Miroslav Svoboda

Kuva: Elmeri Elo (ElonKuvaus)

Kaksi pistettä mukaan Raumalta

Sport saapuu otteluun erittäin pirteänä ja taistelee itselleen myös illan ensimmäisen ylivoiman, mutta Lukko selvittää tämän. Sport jatkaa ottelun alkua vahvasti ja määrittää tapahtumat jäällä. Erän puoleenväliin asti Sport voitti laukaukset 11 : 1 ja maaliodottaman myös sen mukaisesti 0,72 : 0,01. Erän jälkimmäinen puolisko alkaa kuitenkin Lukon maalilla ja Sport on takaa-ajoasemassa ajassa 12.18. Lukko saa virtaa maalista ja ottelu tasaantuu. Muita merkintöjä pöytäkirjaan ei erässä tule ja erätauolle tilanteessa 1-0.

Kakkoserä jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi; erittäin tasaista vääntöä kummassakin päädyssä. Erän ensimmäinen merkintä tulee ajassa 38.19 kun Sport joutuu alivoimalle. Toinen merkintä tulee vain pari sekuntia myöhemmin ajassa 38.57, tällöin Anton Stråka lataa taululle 1-1, kun Sport pääsee hieman onnekkaasti kiekkoon Lukon puolustajan kaatuessa puolustusalueellaan omia aikojaan. Erik Riska poimii irtokiekon Stråkalle, joka ei erehdy. Kolmanteen erään tasalukemissa, 1-1.

Kolmas erä ehtii vanheta vain 29 sekuntia kun maaliverkko heiluu. Tosin meidän kannaltamme väärässä päässä. Miroslav Svoboda on illan aikana venynyt loistotorjuntoihin, mutta Lukko pääsee Sportin maalin edessä irtokiekkoon ja näin tilanne 2-1 kun pelikellossa 40.29. Sport ei kuitenkaan laannu, vaan hallitsee ottelua läpi erä. Kova vääntö tuo tulosta, kun vieraat pääsevät ylivoimalle ajassa 51.05. Eikä tasoitusta tarvitse kauan odottaa. Ylivoima toimii, Jens Lööke tasoittaa tutun kuvion päätteeksi Simon Hjalmarssonin ja Atro Leppäsen syötöistä. Digitalit näyttävät 52.13 ja maalit 2-2. Sport ei kuitenkaan pääse nauttimaan tasatilanteesta kauan, sillä Lukko kuittaa ja ottaa johdon jälleen itselleen ajassa 55.01. Sport kamppailee vimmatusti ja hakee tasoitusta ilman maalivahtia. Jännitys huipentuu, kun vain viisi sekuntia ennen loppua Johan Sundström kumartuu aloitukseen hyökkäyspäädyssä. Ja onnistuu! Lööke iskee taululle 3-3 kun peliaikaa vain 0,2 sekuntia jäljellä. Esityöstä vastaavat Sundström ja Hjalmarsson. Jatkoajalle mennään.

Sport ei ole kovinkaan usein onnistunut, kun ratkaisua on haettu pitkän kaavan kautta. Mutta tänään Lööke on päättänyt, ettei lähde kaukalosta paljain päin, vaan pukee hatun päähän ja kuittaa illan kolmannen ajassa 60.58. Tärkeä maali, tärkeä lisäpiste. Tästä jatketaan perjantaina, kun SaiPa saapuu Vaasaan Sportin vieraaksi.