Simon Hjalmarsson alkulämmön aikana
Kuva: Anssi Takala (Liiga)

Kotka nousi takaisin siivilleen ja kaatoi Sarjakärjen

Kotijoukkue Ilves ja Sport saapuivat lauantai-illan kohtaamiseen aivan eri asetelmista. Sport iski edellisenä iltana viisi maalia JYPin verkkoon, mutta se ei riittänyt kotivoittoon. Puolustuspelaaminen oli vaikeaa ja valmennus korosti tämän korjaamisen tärkeyttä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ilves voitti perjantain pakallispelin Tapparaa vastaan. Ilves on sarjataulukon kärjessä, samaan aikaan Sport taistelee pisteistä päästäkseen takaisin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Ensimmäinen erä alkaa Sportin kannalta vahvasti. Kotkapaidat saavat maalihanat auki ajassa 4.59 ja siirtyy Sebastian Wännströmin osumalla 0-1 johtoon. Kalle Miketinac voittaa hyökkäyspään aloituksen, syöttää kiekon siniviivalle Zack Hayesille, joka lataa kohti maalia. Irtokiekkoon herää ensimmäisenä Wännström, joka laittaa kiekon itsevarmasti reppuun. Vain minuutti ensimmäisestä ja Sport kasvattaa johtoaan kahteen maaliin. Maali syntyy ajassa 5.58 ja asialla tällä kertaa Johan Sundström. Sebastian Stålberg ottaa hyökkäysalueella aloituksen jälkeen kiekon itselleen, pelaa sen rännin kautta viivan tuntumaan Simon Hjalmarssonille, joka laukoo kiekon maalille. Maalinedustakamppailun irtokiekosta voittaa Sundström ja pistää kiekon maaliin. Toisen maalin jälkeen Ilves vaihtaa sekä maalivahtia, että vaihdetta suuremmalle. Pelin ilme muuttuu ja Sport saa olla hereillä pitääkseen maalinsa puhtaana erän loppuun asti. Tämä onnistuu ja erätauolle kahden maalin johdossa.
​​​​​​​

Ottelun ensimmäinen rangaistus nähdään toisen erän alussa, ja Sport pääsee kokeilemaan viidellä neljää vastaan. Tämän Ilves kuitenkin hoitaa ilman suurempia vaivoja. Tasaviisikoin ottelu muuttuu tarkaksi puolustuspelaamiseksi. Kumpikaan ei pääse hallitsemaan hyökkäysalueen peliä, ja laatupaikat loistavat poissaoloillaan. Ne harvat paikat, jotka nähdään maalivahdit hoitavat. Seuraava pöytäkirjamerkintä on Ilveksen ylivoimatilaisuus, kun erää on jäljellä neljä minuuttia. Sport selvittää alivoiman, ja selvittää myös Ilveksen erän viimeisten minuuttien vyörytyksen. Maaliton toinen erä ja näin ollen kotkapaitojen kahden maalin etuasema säilyy päätöserään.

Ilves tulee kolmanteen erään hyökkäysmielessä ja Sport ajautuu puolustuskannalle. Kotkapaidat kestävät ja saavat purettua painetta, kun pääsevät pelaamaan ylivoimaa ajassa 48.05. Tasaviisikoin Ilveksen kiekonhallinta jatkuu, mutta Sport kuitenkin puolustaa kiven kovaa, eikä Ilves pääse kunnolla haastamaan Miroslav Svobodaa. Sport pääsee pelaamaan vielä kertaalleen ylivoimaa, kun ottelua on 3.06 minuuttia jäljellä. Vierasjoukkue saa yv-kuviot hyvin kuntoon eikä Ilves pääse enää jäähyn jälkeen peliin mukaan. Sport voittaa kovan kamppailun ja hakee tärkeät kolme pistettä.

Sport pitää viikon tauon otteluista ja pelaa seuraavasti ensi viikon lauantaina kotona Pelicansia vastaan.
Liput seuraavaan kotiotteluun löydät lippu.fi.