Sport ja TPS pelasivat tasaisen ottelun tiistai-illassa

Kuva: Teemu Saarinen (Liiga)

Tiukka taistelu kääntyi lopulta Sportin voittoon

Lähtökohdat tiistain tapaamiseen olivat selvät. Sport taistelee pisteistä päästäkseen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. TPS on taas hakemassa pisteitä varmistaakseen paikkansa pudotuspeleihin ja noustakseen kuuden parhaan joukkoon.

Ensimmäinen erä lähtee käyntiin Sportin painaessa paremmin päälle, ja se hallitseekin erän alkutapahtumia. Kestää tovin, että kotijoukkue saa kiinni pelistä. Kun näin käy, erän ilme muuttuu punavalkoisesta mustavalkoiseksi, ja TPS ottaa pelin kulusta hivenen paremman otteen. Erä kuluu loppuun ilman yhtään pöytäkirjamerkintää ja erätauolle lähdetään 0-0 asemissa. Kokonaisuudessaan nähdään tasainen erä, jossa laukaukset ja kiekonhallinta menivät käytännössä tasan. TPS sai erän toisen puoliskon alla hieman enemmän aikaa hyökkäysalueella, ja pääsi luomaan kokonaisuudessaan vaarallisempia tilanteita Rasmus Reijolan maalille.

Toinen erä lähtee käyntiin siitä mihin ensimmäinen jäi; kotijoukkue jatkaa jotakuinkin varmemmin. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Sport pääsee ottelussa ensimmäisenä kokeilemaan ylivoimaansa. Kotkapaidat saavat kuviot hyvin kuntoon, ja pääsevät yrittämään jopa viidellä kolmea vastaan. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuo tulosta ja tasaviisikoin jatketaan. TPS pääsee vuorollaan myös kokeilemaan kahdesti ylivoimapeliään, mutta Sport puolustaa hyvin, eikä kotijoukkue saa rakennettua kunnon paikkoja. Erän viides ylivoimamahdollisuus tulee Sportille, jonka aikana vierasjoukkue ei kuitenkaan saa luotua suurempaa vaaraa kotijoukkueen maalille. Erässä ei maaleja nähdä ja päätöserään siirrytään edelleen 0-0 lukemissa.

Päätöserä alkaa erittäin tasaisesti ja molemmat joukkueet puolustavat keskikaistaa varmasti. Erä etenee tarkan puolustuspelin merkeissä yli puolen välin, jolloin TPS pääsee ylivoimalle. Sport hoitaa tilanteen vaivatta ja jatkaa samaa varmaa peliä myös tasaviisikoin. Erä pelataan loppuun tarkan ja vahvan puolustuksen merkeissä. Kumpikaan ei anna senttiäkään periksi ja taistelee vimmatusti loppuun asti. Ratkaisua lähdetään hakemaan näin jatkoajalla, jolla ei kuitenkaan saada ratkaisua ja ottelu etenee näin voittomaalikilpailuun. Ratkaisu saadaan lopulta pitkän kaavan kautta, jossa Sport ottaa lisäpisteen Vaasaan.

Kokonaisuudessaan ilta tarjoili erittäin tasaisen ja fyysisen kamppailun, jossa Sport oli aavistuksen kuitenkin niskan päällä. Sportin joukkue suoriutui illasta hienosti, mutta tehottomuus jätti yhden pisteen Turkuun.

Sport pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina kotiareenallaan kasariteemaisessa ottelussa JYPiä vastaan. Hanki liput tästä!