Sport jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta
​​​​​​​Kuva: ApolloPhoto


Ylpeästi punavalkoinen, nyt taistellaan pudotuspelipaikasta

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n määrittelemä siirtotakaraja on huomenna torstaina 15.2.2024. Myös Vaasan Sport on ollut median spekuloinneissa mahdollisten pelaajamyyntien merkeissä. Kuluvalla kaudella Liiga on ollut ennätyksellisen tasainen ja sijoilla 8–13 olevat joukkueet mahtuvat 8 pisteen sisään, kun sarjaa on vielä 11 kierrosta pelaamatta. Kauden otteluissa Sport on osoittanut pystyvänsä taistelemaan voitosta jokaista joukkuetta vastaan. Taistelevasta ilmeestä huolimatta ikävät loukkaantumiset ovat olleet Sportin matkassa koko runkosarjan. Loukkaantumisten myötä Sport kartoittaa vielä mahdollista vahvistusta hyökkäyspäähän. Ulosmyyntejä ei Sportin joukkueesta tulla näkemään.

- Joukkueella, valmennuksella ja urheilujohdolla on vahva usko, että taistelemme loppuun asti pudotuspelipaikasta ja tulemme sinne menemään. Simon Hjalmarssonin loukkaantumisen jälkeen olemme seuranneet pelaajamarkkinoita ja pyrkineet sieltä löytämään meille sopivaa hyökkääjää. Tällä hetkellä hyvin moni seura etsii kuumeisesti vahvistuksia ja tarjolla on rajallinen määrä laadukkaita pelaajia. Seuran talouden ja markkinatilanteen huomioiden, emme ole vielä löytäneet meille sopivaa pelaajaa, toteaa Sportin urheilujohtaja Herkko Koski.


- Jens Lööke tullaan näkemään viikonloppuna pelaavassa kokoonpanossa. Tämä odotettu paluu luonnollisesti pienentää painettamme uuden vahvistuksien hankinnassa. Siirtoraja sulkeutuu huomenna klo 24.00. Lööken paluusta huolimatta kartoitamme potentiaalisia pelaajia loppuun asti, Koski täydentää.


Kauden 2022–2023 Sport joutui taloudellisista syistä turvautumaan pelaajamyynteihin. Tälläkin hetkellä Sportin talous on tiukka, mutta kausi on osoittanut joukkueen ison urheilullisen potentiaalin. Urheilullisen potentiaali on myös näkynyt kauden yleisömäärissä, sekä Sportin kiinnostuksen kasvussa. Tulevana lauantaina Vaasan Sähkö Areenassa päästään viettämään historiallista iltaa, kun hallin on ensimmäistä kertaa Sportin liigahistoriassa loppuunmyyty.

- Viime kaudella olimme pakotettuja tekemään kovia päätöksiä. Tämän vuoden joukkue on kilpailukykyisempi, emmekä missään nimessä voi tässä vaiheessa kautta liputtaa itseämme ulos pudotuspeleistä. Maailman taloustilanne näkyy meidänkin toiminnassamme ja elämme tiukan talouden ympäröimänä. Tarvitsemme loppukaudelle koko Sportyhteisön tuen, jotta pääsemme pudotuspeli tavoitteeseemme. Uskon ihmisten löytävän hallille kannustamaan kotkapaidat pudotuspeleihin. Vaasan kiekkoyleisö ansaitsee pudotuspelit kotikaupunkiin, kommentoi Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.


Vaasan Sport haluaa antaa joukkueelle täydellisen työrauhan pudotuspelitaisteluissa. Seuran katseet ovat käynnissä olevan runkosarjan huipennuksen lisäksi jo tulevaisuudessa. Seuraa halutaan jatkossakin kehittää ja vankistaa. Seura tulee tiedottamaan tulevaisuuden suunnitelmistaan vielä runkosarjan aikana.

Vaasan Sport kohtaa tänään klo 18.30 alkavassa Liiga-ottelussa yhden kauden isoimmista yllättäjistä, Mikkelin Jukurit. Tule sinäkin kannustamaan Sport tärkeään kotivoittoon! Liput tästä.