Sport kävi pelaamassa Lappeenrannan keskiviikkoillassa
​​​​​​​Kuva: Topi Lainio

Piste mukaan kisapuistosta

Iso päivä Sportille ja tärkeitä pisteitä jaossa. Myös muiden otteluiden tulokset vaikuttavat Sportin sijoitukseen sarjataulukossa, sillä Liigan keskiviikkoillassa pelataan täysi kierros. Ennen kierrosta TPS ja Ässät ovat tasapisteillä sijoilla yhdeksän ja kymmenen, KooKoo, Sport, ja JYP kahden pisteen päästä toisistaan sijoilla 11–13. Näistä viidestä joukkueesta kukaan ei pelaa toistaan vastaan, joten illan päätteeksi Sport on saattanut nousta parhaimmassa tapauksessa sijalle yhdeksän, kun taas huonoimmassa tapauksessa tippunut sijalle 13, kuuden pisteen päähän pudotuspeliviivasta.
SaiPan pudotuspelimahdollisuudet ovat käytännössä olemattomat, mutta lappeenrantalaiset hakevat nousua Liigan hänniltä parempaan sijoitukseen ja taistelevat jokainen ilta voitosta.

Sport aloittaa ottelun vahvemmin ja alustaa illan ottelun avausmaalilla ajassa 4.44. Axel Holmström nousee vahvasti omalta alueelta SaiPan päätyyn, leikkaa keskelle B-pisteen korkeudessa, vetäen kolme keltapaitaa päälleen. Jättösyöttö kakkosaallossa saapuvalle Sebastian Wännströmille, joka kiertää vauhdilla keskustan rykelmän ja pääsee haastamaan Kari Piiroisen SaiPan maalilla. Pikku kikka ja taululle 0-1. Kotijoukkue herää maalista ja kiekko alkaa viihtyä enemmän Sportin puolustusalueella. Keltapaidat pääsevät maalinteon makuun ajassa 8.35, tilanne tasan 1-1. Erä kuluu loppuun SaiPan paineen alla, muuta kotkapaidat pitävät keltapaidat poissa paraatipaikoilta. Erätauolle mennään 1-1 tilanteessa.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue on hivenen pelin päällä eikä Sport saa rakennettua tilanteita. Yksi kotijoukkueen hyökkäys päätyy maalinedustataisteluun, josta Sport saa ottelun ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden. Kiekko liikkuu SaiPan päädyssä, mutta maalia ei synny ja näin jatketaan tasaviisikoin. Ottelun ilme kääntyy Sportin näköiseksi, vaasalaiset saavat hyvän hallinnan pelistä ja pari vahvaa pyöritystä kotijoukkueen päädyssä. Lisää merkintöjä ei erässä pöytäkirjaan tule, ja kolmanteen erään 1-1 tasalukemissa. Toinen erä alkoi Sportin kannalta puolustuspelaamisella, mutta erikoistilannepelaamisen jälkeen kotkapaidat ottivat hallinnan, eikä kotijoukkueella ollut enää montakaan tilannetta Miroslav Svobodan maalille.

Kolmas erä alkaa tasaisissa merkeissä Sportin saaden paremmat paikat siirtyä ottelussa johtoon. SaiPa saa ottelun toisen ylivoimatilanteen ajassa 45.06, jonka Sport hoitaa ongelmitta. Kolmas erä jatkuu molempien joukkueiden painottaen puolustusta ja hyökäten vain varmoista tilanteista. Ottelu on kovaa kamppailua jokaisesta sentistä molemmin puolin ja kiekko pyörii pääasiassa laitojen läheisyydessä. Ajassa 54.57 SaiPan kova työ Sportin päädyssä johtaa maaliin ja tilanne 2-1. Sport joutuu ottamaan riskejä puolustuksen kustannuksella ja näin ollen ottelun ilme muuttuu täysin. SaiPa saa pyörityksen aikaan Sportin puolustusalueelle, joka päättyy kotijoukkueen ylivoimaan ajassa 56.41. Vierasjoukkue hoitaa alivoiman ilman takaiskua. Sport hakee tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistuu, kun kolmatta erää on vain 18 sekuntia jäljellä. Sport ajaa häränvoimalla SaiPan maalille ja kapteeni Sebastian Stålberg onnistuu taistella kiekon maaliin. Varsinainen peliaika päättyy 2-2 ja siirrytään jatkoajalle.

Jatkoaika ei tuota tulosta ja illan voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta, voittomaalilaukauksilla. SaiPa onnistuu paremmin ja näin Sport ottaa mukaansa yhden pisteen illan ottelusta.

Sport jatkaa idän kiertuettaan seuraavaksi Kouvolaan, missä se kohtaa KooKoon perjantaina.