Erik Riska (vas.) ja Tommi Kivistö (oik.)
Kuva: Outi Järvelä

Sport ottaa kotivoiton

​​​​​​​Sport isännöi tänään illalla Kärppiä Vaasan Sähkö Areenalla. Molemmat joukkueet saapuivat otteluun hakien parannusta viime viikkojen tendenssiin. Kärpät tekivät eilen yllättävän liikkeen poistaen Lauri Marjamäen Kärppien päävalmentajan roolista, toivoen että muutos näkyisi myös joukkueen tekemisessä jäällä.

Sport saa otteluun paremman alun. Kärpät joutuvat ottaa hyökkäyspäädyssä jäähyn estäen Atro Leppäsen nousun. Ylivoima toimii ja Sebastian Stålberg iskee kiekon maaliin itsevarman Teemu SuhonenSebastian Wännström ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 5.27. Kun jokin toimii, se toimii. Sport saa pian perään uuden ylivoimamahdollisuuden ja sama poppoo maalaamassa. Ajassa 11.10 Suhonen ja Kalle Miketinac tarjoilevat, Wännström iskee siniviivalta pommilla maaliin. Tilanne 2-0. Erä pelataan loppuun Sportin hallinnassa ja erätauolle 2-0 asemissa.

Toinen erä alkaa heti vieraiden kaventaessa ylivoimalla tilanteeksi 2-1 ajassa 20.46. Erä jatkuu Sportin hallinnassa ja kotkapaidat saavat ottelun seuraavat kaksi ylivoimaa, mutta tällä kertaa vieraat puolustavat tilanteet. Toisen puolustetun alivoiman jälkeen kärppälauma herää otteluun ja luo erittäin vaarallisia tilanteita Miroslav Svobodan maalille. Vieraat painavat Sportin päätyyn erän loppuun asti, mutta numerot pidetään 2-1 erätauolle asti.

Kun toinen erä alkaa nopealla Kärppä-maalilla, kolmannen erän nopean avausmaalin tekee Sport. Erää on pelattu vain 38 sekuntia kun Jens Lööke iskee lukemiksi 3-1 Simon Hjalmarssonin ja Axel Holmströmin esityön päätteeksi. Erä jatkuu molempien joukkueiden painaessa vauhdilla päädystä päätyyn vauhdilla. Sport tappaa erän aikana tärkeän alivoiman, mutta Kärpät nostavat painetta ja kaventavat tilanteen 3-2 pelikellon näyttäessä 52.42. Viimeiset seitsemän minuuttia ovat kovaa vieraspainetta, mutta kotkapaidat pitävät pintansa ja ottelu päättyy hyvän taistelun päätteeksi kotiyleisön huikean kannsutuksen siivittämänä kotivoittoon.

Sport pelaa seuraavaksi jo ylihuomenna, kun HPK saapuu Sportin vieraaksi.