Sebastian Stålberg (kesk.) oli rakentamassa Sportin avausosumaa
​​​​​​​Kuva: Liiga


Sport hakee täydet pisteet Tampereelta

-päivittyy-

Sport lähti torstai-iltaan hakemaan revanssia viimeisimmästä Tappara-kohtaamisestaan.

Avauserä lähteekin käyntiin Sportin näyttäessä, ettei kumartele sarjakärjelle ja ottelun avauserä pelataan läpi tasaisissa merkeissä, kummankin joukkueen pelatessa hyvää kiekkoa. Maaliverkot saadaan heilumaan Tapparan päädyssä kerran, kun Simon Hjalmarsson lataa kiekon kirvesrintojen maaliin ajassa 4.13, Sebastian Stålbergin maalinedustuspelin peittäessä näkyvyyden. Syöttäjät maaliin Theodor Johnsson ja Stålberg.

Toinen erä alkaa Sportin ylivoimalla, kun kotijoukkueen jäähyä peritään avauserästä 1.47. Kuvio saadaankin kuntoon ja kiekko liikkuu Tapparan päädyssä, mutta kunnon vetoja ei saada maalille asti, näin erikoistilanne loppuu ilman maaleja. Sport kuitenkin jatkaa painetta ja saa illan toisen osuman ajassa 24.47 kun Axel Holmström ajaa vahvasti Tappara-maalille ja taistelee kiekon aivan maaliviivalle, josta Carl Mattsson puttaa sen sisään. Kotijoukkue herää Sportin 0-2 maalista ja ottaa ottelun hallinnan itselleen, eikä aikaakaan kun kavennusmaali syntyy. Ajassa 28.26 tilanne 1-2. Erä jatkuu loppuun asti ilman lisäosumia ja maalin johdossa kolmanteen.

Kolmannen erän alkuminuutit ovat selkeästi piristyneen kotijoukkueen hallintaa, vieraiden joutuessa puolustuskantaan. Ja kun paine on kova, joudutaan rikkomaan jäähyn arvoisesti. Tappara käyttää ylivoimansa hyväksi ja tasoittaa ottelun 2-2 lukemiin ajassa 49.42. Ottelu etenee molempien joukkueiden taistellessa kiivaasti voitto-osumasta ja molemmat pääsevät aivan paraatipaikoille. Sport pääsee ottelun loppuminuuteille kokeilemaan viidellä kolmea vastaan. Eikä maalia tarvitse kauan odottaa, kun Hjalmarsson maalaa toistamiseen ottelussa ajassa 55.44, lukemiksi 2-3, Johan Sundströmin ja Mattssonin syöttötyön päätteeksi. Tunteet kuumenevat ottelun aivan loppuminuuteilla, ja Sport pääsee pelaamaan jälleen viidellä kolmea vastaan ottelun viimeiset kaksi viimeistä minuuttia. Lisäosumia ottelussa ei kuitenkaan enää nähdä ja voitto Vaasaan. Hieno peli, tästä on hyvä jatkaa.

Sport pelaa vielä kerran tämän vuoden puolella, nyt lauantaina 30.12. klo 17.00 HIFK-Sport.


Sportin maalit
4.13 – Simon Hjalmarsson (Theodor Johnsson, Sebastian Stålberg)
24.47 – Carl Mattsson (Axel Holmström)
55.44 YV – Simon Hjalmarsson (Johan Sundström, Carl Mattsson)