Ilta enteili kovaa vääntöä jo ensiminuuteilta
Teemu Rautiainen (vas., HPK) ja Zack Hayes (oik). Miroslav Svoboda (taustalla)
Kuva: Samppa Toivonen, ApolloPhoto

Lisäpiste lähtee Kerhon matkaan

​​​​​​​HPK matkasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Vaasan Sähkö Areenalle. Ilta enteili tiukkaa vääntöä, sillä HPK voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Hämeenlinnassa, ja Sport on löytänyt vahvan vaihteen ja valmistautui hakemaan kolmatta voittoaan neljään otteluun.

Ensimmäisen erän alkuminuutit kuluvatkin Sportin halliten ottelun ilmettä, mutta alkuryntäyksen jälkeen HPK saa hieman rauhoitettua ottelua ja ottelun ilme tasoittuu. Kaiken kaikkiaan Sport saa yhä erän edetessä rakennettua vaarallisempia tilanteita, mutta HPK-maalilla Sami Rajaniemi kestää. Molemmat joukkueet pääsevät kokeilemaan erän puolessa välissä, mutta maaleja ei synny ja ottelua jatketaan tasaviisikoin. Sport pääsee nopeista hyökkäyksistään pari kertaa erittäin lähelle maalia, mutta kiekko ei pompi kotkapaitojen makuun. Avauserän viimeisille minuuteille Sport saa vielä ylivoiman, mutta verkot pysyvät kuivina ja toiseen erään 0-0 tasatilanteessa.

Toinen erä alkaa Sportin pelaten nopeampaa peliä, kun taas HPK pelaa rauhallisempien kuvioiden kautta. Erä etenee loppuun asti Sportin ollen vaarallisempi, HPK:n puolustaessa ja pakottaen fyysistä peliä molemmin puolin. Erä kuluu loppuun ilman maaleja ja 0-0 asemissa päätöserään.

Molemmat joukkueet saapuvat kolmanteen erään tiedostaen, että kolmen pisteen eteen pitää voittaa ottelu varsinaisella peliajalla ja erä kuluu alusta loppuun tämän mukaisesti kovalla väännöllä, jossa molemmat taistelevat vimmatusti jokaisesta sentistä. Vääntö ei kuitenkaan tuota tulosta ja ratkaisua haetaan voittomaalikilpailun kautta. Tässä lopulta vieraat onnistuvat useammin ja lisäpiste matkaa Kerhon mukana Hämeenlinnaan.

Sport pelaa seuraavan kerran tapaninpäivänä kotona, silloin Lukko saapuu Vaasan Sähkö Areenan vieraaksi.