Axel Holmström (vas.) ja Simon Hjalmarsson (oik.) tuulettavat Sportin 2-1 maalia
Kuva: Samppa Toivonen (Apollo Photo)

Sport ottaa itsevarman voiton Lukosta

Sport otti tänään itsevarman voiton Vaasan keskiviikkoillassa Lukosta maalien 4-1.

Sport tuli jo ensimmäiseen erään sen näköisenä, että aikoo kasvattaa voittoputkeaan kolmeen otteluun. Vaikka vieraat onnistuivat ensin maalinteossa, ei tämä näkynyt kotkapaitojen asenteessa eikä tasoitustakaan tarvinnut pitkään odottaa. Alle viisi minuuttia ottelun avausmaalista, Atro Leppänen ajaa vasenta laitaa pitkin hyökkäysalueelle, kaartaa vahvasti Lukko-maalille ja avaa Sportin maaliputken tähän iltaan.

Toinen erä lähtee molempien joukkueiden kannalta hieman sekavasti eikä oikein kunnon hyökkäyksiä tai kontrollia nähty kummaltakaan. Sport saa kuitenkin rivinsä ensin kuntoon. Sportin ykkösnyrkki on viimeisien otteluiden aikana parantanut otteitaan ja vastaa tämän illan voittomaalista. Jens Lööke karvaa kiekon Lukko-maalin takaa itselleen, syöttää maalin takaa Axel Holmströmille, joka laittaa vielä poikittaissyötön Simon Hjalmarssonille maalin edessä, joka kiskaisee mustan reppuun. Erätauolle maalin etumatkassa.

Vaikka Lukko saapuu kolmanteen hakien kavennusta kaikin voimin, ei se löydä tänään avaimia Sportin itsevarmaan pelaamiseen. Reilut neljä minuuttia kolmanteen erään ja tilanne on 3-1. Teemu Suhonen saa kiekon puolustajanpaikalle Miro Nallilta, ja kiskaisee terävän kudin maaliin. Sebastian Stålberg tekee esimerkillistä maskityötä, jonka takia maali haastetaan. Veto ja maski ovat kuitenkin ensiluokkaisia, ja maali hyväksytään. Illan viimeisestä maalista vastaa Lari Heikkinen, jolle tarjoillaan paraatipaikka. Kalle Miketinac ja Carl Mattsson pelaavat sen verran vauhdikasta kiekkoa, että koko Lukko-puolustus ajaa heidän päälleen vasempaan laitaan, jättäen Heikkisen vapaaksi oikealla.

Hyvä peli Sportilta ja näin voittoputki on kolmen ottelun mittainen. Sport on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Tälle hyvälle vireelle haetaan jatkoa lauantain Oktoberfest-ottelussa.