Oskari Hult (kesk.) pääsi mukaan liigajoukkueen kokoonpanoon
​​​​​​​Kuva: Outi Järvelä

Sport voittaa tapaninpäivän taistelun

​​​​​​​Vieraat saapuivat Raumalta Vaasan Sähkö Areenan tapanintansseihin, jossa liki 4400 kannattajaa löivät tapahtumalle tahtia.

Ensimmäinen erä lähtee käyntiin Lukon-painaessa vahvemmin päälle, mutta molemmat joukkueet saavat omat paikkansa ihan ottelun alkuminuuteilla. Lähinnä Sportin avausmaalia käy Carl Mattsson, mutta Lukko-vahti Daniel Lebedeff nollaa Sportin yritykset avauserässä. Lukko jatkaa painetta Sportin päätyyn koko erän, ja Sport joutuu ottamaan erän ainoan jäähyn. Lukko käy useaan otteeseen lähellä ottelun avausosumaa, mutta Sport kestää ja toiseen erään lähdetään 0-0 tasalukemissa.

Sport pääsee hieman paremmin mukaan toiseen erään, mutta kiekollinen paine pysyy kotkapaitojen päädyssä. Sport jatkaa kovaa puolustuspään taistelua ja pitää erässä nollan. Toisen erän aikana kotijoukkue pääsee kahdesti ylivoimalle, mutta maalia ei synny. Erä on ensimmäiseen verrattuna hivenen parempaa Sportia, mutta jälleen on Miroslav Svobodan ansiota, että tilanne säilyy 0-0 seuraavaan erään.

Kolmanteen erään Sport saapuu aivan uudella ilmeellä ja ottaa ottelun haltuun itselleen jo erän alussa. Kuten kauan kuulutettu sanonta menee: ”Jos ei itse tee, niin sitten…” ja tällä kertaa se käy Sportille hyvin, sillä kotkapaidat saavat ottelun avausmaalin Kalle Miketinacin toimesta ajassa 52.36. Esityöstä vastaavat Atro Leppänen ja Zack Hayes. Lukko ottaa Lebedeffin maalilta jo runsaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ja painaa lisää painetta kotijoukkueen päätyyn. Sport kestää ja ottaa itselleen täydet kolme pistettä tapaninpäivän kotiottelusta. Koko ottelun paras pelaaja on yksiselitteisesti Svoboda, joka piti nollan ja Sportin mukana ottelussa.

Sport pelaa seuravan kerran kotona loppiaisena, lauantaina 6.1.2024 klo 17.00.