Kuva: Tomi Natri - Liiga

Perjantai-illan pisteet Vaasaan

Sportin perjantai-ilta lähti käyntiin vaarallisesti, kun kotijoukkue Pelicans pääsi kokeilemaan Miroslav Svobodaa heti ottelun ensimmäisessä hyökkäyksessä. Svoboda on kuitenkin hereillä ja hoitaa tilanteen. Illan maalienteon aloittaa Sport: Kalle Miketinac tuo kiekon laitaa pitkin hyökkäysalueelle, syöttää toiseen laitaan Carl Mattssonille, joka laittaa Sportin johtoon ajassa 2:16. Kauan ei johtoasemassa kuitenkaan päästä pelaamaan, sillä Pelicans tasoittaa ajassa 6:10, ja siirtyy 2-1 johtoon ajassa 15:42.

Ensimmäiset kaksi erää menevät tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saavat rakennettua tilanteita tasaiseen tahtiin vastustajan maalille. Laukaukset ja maaliodottamat, onnistuneet syötöt menevät suurin piirtein tasan. Sport saa hieman paremmin rakennettuja vaarallisia paikkoja, ja pelaa paremmin varsinkin toisessa erässä. Toisella kaksikymppisellä Sport pääsi pelaamaan 5 minuuttia ylivoimaa, ja 4 minuuttia alivoimaa. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Päätöserään Sport saapuu tarmoa täynnä ja hakee tasoitusta. Sport hyökkää rohkeasti ja Svoboda hoitaa puolustuksen. Aktiivinen peli palkitaan, kun Pelicans pelaaja istuu jäähyllä. Erik Brown pääsee Sebastian Stålbergin ja Zack Hayesin syötöistä tasoittamaan lukemat 2-2. Sport jatkaa samaa rataa ja siirtyy johtoon kun Jens Lööke laukoo taululle 2-3 Atro Leppäsen ja Aatu Aarnion esityön jälkeen. Pelicans yrittää vielä tulla tasoihin ilman maalivahtia, mutta Sport on päättänyt tänään hakea täydet pisteet kotimatkalle ja Simon Hjalmarsson iskee viimeisen naulan tyhjiin. Sport voittaa 2-4. Tästä on hyvä jatkaa huomenna, kun Jukurit saapuvat Vaasan Sähkö Areenalle.