Valtteri Hietanen (vas.), Kalle Miketinac (kesk.) ja Carl Mattsson kiittävät yleisöä huikeasta kannatuksesta.
​​​​​​​Kuva: Outi Järvelä


Sport ottaa täydet pisteet perjantai-illassa

Tappara on tuttuun tapaan sarjataulukon kärkisijoilla, he ovat voittaneet joukkueiden tämän kauden aiemmat kohtaamiset 4-1. Perjantai-illan haaste ei tule olemaan helppo, mutta kotkapaidat ovat valmiina, ja ovat osoittaneet pystyvänsä pysäyttämään porkkanapöksyt. Hiihtoloma alkaa perjantaina ja paras tapa aloittaa talviurheiluviikko on tulla kannustamaan Sport voittoon! Joten ota koko poppoo mukaan ja nähdään illalla matsissa!

Sport saa heti ottelun alusta hyvän vauhdin päälle ja ottelun avausmaali on lähellä jo erän alkuminuuteilla. Paine jatkuu Tapparan puolustuspäädyssä erän ensimmäiset viisi minuuttia. Sportin dominointi palkitaan, kun kotkapaidat onnistuvat ensimmäisinä maalinteossa. Asialla on Anton Stråka, joka nousee Tapparan maalin takaa siniviivalle asti, kääntyy ja lataa kaukopommin suoraan maaliin. Ajassa 5.46, Sport 1-0 johtoon. Tappara saa kutenkin virtaa takaiskusta ja tasoittaa ottelun 1-1 pelikellon seisahtaessa 6.29. Sportin peliote laantuu hieman tasoitusmaalin jälkeen ja kirvesrinnat saavat pari vaarallista tilannetta Rasmus Reijolan maalille. Sport hoitaa tilanteet pois, ja pääsevät jälleen kuskin paikalle. Sport saa ottelun ensimmäisen ylivoimatilanteen ajassa 14.54. YV toimii ja Sport 2-1 johtoon ajassa 15.40. Asialla Sportin ykkösyv; Jens Lööke syöttää vasemmalta laidalta oikealle Martin Hanzlille, jolta lähtee suoraan syötöstä pommi maalille. Johan Sundström on ensimmäisenä irtokiekossa, eikä ruotsalainen erehdy. Lisää merkintöjä ei erässä nähdä ja maalin johtoasemassa erätauolle.
Sport on valmistautunut otteluun erinomaisesti ja käytännössä hallitsee tapahtumia koko ensimmäisen erän.

Tappara tulee toiseen erään äijämäisesti ja erän alkuminuutit ovat kamppailupainotteisia. Myös erän ensimmäinen maali on kovan väännön tulos. Tappara pääsee ottelussa jälleen tasoihin ajassa 21.58. Sport on kuitenkin hyvin ottelussa mukana eikä turhaan kumartele. Kotkapaidat käyvät erittäin lähellä nousta jälleen johtoon, kun Erik Riskalle avautuu paraatipaikka laittaa häkkiin, mutta laukaus lähtee hivenen liian myöhään. Taistelu seuraavasta maalista käy vimmatusti molemmin puolin, Sport onnistuu kovan maalinedustapelin jälkeen, asialla Sportin tuorein värväys Hanzl. Vaasalaiset 3-2 johtoon ajassa 29.10. Eikä tarvitse kauan odottaa kun lisää sataa. Axel Holmström ajaa yksin hyökkäysalueelle, kiertää maalin ja syöttää kakkosaallossa saapuvalle Löökelle, joka laittaa kiekon reppuun, 4-2 ajassa 30.40. Sportin peliä on ilo katsella. Kotkapaidat pelaavat vapautunutta ja itsevarmaa peliä. Toisen erän loppuun saadaan vielä yksi Sport-maali. Kotijoukkue hallitsee peliä hyökkäyspäädyssä, Sebastian Stålberg nousee syvältä hyökkäyspäädystä siniviivalle, jättösyöttö Theodor Johnsonille, joka kaartaa vasemman laidan kautta itselleen avopaikan B-pisteen tuntumassa ja laukoo suoraan maaliin. Erätauolle mennään, kun tulostaululla 5-2.
Sport on pelannut ensimmäiset kaksi erää erittäin vapautuneesti, ja on hallinnut pelin kulkua.

Tappara tulee kolmanteen erään täysin tehoin ja kaventaa ottelun lukemiksi 5-3 ylivoimalla ajassa 45.50. Erä jatkuu samaan malliin, kotijoukkueen puolustaen vahvasti, vieraiden painaen kaikin voimin päälle. Ottelun seuraava maali syntyy kuitenkin Tapparan maaliin ajassa 49.42. Korkean pomppukiekon jälkeen kaikki etsivät mustaa, Hanzl löytää sen ensimmäisenä, ja laittaa maaliin; 6-3. Tappara pääsee seuraavasta pelitilanteesta yrittämään viidellä neljää vastaan ja käyttää tilanteen hyväksi 6-4 ajassa 50.21. Vieraat painavat lujaa, eikä Sportilla ole helppoa puolustaa kirvesrintojen vyörytystä vastaan. Tämä johtaa jälleen vieraiden yv-tilanteeseen, mutta tämän Sport hoitaa ilman takaiskua. Tappara hakee kavennusta ilman maalivahtia ja onnistuukin nousemaan maalin päähän pelikellon näyttäessä 58.42. Viimeiset vajaat puolitoista minuuttia ovatkin näin jännitysnäytelmää, kun Tapparan kiven kova ylivoima kokeilee kuudella viittä vastaan laittaa ottelun tasoihin. Sport hoitaa homman ja puolustaa itselleen kolme tärkeää pistettä.

Sportilta erittäin ehjät, nautittavaa kiekkoa kaksi erää ja heittäytyvä puolustuspeli kolmannessa. Erinomaisesti pelattu, josta on hyvä jatkaa.

Tappara-koitoksen jälkeen Sport ei saa paljoakaan huiliaikaa, sillä ottelut jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Sport matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelu on katsottavissa suorana klo 17.00 MTV Katsomo + Urheilu -palvelun kautta.


Sportin maalit:
5.46 – Anton Stråka (Viljami Nieminen, Teemu Suhonen)
15.40 YV – Johan Sundström (Martin Hanzl, Jens Lööke)
29.10 – Martin Hanzl (Anton Stråka, Reece Scarlett)
30.40 – Jens Lööke (Axel Holmström, Teemu Suhonen)
38.43 – Theodor Johnsson (Sebastin Stålberg, Miro Nalli)
49.42 – Martin Hanzl (Atro Leppänen, Viljami Nieminen)