Simon Hjalmarssonin (kesk.) tehot illan ottelussa 1+3=4
Kuva: Anssi Takala (Liigan kuvapankki)

Sport hakee pisteet Tampereelta

Sport saa hyvän mahdollisuuden heti ottelun alkuun, kun saa kokeilla ylivoimaansa tehokkuutta jo 24 sekuntia ottelun alun jälkeen. Sportin erikoistilannepelaaminen on ihan Liigan kärkeä – ylivoima 5., alivoima 1. – eikä se tuota pettymystä. Jens Lööke parkkeeraa patenttipaikalleen ja antaa kiekolle kyytiä Teemu Suhosen syötöstä ja ajassa 1:08 tilanne Sportille 0-1. Ensimmäinen erä onkin kokonaisuudessaan Sportin hallintaa eikä Ilves pääse kuin kerran rakentamaan kunnon hyökkäystä Sport-päätyyn. Tämä ainut hyökkäys tosin onnistuu ja erätauolle tilanteessa 1-1.

Tupsukorvat saapuvat toiseen erään odotetusti terävöityneenä. Ottelu tasoittuu, ja Ilves saa erän alusta paremman otteen. Tämä johtaa myös kotijoukkueen ylivoimamaaliin, kun Miroslav Svoboda ohitetaan epäonnekkaan pompun kautta ajassa 23:47. Sport ei kuitenkaan lannistu, vaan tasoittaa ottelun vain 34 sekuntia myöhemmin. Zack Hayes ajaa hyökkäysalueelle, kääntyy siniviivalla keskikaistalle ja lataa kaukaa ohi Jonas Gunnarssonin Ilves-maalilla ajassa 24:21. Muita merkintöjä pöytäkirjaan ei erässä tule ja erätauolle tasatilanteessa. Kun ensimmäistä erää hallitsi Sport, niin toista vei Ilves.

Kolmas erä alkaa pitkällä erikoistilanteella, kun Ilves saa 2+2 rangaistuksen samassa ajassa, jolloin Sport 5+20, näin ensin pelataan neljällä neljää vastaan, jonka jälkeen kolme minuuttia alivoimalla. Maaleja ei kuitenkaan vielä nähdä, vaikka molemmat rakentavat kertaalleen huippupaikan maalintekoon. Tämän jälkeen ottelu on hieman Ilveksen hallussa, ja kotijoukkue painaa armotta Sport-päätyyn. Mutta Sport kestää eikä Ilves saa lisämaaleja tehtyä. Sport sen sijan ryhdistäytyy ja illan sankariksi nousee Simon Hjalmarsson joka iskee illan voittomaalin ajassa 57:32. Tästä Ilves ei toivu ja ottelu on Sportin hallintaa loppuun asti. Kotijoukkue hakee vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Sport riistää ja Lööke iskee illan toisen maalinsa tyhjiin.

Kokonaisuudessaan ehjä peli, vaikka välillä pinteessä oltiinkin. Sportin laadukkaat maalintekopaikat jäivät vertailussa kotijoukkueen paikosta, mutta ne mitkä rakennettiin, ne hyödynnettiin. Ilveksen hyökkäykset pidettiin hyvin kurissa ja Svoboda pelasi jälleen ilmiömäisesti.

Tästä jatketaan keskiviikkona, kun Lukko saapuu Vaasan Sähkö Areenalle.