Sport pelasi ensimmäisen erän 80-lukua mukailevilla erikoispaidossa
Kuva: Samppa Toivonen, ApolloPhoto

Viisi maalia ei riitä voittoon

Lähtökohdat illan otteluun olivat selvät. JYP tarvitsi voiton palatakseen pudotuspelitaisteluun. Sport taas palatakseen pudotuspeliviivan tuntumaan.

Sport lähtee otteluun paremmin ja vieraat hakevat pelituntumaa ensimmäiset pari minuuttia. Ottelu tasaantuu erän puolestavälistä. Kummankin joukkueen kannanalta hyökkäysalueen peli toimii, mutta puolustuspäädyssä on haasteita saada hommaa toimimaan. Sport onnistuu maalinteossa ensin. Lari Heikkinen riistää kiekon oman puolustuspäädyn siniviivan tuntumasta, syöttää Axel Holmströmin vauhtiin, joka sitoo vahvalla nousullaan kaksi puolustajaa. Hyökkäysalueelle päästyään Holmström syöttää taakseen kakkosaallossa saapuvalle Simon Hjalmarssonille, joka vetää puolustajat päälleen. Holmström jää vapaaksi oikealle laidalle. Kultakypärä syöttää kaksvitoselle, eikä tämä erehdy. 1-0 ajassa 13.21. Kotkapaidat pääsevät kokeilemaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa ja se tuottaakin tulosta ajassa 15.55. Ylivoimakuvio saadaan kuntoon ja Kalle Miketinacin tykki laulaa oikealta laidalta Sebastian Wännströmin ja Johan Sundströmin alustuksen päätteeksi. Sport saa vapauttavat kaksi maalia avauserään ja säilyttää sen erän loppuun asti.

Toinen erä on erittäin tapahtumarikas. Ensin JYP saa kaksi nopeaa maalia, ja näin tilanne on tasan 2-2 ajassa 24.43. Heti toisen maalin perään Sport saa uuden ylivoimamahdollisuuden, mutta tällä kertaa Sport ei saa kunnon tilannetta rakennettua. Tasaviisikoin ehditään pelata vain tovi, kun Theodor Johnsson onnistuu siniviivapommillaan pudottamaan kiekon JYPin maaliin. Anton Stråka ja Erik Riska taistelevat itselleen kiekon syvällä puolustuspäässä, ja syöttävät Johnsolille viivaan, joka lataa taululle 3-2 ajassa 27.21. Seuraavaksi peli jatkuu tasanelikoin kun molemmat joutuvat kärsimään kaksi minuuttisen samaan aikaan. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin tilanne on jälleen tasan, 3-3 pelikellon näyttäessä 32.23. Sport on myös saanut maaliteon jujusta kiinni ja ajassa 33.22 Stråka pistää Sportin maalin johtoon Riskan ja Onni Korkan syöttötyön päätteeksi. Alle minuutti ja tilanne on tasan 4-4. Eikä aikaakaan kun JYP nousee maalin johtoon. Sportin kärsiessä jäähyä vieraat onnistuvat viidennen kerran pelikellossa 37.27. JYP kasvattaa johtoaan vielä pukukoppimaalilla ajassa 39.44, erätauolle tilanteen ollessa 4-6. Erässä nähdään yhteensä kahdeksan maalia ja neljä jäähyä.

JYP tulee kolmanteen erään paremmalla jalalla, ja kotkapaidat joutuvat kestämään pidemmän vyörytyksen. Vyörytys kuitenkin kestetään ja aloitusvoiton jälkeen tilanne kavennetaan 5-6, kolmatta erää on pelattu 7.48. Johnsson avaa pelin Lari Heikkiselle, joka punnertaa vahvasti oikeaa laitaa. Samalla Holmström ajaa maalille, ja nappaa kiekon, kun Heikkinen pelaa sen maalille. Holmströmin toinen maali iltaan ja tilanne 5-6. Vaikka Sport painaa vahvasti koko erän ja hakee tasoitusta ilman maalivahtia, enempää maaleja ottelussa ei enää nähdä ja näin kolme pistettä Jyväskylään.