Kuva: Outi Järvelä

Ei pisteitä tänään Sportille

Ottelu alkaa Sportin ylivoimalla ja erikoistilannepeli toimii. Ylivoimaa ei ehditä pelata kuin minuutti kun Teemu Suhonen lataa Sportin 1-0 johtoon ajassa 1.18 Simon Hjalmarssonin ja Jens Lööken esityön jälkeen. Hyvä avaus ottelulle, mutta Ilves kuitta nopeasti. Nopea hyökkäys Sportin päätyyn ja tilanne tasan ajassa 2.26. Se miten ottelu alkoi, jatkuu, tällä kertaa toisin päin. Ensin Ilves pääsee johtoon ylivoimalla ajassa 12.50. Tupsukorvat pääse nauttimaan johtoasemastaan kauan, sillä vain 18 sekuntia ja tilanne on tasan 2-2. Sportin ykkösketju on iskussa kun Axel Holmström iskee Sportin tasoihin. Maalin syöttävät Suhonen ja Hjalmarsson. Tilanne pysyy ja tauolle tasatilanteessa.

Toinen erä on kahden voitonhaluisen joukkueen taistelua. Kumpikaan ei päästä toista helpolla maalilla ja jokaisesta kiekosta käydään kiivasta taistelua. Tänään näyttää erikoistilanteiden olevan ottelun alussa isossa roolissa. Sportin erän aikainen ylivoima ei tuota tulosta, mutta Ilves onnistuu omallaan ja tilanne 2-3 ajassa 10.29. Ilves onnistuu erässä vielä kertaalleen ja kolmanteen erään 2-4 asemasta.

Kolmas erä on lähes identtinen toisen erän kanssa. Sport tulee erään vahvasti mukaan, ja pääsee aivan huipputonteille, mutta Ilves maalilla Jonas Gunnarsson pitää pintansa. Kun tulosta ei tule, Sportin pelillinen itsetunto katoaa tehottomuuden myötä. Ilves sen sijan päättää tehdä vielä kaksi päätöserään ja ottelun lopputulos 2-6.

Vaikka tulos on mitä on, ei Sport huonosti pelannut. Sport sai luotua hyvin maalipaikkoja ja kiekonhallintakin oli Vaasalaisilla. Mutta Ilves onnistui paremmin omista paikoistaan ja Gunnarsson oli tänään Ilveksen voiton takuuna.

Joukkueet jäävät tästä maajoukkuetauolle, Sportin seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 17.11. silloin vieraana TPS.