Ilves vastassa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

Sportin runkosarja ja taistelu pudotuspelipaikasta huipentuu kahdessa viimeisessä koitoksessa. Tiistaina viimeisessä kotiottelussa vastaan luistelee Tampereen Ilves.

Sport teki lauantaina sen mitä odotettiin, eli otti tärkeät kolme pistettä kotiottelusta Espoo Bluesia vastaan. Helpolla pisteet eivät tulleet, sillä kaukalon ulkopuolisten ongelmien kanssa taistellut, kauden aikana huimasta nuorentunut espoolaisryhmä taisteli loistavasti läpi ottelun. Varsinkin kakkoserässä vierailla oli useita huippupaikkoja maalintekoon, mutta kauden seitsemännen nollapelin pelannut Mika Järvinen ei ollut yllätettävissä. 3-0-voitossa Sportin maalareina toimivat Henrik Koivisto, Sami Blomqvist, sekä tyhjiin loppulukemat iskenyt päivän tehokkain kotkapaita Tero Koskiranta (1+2).

Tiistaina kotkapaidat ovat tulessa viimeistä kertaa Kuparisaaressa runkosarjan osalta, kun Tampereen Ilves saapuu Vaasaan. Pelin panokset ovat kaikille selvät: Sport, Ässät, sekä KooKoo taistelevat vielä viimeisestä säälipleijaripaikasta. Joukkueet ovat kahden pisteen sisällä Sportin vetäessä joukkoa ja kenelläkään ei ole pistemenetyksiin varaa.

Sport ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Kaksikon ottelut ovat oleet tiukkoja ja kolmesti Sport on poistunut voittajana kaukalosta, Ilves kahdesti. Viimeksi Tampereella reilu pari viikkoa sitten Ilves otti kolme pistettä Kai Kantolan kolmannen erän maalillaan lukemin 2-1. Tiistaina on luvassa erittäin kova taisto pisteistä ja Ilves ei varmasti tule päästämään Sportia helpolla. Kaksikon peleissä ei ole fyysistäkään peliä kartettu ja taklaukset viedään loppuun myös kauden viimeisesä kohtaamisessa. Ilveksen kausi on ollut vaikea, Sportin tavoin se on kärsinyt ison määrän maalin tappioita ja tamperelaiset vaihtoivat alkuvuodesta valmentajaa kunTuomas Tuokkola sai tehdä tilaa Kari Heikkilälle. Sekään ei kurssia kääntänyt ja Ilveksen kausi päättyy runkosarjaan.

Kaksi peliä siis jäljellä enää runkosarjaa. Lauantaina kokoonpanosta puuttuivat flunsssan takia Charles Bertrand, Joel Kiviranta, sekä Mike Brennan. Toivotaan, että kolmikko saadaan kehiin myös tämän viikon peleihin. Blues-ottelussa täysi Kuparisaari tuki hyvin joukkuetta läpi ottelun - sitä tarvitaan myös tiistaina.

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #22 KARVINEN Otto

Voimahyökkääjä Otto Karvisen hyvin alkanut syyskausi kotkapaidassa katkesi ikävään loukkaantumiseen, joka piti miehen poissa tositoimista pitkään. Karvinen teki paluun jäille pari viikkoa sitten ja kehissä on nähty tuttua Ottoa: laidat paukkuu ja kaveria hämmennetään. Kertaalleen on jo ehtinyt hanskat tippua HIFK:ta vastaan Helsingissä kun mies otti yhteen Joonas Järvisen kanssa. Pelien panosten noustessa erittäin tärkeässä taistelevassa roolissa omalle joukkueelleen.

SPORT #82 KOIVISTO Henrik

Sportin keskushyökkääjä Henrik Koivisto on pelannut pirteästi vuodenvaihteen jälkeen ja erittäin hyvin liikkuva sekä kiekollisena taitava pelaaja on noussut joukkueen kärkihyökkääjien joukkoon. Oli lauantain Blues-voitossa yksi parhaita pelaajia vastaten ottelun avaus- ja voittomaalista laittamalla kiekon läpiajosta nätisti rystyllä oikeaan yläkulmaan. Jatkuuko hyvä vire ja maalitehtailu tiistana Ilvestä vastaan.

ILVES #6 VITTASMÄKI Veli-Matti

Yksi Ilveksen raskaan kauden johtohahmoista löytyy puolustuksesta. TPS-kasvatti Veli-Matti Vittasmäki on pelannut loistokauden tupsukorvien alakerrassa. Mies on joukkueensa ja koko Liigan peliaikakuningas: keskimäärin Vittasmäki pelaa 24:53 minuuttia ottelua kohden. Hurjasta peliajasta huolimatta myös plusmiinus-tilasto on plussan puolella (+2) ja tällä kaudella on jo myös kasassa uran parhaat pisteet (5+16).

ILVES #32 KIVIAHO Henri

Dallas Starsin organisaatiosta NHL:stä lainalle Tampereelle täksi kaudeksi siirtynyt nuori maalivahti joutui alkukaudesta pääosin luukkuvahdin rooliin Hannu Toivosen vastatessa torjuntatöistä. Toivosen loukkaannuttua tammikuussa sai Kiviaho mahdollisuutensa, jonka mies käytti hyvin ja peliaikaa on tullut loppukaudesta mukavasti. Isokokoinen maalivahti on haastanut tasapäisesti Toivosen ykköstorjujan paikasta.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)