Erik Riska (vas.) taisteli Sportin tasoitusmaalin
​​​​​​​Kuva: Samppa Toivonen


Pitkän kaavan kautta piste jää Vaasaan

​​​​​​​Keskiviikon kiekkoapprot-ottelusta oli odotettavissa erittäin tiukka, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä varmistaakseen paikkansa kevään pudotuspeleissä. Sport on viiden pisteen päässä pudotuspeliviivasta, 67 pisteellä sijalla 12. Viivan alapuolella Sportin edessä on TPS (71), ja viivan paremmalla puolella iskuetäisyydellä Ässät (72) ja KooKoo (73). Näistä lähtökohdista lähdetään haastamaan kouvolalaiset, jotka ovat onnistuneet voittamaan tällä kaudella jokaisen joukkueiden välisen kohtaamisen. Näihin haetaan muutosta keskiviikkoillassa.

Ensiminuuteilla mennään laidasta laitaan. KooKoo on saapunut Vaasaan voitonhalu tapissa ja tämä näkyy ottelun ensimmäisessä maalissa ajassa 4.34, kun vieraat siirtyvät 0-1 johtoon. Sport ei ole suuressa pinteessä, mutta vieraat ovat hieman pirteämmällä jalalla liikenteessä ensimmäisessä erässä. Sport pääsee ottelun ensimmäiselle ylivoimalle ajassa 14.25. Kouvolalaiset kestävät ja tasaviisikoin jatketaan. Seuraava YV tulee vieraille, erän viimeisillä sekunneilla, josta jää 1.56 toisen erän alkuun. Maalin takaa-ajossa toiseen erään.

Sport pitää pintansa alivoimalla ja parikymmentä sekuntia mennään neljällä neljää vastaan, kun vieraat ottavat ylivoimalla väärän vaihdon. Sport saa pelata 25 sekuntia viidellä kolmea vastaan. Homma toimii. Ylivoimalla Martin Hanzl tarjoilee oikealta puolelta vasemmalle B-pisteelle josta Reece Scarlett pommittaa lukemiksi 1-1 ajassa 23.26. Sport jatkaa ylivoimalla vielä reilut puolitoista minuuttia. KooKoo kestää alivoiman, mutta Sport on saanut virtaa tasoituksesta ja paine siirtyy KooKoon puolustuspäätyyn. Tilanteesta ei saada nauttia kauan, sillä kotkapaidat joutuvat jälleen alivoimalle. KooKoo käyttää tilanteen hyväksi ja 1-2 ajassa 30.49. Ottelu jatkaa kovilla kamppailuilla ja tästä seuraa Sportin seuraava alivoima kun erää on viisi minuuttia jäljellä. Sport kestää tämän erikoistilanteen. Tasaviisikoin Sport saa paremman otteen pelistä ja laittaa kunnon painetta KooKoon maalille. Paine jatkuu, mutta KooKoo pääsee seuraavaksi maalaamaan, kun kuti osuu pienestä kulmasta Miroslav Svobodan selän taakse. Aika 38.34, ja tilanne 1-3. Lisää merkintöjä ei pöytäkirjaan erässä saada ja näin kaksi maalia takana kolmanteen.

Sport saa rakennettua hyvän kuvion erän alkuun ja Anton Stråka onnistuu kaventaman tilanteeksi 2-3 pelikellon näyttäessä 42.26. Kouvolalaiset pääsevät kutenkin jälleen kahden maalin johtoon ajassa 50.10, kun vieraat pääsevät yksin läpi haastamaan Svobodaa. Sportin tahto voittaa näkyy ja KooKoo ottaa rangaistuksen ajassa 56.16. Eikä aikaakaan, kun taistelu palkitaan. Axel Holmström nappaa maalinedustalta kiekon itselleen Jens Lööken laukauksen jälkeen ja taululla 3-4. Maalikuulutus ei ehdi loppua kun halli räjähtää! Erik Riksa on näyttänyt koko ottelun ajan taistelijan luonnettaan ja tasoittaa ottelun 57.42 ykköstontilta, suoraan Kalle Miketinacin syötöstä.

Lisää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähdä ja näin ottelu siirtyy ensin jatkoajalle, sitten voittomaalikilpailuun. Vieraat onnistuvat kerran enemmän ja näin ottelun saldona on yksi sarjapiste Vaasaan. Ensimmäisessä erässä vieraat olivat paremmalla jalalla liikenteessä, mutta Sport löysi oman vaihteensa ja taisteli itselleen ansaitun tasoituksen. Voittomaali ei ollut kaukana, varsinkin kolmannen erän loppuminuutit ja jatkoajan toinen puolisko oli erinomaista näytettä kotkapaidoilta.

Sport pelaa seuraavaksi kotona Tapparaa vastaan perjantaina.

Sportin maalit:
24.26 YV2 – Reece Scarlett (Martin Hanzl, Jens Lööke)
42.26 – Anton Stråka (Viljami Nieminen, Martin Hanzl)
57.20 YV – Axel Holmström (Jens Lööke, Reece Scarlett)
57.42 – Erik Riska (Kalle Miketinac, Atro Leppänen)