Miroslav Svoboda (vas.)
Kuva: Samppa Toivonen, Apollo Photo

TPS vie pisteet Turkuun

Lauantai-illan pistetaistelun molemmat joukkueet olivat kiinni samasta pudotuspelipaikasta ja vain kolme pistettä toisistaan, aivan pudotuspeliviivan tuntumassa. Illan näytöstä tuli seuraamaan runsaat 5021 kannattajaa, joka on liigataipaleen uusi yleisöennätys.

Ottelun ensiminuuteilla molemmat joukkueet pelaavat nopeaa kiekollista peliä, mutta ilman kunnon maalipaikkoja. Ensimmäisen erän puolestavälistä Sport ottaa yhä enemmän hallintaa ja vieraat joutuvat puolustuskantaan. Erän ainut pöytäkirjamerkintä kirjataan ajassa 10.36 kun Kalle Miketinac ajaa vahvasti puolustuspäädystä aivan TPS-maalille asti, vetäen kaiken huomion itseensä, sitten siirtäen kiekon maalin eteen saapuvalle Sebastian Wännströmille joka maalaa taululle 1-0 johtolukemat.

Toinen erä alkaa valkopaitojen tasoittaessa ottelun lukemat 1-1 kun erää on keretty pelaamaan vain 31 sekuntia. Vieraat saavat virtaa osumastaan ja kotkapaidat joutuvat kestämään pari minuuttia oikein kunnon vierasvyörytystä. Vaikka Sport pääsee muutamalle paraatipaikalle, ottelun kolmas maali syntyy vieraiden painostuksen päätteeksi ajassa 27.06, 1-2. Tasoitusta ei kuitenkaan tarvitse kauan odottaa. Axel Holmström saa kovan taistelun, väännön ja tahdonnäytön päätteeksi kiekon maaliin peliajassa 28.27, tilanne 2-2. Kolmen maalin jälkeen toiseen erään merkitään ottelun ensimmäiset rangaistukset. Lopputulema on, että TPS tekee ylivoimalla kolmannen maalinsa ajassa 35.25. Taaskaan ei tarvitse odottaa kauaa, että lukemat ovat tasan. Sebastian Stålberg voittaa hyökkäyspäädyn aloituksen, peluuttaa Teemu Suhosen ja Reece Scarletin kautta, ja laittaa lopuksi kiekon maaliin. Vauhdikas erä, jossa nähtiin viisi maalia ja neljä rangaistusta. Tasalukemissa kolmanteen.

Kolmatta erää on pelattu vain 36 sekuntia ja vieraat pääsevät läpiajosta laittamaan taululle 3-4. Vaikka Sport jatkaa taistelua läpi erän ja saa kokeilla ylivoimaa viisi minuuttia viidellä neljää vastaan, vieraat pääsevät kasvattamaan johtoaan 3-5 lukemiin ajassa 47.59. Sport kaventaa ottelun lukemiksi 4-5 ajassa 53.37 kun Atro Leppäselle pelataan kiekko siniviivalle, joka nousee vahvasti B-pisteelle ja laukoo kiekon suoraan takaylänurkkaan. Kotkapaidat käyttävät aikalisänsä ja hakevat tasoitusta, mutta lisäosumia ei ottelussa enää nähdä. Näin pisteet Turkuun.

Sport pelaa seuraavaksi keskiviikkona Vaasan Sähkö Areenalla KalPaa vastaan.