Sebastian Wännström onnistui maalinteossa
Kuva: Outi Järvelä

JYP katkaisee tappioputkensa

​​​​​​​Molemmat joukkueet saapuivat lauantai-illan otteluun tärkeät pisteet kiikarissa. JYP on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan ja Sport tarvitsee myös pisteitä päästäkseen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Ensimmäinen erä lähtee kotijoukkueen painaessa paremmin kaasua. JYPistä näkyy, että pelasivat edellisenä päivänä, kun taas Sport on pirteällä jalalla liikenteessä. JYP saan erässä ensimmäisen ylivoiman, mutta Sport pelastaa vieraiden parhaan tilanteen maaliviivalta. Sport pääsee myös yrittämään viidellä neljää vastaan, ja vaikka kuvio pyörii, ei kiekkoa saada maaliin. Eikä saa kumpikaan joukkue koko erän aikana, näin ollen toiseen erään tilanne säilyy 0-0.

Toisen erän ajan Sport jatkaa yksiselitteisesti ottelun dominointia, ja vieraat pitävät vain hädin tuskin maalinsa puhtaana. Kova painostus tuottaa tulosta ylivoimalla, kun Sportin tuorein värväys Sebastian Wännström onnistuu ylivoimalla ajassa 32.26 Sebastian Stålbergin ja Kalle Miketinacin alustuksesta. Vaikka Sport jatkaa niskanpäällä, erätauolle lähdetään tasalukemissa, sillä JYP onnistuu tasoittamaan lukemat 1-1 ajassa 37.37.

Kolmas erä on yhtä trilleriä, varsinkin lopussa. Sport saa erän alussa kaksi jäähyä, joista kestää ensimmäisen, mutta toisella JYP ottaa itselleen 1-2 johtoaseman ajassa 46.25. Tämän jälkeen vieraat jäähyilevät kahdesti ja Sport pääsee tasoihin jälkimmäisellä iskien 2-2. Maalin iskee Jens Lööke maalinedustan pelin jälkeen, jossa haetaan kiekkoa urakalla pelaajakasojen alta. Syötöt menevät Johan Sundströmille ja Axel Holmströmille. Sport on vahvasti mukana ottelussa ja on kiekollisesti varmempi joukkue, mutta JYP saa kotkapaitojen pyörityksen päätteeksi vastahyökkäyksen, josta iskee ottelun lopputulokseksi jäävät 3-2. Sport ottaa Miroslav Svobodan pois maaliltaan viimeiseksi vajaaksi puoleksitoista minuutiksi ja saa yrittää jopa kuudella neljää vastaan, mutta JYP kestää ja ottaa illasta kolme pistettä itselleen.

Kuten Juho Tommila ennusti otteluennakossa, erikoistilanteet olivat isossa roolissa tänään. Viidestä maalista kolme syntyi ylivoimalla. Sport pelaa ensi kerralla kotona tiistaina 19.12., ensi viikolla pelataan kahdesti vieraissa.