv:n johdolla, mutta Saros kestää edelleen. Vitonen ennen summeria nähdään erän paras maalipaikka Sportilta. 3-1 hyökkäys pelataan hienosti takamieheksi nousevalle Oskari Manniselle, jolle aukeaa tyhjä kaista maalille. Tämä ehkä yllättää myös pakin itsenkin, sillä mies ajautuu liian lähelle maalia ja ratkaisu jää piippuun. Tasaisen erän loppuun otetaan vielä molemmat tyhmät jäähyt keskialueella, ensin Ville Leskinen kamppii Sportin alivoimalle ja ylivoiman lopussa Joonas Vihko tekee saman tempun tasaten puntit tuonkin osalta. Sport luo ylivoimalla aivan erän lopussa hyvän tontin, mutta Erik Riskan hyvä kääntö liruu vasemmalta ohi maalin. Sportille jää erän alkuun vielä 28 sekuntia ylivoimaa. Hyvä ja vauhdikas erä molemmilta. Sportilla muutamia hyviä paikkoja, mutta ratkaisupaikoissa pitää olla terävämpi.

2. erä

Toisessa erässä Sport ei pystynyt hyödyntämään alun ylivoimaa ja joutui itse alivoimaiseksi ajassa 22:15. Tämän illan kolmannen ylivoimansa HPK käyttää hyväkseen. Sport ei saa purettua kiekkoa omista vaikka paikka on ja vieraat kuittaavat. Kiekko pelataan oikealle laidalle Ville Järveläiselle ja Sport-nelikko hieman ylipelaa tilanteessa kiekollista jättäen helpon poikkarin paikan kaverille. Järveläinen syöttää yläkaarelta toiselle, josta Juhani Jasu ampuu onetimerilla kiekon ohi voimattoman Toivosen ajassa 23:47. Toinen erä on kotijoukkueelta ensimmäistä tahmeampi ja vieraat hallitsevat kenttätapahtumia eikä HPK:n Sarosta päästä kunnolla koittamaan.

HPK sen sijaan vyöryy muutaman kerran vaarallisesti ja Toivonen pitää kotkapaidat pelissä. Erän puolivälin jälkeen nähdään paras Sport-paikka, jossa Jussi Pesonen ampuu takatolpilta Antti Uiton vedon riparista kiekon muikkuverkkoihin. HPK:lle tarjotaan aiban erän lopussa toista maalia kun Sport -hyökkääjän lättysyöttö oman maalin takaa pomppii suoraan maalin eteen hämeenlinnalaispelaajalle, joka ampuu suoraan. Toivonen ottaa kuitenkin räpylällä gamesaverin ja pitää kotkapaidat iskuetäisyydellä kolmanteen erään. Hieman oli vieraiden erä ja sitä myöden maalin johto ansaittu. Sport ei päässyt kunnolla haastamaan HPK-puolustusta ja näin niin jäähyt kuin maalipaikat jäi tulematta.

3. erä

Saros nollaa Sportin tänään, maalitiliä ei saada auki. Sport pelasi hyvän kolmannen erän ja pystyy haastamaan Saroksen nollaa hyvin. Lähimmäksi pääsee Damien Fleury, joka riparista kilauttaa tolppaa. Ottelun ratkaisumaali nähdään tänään ajassa 46:53 kun vieraiden Craig Shira lähettää pitkällä syötöllä kultakypärä Jesse Saarisen vasemmalta puolittain läpi. Saarinen ajatuu jo pieneen kulmaan mutta ampuu kiekon Toivosen längistä sisään. Johtomaalin jälkeen kerho asettuu puolustuskannalle ja Sport vyöryttää peliä kohti Saroksen maalia.

Vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua saadaan ensimmäinen etsikkoaika ylivoiman muodossa. Pyörimään peli saatiin hyvin, mutta laadukkaat ratkaisut puuttuivat tänään kautta linjan. Viimeinen iskun paikka tulee ajassa 56:56 ex-Sportin Aleksi Laakson ampuessa kiekon katsomoon. Aikalisä ja veskari pois loppuajaksi on valmennuksen veto tähän kohtaan. Pyöritys on valtaisa, mutta HPK-pelaajat taistelee jokaisen vedon eteen välillä jopa pää edellä ja loput läpi tulevat hoitaa Illan paras pelaaja Juuse Saros. Paras paikka kavennukseen tulee Niko Peltolalle, mutta b-pisteiden välistä lähtenyt veto epäonnistuu täysin. HPK-voiton kruunaa Tuomas Vänttisen purku, joka liruu tyhjiin ajassa 59:54.

Maalinteko on tuottanut tuskaa nyt kahdessa viime kotipelissä ja tänään ei saatu kuparista rikki ollenkaan. Tänäänkin oltiin hyvin mukana pelissä, mutta vieraiden hieman tehokkaampi ylivoima yoi avausmaalin, joka lopulta jäi myös voittomaaliksi. Viimeiseen erään Sarokselle 19 torjuntaa, mutta hirveisiin gamesavereihin ei miehen kuitenkaan tarvinnut tänään venyä.