Sport käyttää aikalisänsä jo toisessa erässä
Kuva: Teemu Hannula (Liiga)

Pisteet jäävät Hämptoniin


Sport lähtee pirteästi iltaan ja on selvästi dominoiva joukkue molemmissa päädyissä. HPK pääsee erän toisella puoliskolla otteluun paremmin mukaan ja tekee illan ensimmäisen osuman siirretyn rangaistuksen aikana. Tilanne 1-0 ajassa 13.30. Erä jatkuu Sportin antaen hieman enemmän painetta, mutta lisämerkintöjä pöytäkirjaan ei enää tehdä, ja näin erätauolle 1-0 takaa-ajoasemassa.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi. Sport pelaa rohkeaa jääkiekkoa ja hivenen määrittää ottelun tapahtumia; karvaa korkealta hyökkäysalueelta ja ohjaa HPK:n hyökkäykset laitoihin. Mutta ylivoimaisesta hallinnasta ei ole kyse ja kotijoukkueellakin on paikkansa. Yksi näistä paikoista tuottaakin tulosta ajassa 26.10. Ylivoimamaali, taululla 2-0. Sport ottaa heti perään aikalisän. Aikalisä ei heti näytä vaihtavan Sportin suuntaa, mutta ajan kanssa kotkapaidat pääsevät taas paremmin otteluun mukaan ja kavennusmaali syntyy ajassa 35.52. Maalinteossa onnistuu ensimmäisen Liiga-maalinsa iskevä Jesse Rantanen, Erik Riskan aloitusvoiton jälkeen. Toiselle erätauolle 2-1 tilanteessa.

Kolmas erä lähtee käyntiin perinteiseen tapaan. Sport hakee tasoitusmaalia ja pelaa rohkeaa kiekkoa, kotijoukkue taas varmistaa ja hyökkää tilanteen mukaan. Kiekon hallinta, laukaukset kaikki menevät kotkapaidoille, jotka pääsevät rakentamaan vaarallisia paikkoja HPK-maalille. Varsinkin Jens Lööke, Carl-Johan Lerby, ja Sebastian Stålberg pelaavat vahvaa iltaa. Tulosta ei saada, sen sijan HPK osuu vielä kerran tyhjään maaliin ajassa 58.51, lopputulos taululle 3-1.

Sport lopettaa kolmen ottelun viikkonsa tappioon Hämeenlinnassa. Viikon pistesaldo on 4/9, jota lähdetään parantamaan ensi viikkoon. Seuraavaksi Sport pelaa kotona, kun keskiviikkona vieraaksi saapuu KooKoo.

Sportin maali:
35.52 Jesse Rantanen (Erik Riska)