Niilo Halonen vahvistamaan Sportia täksi kaudeksi


Vaasan Sport vahvistaa maalivahtiosastoaan Liigakauden kynnyksellä, kun Niilo Halonen, 26, saapuu kotkapaitaan yksivuotisella sopimuksella

Riihimäkeläläisen Nikkareiden kasvatti Niilo Halonen on edustanut juniorivuosiensa aikana niin Helsingin Jokereita kuin Helsingin IFK:ta. Myös nuorten maajoukkueet ovat tulleet miehelle tutuksi eri ikäluokista.


Rauhallisesta pelityylistään tunnettu Halonen on pelannut urallaan 83 Liigaottelua, joista pääosa on tullut HIFK:n riveissä kausina 2020–2023. Kaudella 2021-2022 Halonen kutsuttiin myös Leijonien mukaan. Viime kaudeksi hän lähti hakemaan uutta vauhtia uralleen Ruotsin HockeyAllsvenskanista, jossa pelejä tuli 39 hieman alle 90 %:n torjuntakeskiarvolla. Sport-sopimuksen myötä Halonen tekee paluun Liigaan ja on varmasti motivoitunut haastamaan Sportin muut maalivahdit peliajasta.

Vt. Urheilutoimenjohtaja Ari-Pekka Pajuluoma avaa Halosen hankinnan taustoja:

-Koimme, että meillä on tässä vaiheessa tarve vahvistaa maalivahtiosastoamme, ja tämän pohjalta lähdettiin kartoittamaan maalivahtimarkkinaa. Niilon noustua esiin, aloimme selvittää hänen taustojaan ja melko nopeasti oli selvää, että Niilo olisi etsimämme palanen tähän joukkueeseen.


Tavoitteena paluu EHT-tason maalivahdiksi

- Halonen on aiemmin osoittanut olevansa huippuluokan maalivahti tässä sarjassa. Hänellä oli kova halu palata täksi kaudeksi takaisin Liigaan ja liittyä Sportiin, mikä on itsessään erittäin mahtava lähtökohta. Heti ensimmäisestä kontaktista lähtien Niilosta huikui sellainen fiilis, että hän on erittäin halukas tulemaan Vaasaan. Tavoite Niilolla itsellään on varmasti palata EHT-tason maalivahdiksi ja me haluamme auttaa häntä siinä. Aika sitten näyttää, mihin yhteistyömme johtaa, Pajuluoma ennakoi tulevaa.


Tule seuraamaan ensimmäisiä Halosen ensimmäisiä harjoituksia lounaan merkeissä

Halonen liittyy harjoitusvahvuuteen heti tänään maanantaina ja on jäällä joukkueen yhteisissä harjoituksissa 11:15-12:00. Tervetuloa seuraamaan harjoituksia Sport-lounaan merkeissä. Ravintolassa tarjolla pyttipannua kananmunalla ja kasviksia.