Erik Riska teki illan ensimmäisen osuman
Kuva: Samppa Toivonen, ApolloPhoto

Sport ottaa tärkeän kotivoiton HPK:sta

​​​​​​​Tämän illan ottelusta ei panokset puutu kun, jaossa alkavat olla yhdet kauden viimeisistä runkosarjan pisteistä. Perjantai-illan vastustaja on sarjataulukossa 14. sijalla oleva HPK, jota vastaan kotkapaidoilla on kuluvalta kaudelta kaksi tappiota ja viimeisimmästä kohtaamisesta tammikuulta 4-1 voitto. Pudotuspeleihin HPK ei enää pisteiden osalta ponnista, mutta Sportille pisteet perjantai-illasta ovat kultaakin kalliimmat. Lähtökohdat illan otteluun ovat selkeät: voiton kautta Sport on tiukasti mukana pudotuspelitaistelussa, tappio vie kymmenen parhaan joukkoon pääsyä etäämmäksi. Mikäli Sport voittaa tänään, on Sport lauantain KooKoo-Ässät-ottelusta riippuen sarjataulukossa yhdentenätoista vai kahdentenatoista, vain parin pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Myönnettäköön, että helmikuun puolenvälin jälkeen KooKoo ja Ässät ovat pelanneet Sportin kannalta suotuisasti ja mikäli tämä tendenssi jatkuu, on kotkapaidoilla oivat mahdollisuudet kympin sakkiin.

Sport on heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen illan parempi joukkue. Tämä näkyy varsinkin kiekollisessa pelissä ja kotkapaitojen itsevarmuudessa pelata. Vaikka HPK pääsee avauserässä pelaamaan enemmän aikaa hyökkäysalueella ja laukauksetkin menevät vieraille, on kiekollinen varmuus Sportilla. Avauserässä nähdään molemmin puolin yhdet rangaistukset, jotka kummatkin joukkueet hoitavat ilman takaiskua. Ensimmäisen erän ainoan maalin kuittaa nimiinsä Erik Riska ajassa 15.01. Viljami Nieminen ajaa hyökkäysalueelle, syöttää siniviivaan Teemu Suhoselle, jonka kudin Riska ohjaa maaliin.

Toinen erä alkaa Sportilta hieman vaikeasti ja kotkapaidat joutuvatkin erän alussa alivoimalle. Tämä ei kuitenkaan tuota minkäänlaisia vaikeuksia kotkapaidoille, eikä vieraiden ylivoima saa oikein mitään aikaiseksi. Erässä rangaistukset menevät tasan, molemmille kaksi. Sport tekee erässä kaksi maalia. Ensin Kalle Miketinac jätetään vapaaksi maalin eteen ja numero 80 pääsee viimeistelemään Carl Mattsonin syötöstä 2-0 maalin. Sportin kolmas maali on ykkösyv:n taidonnäytettä. HPK:n puolustus pelataan nippuun, kiekko siirretään vakiotontilaan lymyilevälle Jens Löökelle, joka antaa paukkua. Oppikirjamaali. HPK kaventaa suoraan aloituksesta ajassa 37.25 lukemiksi 3-1.

Kolmannen erän ensimmäinen pöytäkirjamerkintä on HPK:n 3-2 kavennusmaali ajassa 53.09. Jännäksi menee. Sport puolustaa erinomaisesti ja iskee 4-2 maalin ajassa 58.02 kun HPK hakee tasoitusta ilman maalivahtia. Lari Heikkinen karvaa kiekon omassa päädyssään ja lähtee nousemaan yksi toiseen päähän. Hämeenlinnalaiset saavat puolustettua Larin nousun pois, mutta kakkosaallossa saapuva Axel Holmström lataa Heikkisen syötöstä suoraan maaliin. Kotkapaidat saavat ottelun viimeisille minuuteille rangaistuksen, jonka HPK pelaa kuudella neljää vastaan. Illan viimeinen maali, 4-3 syntyy ajassa 59.54.

Sport oli yksiselitteisesti illan parempi joukkue eikä vierailla ollut kertaakaan kunnolla otetta pelin kulusta. Huomenna on tuplasti pudotuspelijännitystä tiedossa. Ensin alkuillasta U20-nuorten joukkue pelaa Vaasan Sähkö Areenalla KooKoota vastaan. Nuoret kamppailevat edustusjoukkueen tavoin pudotuspelipaikasta ja jokainen piste merkitsee. Tervetuloa seuraamaan ottelua klo 14.00. Otteluun ei ole sisäänpääsymaksua. Vaikka Sportin edustusjoukkue huilaa huomenna, on illalla luvassa kotkapaitojen kannalta kiinnostava ottelu. KooKoo-Ässät-ottelu määrittää missä Sport on sarjataulukossa illan päätteeksi ja kuinka monen pisteen päässä pudotuspeleistä. Sport pelaa seuraavan kerran tiistaina Jyväskylässä.