Sport taisteli kolmen maalin takaa tasoihin.
Kuva: Outi Järvelä

KooKoo vie kaksi pistettä mennessään

Sport ja KooKoo kohtasivat Vaasan keskiviikkoillassa, ja ottelu saa kotkapaitojen kannalta harmittavan alun. Peliä ei ole pelattu kuin 4.09 kun vieraat pääsevät iskemään taululle ottelun avausmaalin. Tilanne 0–1, eikä isännät oikein saa pelistä kiinni. Sport pääsee peliin mukaan erän puolestavälistä, mutta molempien joukkueiden otteet ovat rikkinäisiä eikä maaleja erässä enää nähdä. Erätauolle maalin takaa-ajossa.

Sport aloittaa toisen erän vahvasti ja on parempi joukkue kaukalossa. Hallinta kestää tosin vain erän alkuminuutit, sillä Sport saa yhdestä tilanteesta kaksi jäähyä ja joutuu puolustamaan kaksi minuuttia kolmella viittä vastaan. Kotkapaidat hoitavat tilanteen kunnialla ja pääsevät takaisin otteluun, ja myös maalintekoon. Aika 27.06 ja asialla Sportin ykkösketju. Carl-Johan Lerby ottaa kiekon haltuun omalla alueella, antaa pitkän avaussyötön hyökkäyssiniviivalle Jens Löökelle, joka vie kiekon alueelle, pelaa maalin eteen vahvasti ajavalle Johan Sundströmille, joka siirtää kiekon reppuun. Maali tarkistetaan, mutta pysyy. Tilanne 1–1. Tasatilanteessa jatketaan, mutta KooKoo pääsee ensin takaisin maalinteon makuun ja tilanne 1-2 ajassa 30.57. Erä pelataan loppuun ilman lisäosumia.

Kolmatta erää keretään pelata vain reilu minuutti ja Sport on kaksi maalia jäljessä. KooKoo virittää siniviivalta kovan kudin ja tilanne 1–3 ajassa 41.05. Eikä tilanne parane, aika 45.54 kun KooKoo maalaa jo neljännen, tällä kertaa alivoimalla. Sport ei kuitenkaan laannu, vaan kuittaa nopeasti tilanteen ja Kalle Miketinac kaventaa tilanteen 2–4 ajassa 46.28. Ylivoimalla esityöstä vastaavat jälleen Lööke ja Lerby. Sport saa tilanteen tulla takaisin peliin, kun tällä kertaa Sport pääsee pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan ajassa 48.40. Vieraat kestävät ilmiömäisen maalivahtipelin ansiosta. Sport onnistuu pääsemään maalin päähän ajassa 52.52 kun Miketinac pääsee Lerbyn syötöstä haastamaan KooKoo-puolustajat ja taistelee kiekon maaliin. Tilanne 3-4, maalin toinen syöttäjä Aatu Aarnio. Sport pääsee vielä kertaalleen ylivoimalle ja täällä kertaa kuvio tuottaa tulosta. Lööke tasoittaa ottelun 4-4 ajassa 57.14, syöttöpisteet Carl Mattssonille ja Simon Hjalmarrsonille.

Ottelun ratkaisua haetaan tänään voittomaalikilpailulla, jossa KooKoo onnistuu kerran enemmän ja näin yksi piste on Sportin saldo tänään.

Sport pelaa seuraavaksi perjantaina 24.11. jolloin Tappara saapuu kotkapaitojen vieraaksi.