Axel Holmström (selin) ratkaisee ottelun Sportille jatkoajalla
Kuva: Atte Rissanen, Liiga

Kaksi pistettä Kuopiosta

Kuopiolaisten peliesitykset ovat olleet kauden aikana ailahtelevia, ja varsinkin Sport on tuottanut KalPalle vaikeuksia. Vaasalaiset ovat voittaneet kolmesta ottelusta kaksi varsinaisella peliajalla, ja pistesaldo on tähän asti 7/9. Maalit ovat Sportille näistä kolmesta ottelusta 16-10. Kauden perusteella luvassa on runsasmaalinen ottelu, jonka Sport lopulta voittaa.

Ottelu lähtee Sportin kannalta vaikeasti käyntiin. Ensimmäistä erää on pelattu vain 35 sekuntia kun kotkapaidat joutuvat alivoimalle. Erikoistilanne hoidetaan, mutta peliajassa 7.25 kotijoukkue onnistuu maalaamaan ottelun avausmaalin, 1-0. Sport pääsee ylivoimalle puolisen minuuttia myöhemmin, tämä ei kuitenkaan tuota tulosta ja tasaviisikoin jatketaan. Avauserän ensimmäinen puolisko on vauhdikasta kiekkoa, ilman montaa katkoa. Kotijoukkue on avauserässä hieman paremmin pelin päällä, Sportin parhaat jaksot olivat ylivoiman ja heti sen jälkeiset minuutit. Erän viimeisille minuuteille Sport joutuu alivoimalle, hoitaa tämän kuitenkin mallikkaasti, ilman suurempaa hätää. Erätauolle maalin takaa-ajossa. Avauserässä näkynee vielä eilinen Tappara-ottelu ja matkustusväsymys, tästä on kuitenkin päästävä yli, jotta päästään otteluun mukaan.

Kotijoukkue jatkaa peliä hieman varmemmin ottein toisen erän alussa. Sport on tilanteissa askeleen jäljessä, ja tästä Sport saa ottelun seuraavan rangaistuksen, kun toista erää on pelattu reilut neljä minuuttia. KalPan ylivoima ei tuota Sportille minkäänlaisia vaikeuksia ja kaksiminuuttinen puolustetaan helposti pois. Tasaviisikoin ottelu jatkuu vuorottain päädystä päätyyn; keltapaidat ovat yhä hivenen vaarallisimpia vastustajan maalille, mutta Sportillakin on paikkansa laittaa ottelu tasan. Paraatipaikkoja ja huipputorjuntoja puolin ja toisin. Lisämerkintöjä pöytäkirjaan ei erässä tule ja tilanne 1-0 säilyy kolmannen erän alkuun. Kahden ensimmäisen erän vaaka näyttää hieman kotijoukkueelle päin, mutta Miroslav Svoboda ja vaasalaisten puolustus on pitänyt kotkapaidat ottelussa hyvin mukana. Suurta hätää ei missään tapauksessa ole, ja yksi onnistuminen voi kääntää ottelun täysin. Jos saadaan samanlainen hyökkäyspeli kolmannen erän alkuun, mitä eilen Vaasassa nähtiin Tapparaa vastaan, on ottelu hyvinkin voitettavissa.
​​​​​​​

Kolmannen erän alussa peli on alkuminuuteilla enimmäkseen Sportin puolustusalueella, ja kotkapaidat näyttävät miltä hyvä puolustuspeli näyttää. Erän edetessä Sport löytää oikean vaihteen ja on maalivaarallisempi osapuoli. Ottelun ilme täysin Sportille ajassa 52.30 kun Atro Leppänen nousee omalta puolustusalueelta, nousee koko kentän läpi ja tasoittaa ottelun 1-1. Kova paine KalPan maalille jatkuu erän loppuun asti, mutta lisää maaleja ei synny ja näin jatkoajalle. Tärkeä nousu Sportilta tasoihin ja ainakin yhden pisteen varmistus.

Ratkaisu syntyy jatkoajalla, kun Leppänen pääsee läpiajoon ja häntä rikotaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kultakypärä Axel Holmström lähtee laukomaan ja hoitaa itsevarmasti lisäpisteen Vaasaan.

Sport pelaa seuraavalla viikolla vain yhden ottelun, kun HPK saapuu perjantaina kotkapaitojen vieraaksi Vaasan Sähkö Areenalle.