Sport haki kolmatta tasoitusmaalia ottelun lopussa, mutta tällä kertaa ilman tulosta
Kuva: Jiri Halttunen (Liiga)

Pisteet jäävät tällä kertaa Jyväskylään

Ottelun ensimmäiset minuutit kuluvat tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet tulevat vauhdikkaasti askiin ja kovaa menoa mennään päästä päähän. Ottelu siirtyy hivenen JYPin hallintaan ottelun ensiminuuttien jälkeen ja isännät iskevätkin ottelun avausmaalin ajassa 4.37 Sportin oman pään merkkausvirheen seurauksena. Maalin jälkeen JYP jatkaa kuskin paikalla, mutta vaikka kiekonhallinta onkin isännillä, kotkapaidat pitävät hurrikaanit pois parhailta maalintekopaikoilta. Erän edetessä Sport tulee pikkuhiljaa jälleen otteluun mukaan ja pelinilme tasaantuu. Lisää merkintöjä erässä ei enää nähdä ja erätauolle isäntien 1-0 johdossa.

Sport tulee toiseen erään vahvasti ja saakin paremman otteen ottelusta. Vauhtia riittää ja rangaistuksia annetaan puolin ja toisin. Kotkapaidat pääsevät pelaamaan 4 vs. 3 jonka aikana hallinta siirtyy vieraille ja Sport tasoittaa ottelun ylivoimalla. Ylivoima pyörii hyvin Sebastian Stålbergin pyörittämänä, joka jatkaa Zack Hayesin syöttöä eteenpäin ja maalin niittaa eilen U20 SM-sarjan parhaaksi kuukauden pelaajaksi nimetty Oskari Hult. Tilanne tasan ajassa 28.56. JYP onnistuu kuitenkin jälleen maalinteossa ja tilanne 2-1 kun kellossa aika 31.20. Sport on kuitenkin vahvasti mukana ottelussa ja vain 28 sekuntia isäntien maalista, Axel Holmström tasoittaa tilanteen 2-2 Atro Leppäsen ja Jens Lööken esityön jälkeen. Erässä ei enää maaleja nähdä ja päätöserään tasatilanteessa.

Molemmat hakevat erän alussa nopeaa ratkaisua ja Sport saa paraati paikan, kun Carl Mattsson pääsee yksin läpi, mutta JYP-maalilla Veini Vehviläinen nollaa yrityksen. Sport joutuu rikkomaan jäähyn arvoisasti omassa päädyssään ja JYP näyttää miksi sillä on Liigan paras ylivoima, ajassa 45.34 Sport jälleen maalin taka-ajossa, tilanne 3-2. Sport hakee vielä vimmatusti tasoitusta ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta maaleja ei enää nähdä ja kotimatkalle ilman pisteitä.

Ottelu oli odotusten mukaisesti tasainen ja vauhdilla mentiin päästä päähän. Sport huilii huomenna, mutta palaa tositoimiin lauantaina kotiyleisön edessä Halloween-tunnelmissa klo 17.00, jolloin Vaasan Sähkö Areenalla vastassa Ilves.