Perjantai-illassa nähtiin kahdeksan maaila varsinaisella peliajalla
Kuva: Samppa Toivonen, ApolloPhoto

Perjantai-illasta piste

Ottelun ensiminuuteilla kotijoukkue ottaa suitset itselleen ja onnistuukin laittamaan kiekon reppuun kahden minuutin pelin jälkeen. Tilanne kuitenkin tarkistetaan ja maali hylätään. Ottelu jatkuu Sportin pelaten järjestelmällisempää hyökkäyspeliä, mutta puolustuspäässä kotkapaidoilla on hiukan haasteita, tästä vieraat onnistuvatkin illan ensimmäisessä maalinteossa. SaiPa pääsee Rasmus Reijon maalin edessä ensimmäisenä irtokiekkoon ja tilanne 0-1 ajassa 6.45. Vaasalaiset eivät tästä kovinkaan hätkähdä vaikka joutuvatkin kärsimään ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Sport kestää alivoiman vaivatta ja suoraan jäähyaitiosta vapatutuva Simon Hjalmarsson lataa kiekon maaliin, Lari Heikkisen vahvan nousun päätteeksi. Tilanne tasan 1-1 kun ottelua on pelattu 13.32. Sportin hyökkäyspeli on mukavaa seurattavaa, ja peli on koko erän enimmäkseen kotkapaitojen hallintaa.

Koko toinen erä on ylivoimaista Sportia, ja vieraat pääsevät vain ajoittain haastamaan punapaitojen puolustuksen. Ensin Sport pääsee yllättämään Henri Kiviahon SaiPan maalilla ajassa 22.06. Hjalmarsson syöttää kiekon hyökkäyssiniviivalta Lari Heikkiselle, joka nostaa kiekon rystyllä maalia kohti. Tilanne yllättää Kiviahon täysin ja kiekko hieman onnekkaasti maaliin, tilanne 2-1. Vain reilut kolme minuuttia tästä ja tilanne on jälleen tasan 2-2 kun lappeenrantalaiset pääsevät karvauksen päätteeksi laukomaan vapaasti maalia kohti. SaiPa pääsee seuraavaksi maalin karkumatkalle, kun Sport purkaa epäonnekkaasti ja keltapaidat kuittaavat tulostaululle 2-3 peliajan puolessavälissä. Sport pääsee seuraavaksi kokeilemaan ylivoimaansa. Kuvio saadaan hyvin kuntoon, mutta SaiPa kestää. Keltamustat eivät kutenkaan saa Sportin ylivoimapelin synnyttämää painetta purettua ja kotkapaidat tasoittavat pelikellon näyttäessä 35.51 lukemiksi 3-3 ajassa. Oskari Hult pääsee Valtteri Hietasen kaukolaukauksen irtokiekkoon ensimmäisenä ja laukoo mustan Kiviahon selän taakse. Lisää pöytäkirjamerkintöjä erässä ei enää nähdä ja tasalukemissa päätöserään.

Sport pääsee kokeilemaan erän alkuun ylivoimaa, ja totuttu kuvio toimii. Sportin tämän illan teema on erikoistilanteiden jälkeinen maalinteko. SaiPa ehtii pelata täysiviisikolla vain neljä sekuntia, kun Sebastian Stålberg pitää kiekkoa vieraiden maalin takana ja odottaa kunnes löytää suoraan syöttölinjan maalin eteen Axel Holmströmille, joka ei erehdy. Maalit 4-3, ja aika 44.47. Sport jatkaa pelin hallintaa, mutta SaiPa vaihtaa vaihdetta ylemmäs ja palaavat niin intensiteetissä kuin maaleissakin kotijoukkueen rinnalle. Hieman epäonninen pomppu ja lukemat tasan 4-4 ajassa 50.25. SaiPa saa lisävirtaa maalista ja taistelee kiivasti kolmesta pisteestä. Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan nähdä enää lisää maaleja ja ratkaisua haetaan ensin jatkoajan kautta, ja sitten voittomaalikilpailussa. Illan lisäpiste matkaa lopulta Lappeenrantaan.

Sport pelaa seuraavaksi jo huomenna Mikkelissä, jossa isännöi kiven kovaa jaksoa pelaava Jukurit.