Kuva: Teemu Hannula

Otteluraportti: HPK-Sport 13.9.2024

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ilman maaleja, mutta jäähyt sävyttivät erää. Kyle Topping (#42) sai ensimmäisen jäähyn poikittaisesta mailasta ajassa 6:13, ja myöhemmin Ossi Ikonen (#37) koukkaamisesta ajassa 13:03. Erän loppupuolella Valtteri Hietanen (#50) keräsi vielä kaksi jäähyä, ensin estämisestä ajassa ja sitten korkeasta mailasta. Aatu Aarnio (#53) täydensi jäähysuman huitomisella ajassa 19:47. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 0-0.

Toinen erä toi mukanaan pelin ensimmäiset maalit. Ajassa 20:42 Eetu Tuulola (#82) vei joukkueensa 1-0 johtoon ylivoimalla, syöttäjinä Kyle Topping (#42) ja Jesse Kiiskinen (#88). Sport kuitenkin oli pelin päällä ja ajassa 28:34 Aatu Aarnio (#53) tasoitti pelin 1-1 osumallaan. Syöttöpisteille kirjattiin Axel Holmström (#25) ja Sebastian Stålberg (#17). Kolmanteen erään lähdettiin tasaisissa lukemissa 1-1.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat jälleen maalinteossa. Ensin Petteri Nurmi (#40) iski ajassa 49:50 joukkueensa 2-1 johtoon Heikki Huttusen (#25) ja Sami Päivärinnan (#12) esityöstä. Lari Heikkinen (#63) tasoitti pelin 2-2 vain pari minuuttia myöhemmin ajassa, ja syöttöpisteet merkittiin Martin Hanzlille (#79) ja Valtteri Hietaselle (#50). Erän loppupuolella ei nähty lisää osumia, joten ottelu siirtyi jatkoajalle. Jatkoaika ei kuitenkaan antanut ottelulle vielä ratkaisua ja voittajaa lähdettiin hakemaan pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailusta.

Voittomaalikilpailuakin saatiin seurata pitkän 10 kierroksen ajan, mutta lopulta Teemu Rautiainen (#19) ratkaisi ottelun viimeisellä laukauksellaan ja vei voiton kotijoukkueen nimiin.

Sport lähtee kartuttamaan pistesaldoaan lauantaina klo 17.00. kotiareenalla, kun vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit.