Miroslav Svoboda varmisti Sportin voiton
​​​​​​​Kuva: Pasi Suokko

Kaksi tärkeää pistettä jää Vaasaan

Pelicans saapui Vaasan iltaan päättämään kolmen ottelun viikkonsa, kahdesta edeltävistä ottelusta lahtelaisilla oli taskussaan kaksi voittoa. Sport pelasi edellisen kerran viikko sitten Tampereella. Vieraat ovat Liigan kuntopuntarissa kärkisijoilla ja taistelevat varmistaakseen itselleen suoran pudotuspelipaikan. Sport hakee lisää onnistumisia ja nousemista pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Ottelu alkaa vauhdikkaasti ja Sport joutuu aluksi enemmän puolustuskannalle. Mistään vierasdominoinnista ei ole kyse ja kotkapaidatkin saavat rakennettua tilanteita Pelicans-maalille. Ottelun ensimmäinen rangaistus tulee vieraille, erän puolissa välissä. Sport saa pari hyvää laukausta aikaiseksi, mutta Pelicans hoitaa alivoimansa ilman takaiskua. Erikoistilanteen jälkeen Sport painaa kaasua ja hallitsee erän viimeistä neljännestä, mutta ilman lisämerkintöjä pöytäkirjaan. Erätauolle 0-0 tasalukemissa.

Toinen erä alkaa sekavalla pelillä, jossa kummallakaan joukkueella ei ole oikein otetta pelin kulusta. Peli kulkee päädystä päätyyn. Vieraat saavat ottelun seuraavan ylivoiman, ja kotijoukkue puolustaa tämän pois. Kummatkin joukkueet saavat erä alkupuoliskolle paraatipaikat, mutta kiekko ei löydä maaliin. Ottelun avausmaali nähdään kun Kalle Miketinac laittaa kiekon maalin eteen Erik Riskalle, joka ei saa laukausta aikaiseksi, mutta punnertaa kiekon kanssa Pelicans-maalin taakse ja ympäri, josta syöttää sen Miketinacille, ja tämä napauttaa illan avausosuman ajassa 31.39. Eikä jatkoa tarvitse kauan odottaa. Reece Scarlett pujottelee siniviivalta ykköstontille ja räväyttää pommin suoraan maaliin Sebastian Wännströmin ja Miketinacin syöttelyn pääteeksi. Ajassa 34.41 tilanne 2-0. Pelicans kaventaa ajassa 37.48. Sport haastaa tilanteen ja joutuu kärsimään rangaistuksen. Pelicans ei onnistu ylivoimalla, mutta samalla sekunnilla, kun Sport saa viisikon täyteen vieraat tasoittavat tilanteen 2-2, aikaa erässä vain yhdeksän sekuntia jäljellä.

Kolmas erä on enimmäkseen Sportin hallintaa ja nälkä kolmen pisteen perään näkyy kotijoukkueen tekemisessä. Erässä ei kuitenkaan merkata pöytäkirjaan mitään ja näin ratkaisua haetaan pitkän kaavan kautta. Kumpikaan ei onnistu jatkoajalla ja näin ratkaisu haetaan voittomaalikilpailulla. Sport onnistuu nappaamaan itselleen voiton ja näin kaksi tärkeää pistettä Vaasaan. Kova kamppailu missä kotkapaidat näyttivät kyntensä ja todistivat jälleen, ettei mitään ole menetetty ja pudotuspelit ovat hyvinkin tavoitettavissa.

Sport pelaa seuraavalla viikolla kahdesti vieraissa. Ensin keskiviikkona Lappeenrannassa SaiPan vieraana, ja perjantaina Kouvolassa KooKoon kylässä.