Ottelu jäi Erik Riskan viimeiseksi otteluksi Liigassa
​​​​​​​Kuva: Samppa Toivonen


KalPa etenee neljännesfinaaleihin

-päivittyy-

Vaasan Sportin playoffs-sarjan toinen ottelu pelataan tänään sunnuntaina 17.3. Vaasan Sähkö Areenalla. Käynnissä on Liigan playoffsin ensimmäinen kierros, josta kierroksen voittaja pääsee jatkoon neljännesfinaaleihin kahden voiton jälkeen. Sport kärsi tappion ensimmäisessä ottelussa Kuopiossa perjantaina, ja kotkapaidat ovat pakkovoiton edessä tavoitellakseen paikkaa seuraavalla kierroksella. Viime ottelussa varsinkin kokoonpanoon palannut Simon Hjalmarsson, kapteeni Sebastian Stålberg, maalinedustapelaamisesta tunnettu Axel Holmström, ja voittavaa mentaliteettia huokuva Johan Sundström olivat hyvässä vireessä. Myös Sportin alemmat ketjut osoittivat hyvää peliä, ja vaikka voitto jäi lopulta Kuopioon, oli Sport koko ajan mukana ottelussa, tulos olisi yhtä hyvin voinut olla toisinpäin. Tätä lähdetään tänään toteuttamaan. Kun viime ottelussa nähdyt kuviot toistuvat, ja saadaan pari onnistumista viimeistelyissä, on edessä huomenna vierasreissu Kuopioon.

Ottelussa myös 3. kerroksen Ilkka Club-pub on auki yleisölle.
Kulku Clubin tiloihin käy B1-katsomon kautta.
​​​​​​​Clubilla pääset nauttimaan anniskelusta ja seuraamaan ottelua Areenan parhailta paikoilta!

KalPa pääsee kokeilemaan ylivoimaansa heti ottelun alkuminuuteilla ajassa 1.12. Keltapaidat käyvätkin lähellä maalintekoa, mutta Sport näyttää jälleen mallia, miten alivoimaa pelataan, ja hoitaa tilanteen esimerkillisesti. Ottelun ensimmäinen maali syntyy ajassa 4.04, kun kotkapaidat onnistuvat nopeasta vastahyökkäyksestä kuittaamaan taululle 1-0. Valtteri Hietanen, Hjalmarsson, ja Holmström pistävät kintut käymään ylikierroksia ja pääsevät yllättämään keltapaitojen puolustuksen. Viimeistely toimii ja Sport johtoon. Avauserä jatkuu vauhdikkaissa merkeissä ja tilanteita nähdään molemmin puolin. Sport on tullut kaiken kaikkiaan paremmin otteluun sisään ja paine on enemmän KalPa-päädyssä. Erässä ei tule enempiä merkintöjä pöytäkirjaan ja maalin johdossa erätauolle. Tästä on hyvä jatkaa.

​​​​​​​
Toisen erän alku viivästyy, kun jäätä hiotaan kuntoon. Erän alkuminuutit kuluvat playoffs-tunnelman mukaisesti vauhdikkaina, kummankin joukkueen taistellen jokaisesta sentistä. KalPasta näkee, etteivät he halua pelata enää huomenna ja luistin liikkuu vierailla hyvin. Tämä kuitenkin johtaa puolustuksen rakoiluun, jonka Sport huomaa ja rokottaa heti tilanteen tullen. Kalle Miketinac tuo kiekon pois puolustusalueelta, pikkusyöttö keskelle Anton Stråkalle, joka vaihtaa pelin toiseen laitaan, siellä nousevalle Carl Mattssonille, joka täräyttää lasertarkan kaukovedon suoraan maaliin. Sport 2-0 johtoon kun pelikello lyö 27.38. Tasaisissa merkeissä mennään ja KalPa saa kavennusmaalin aikaan 33.04, 2-1. Keltapaidat saavat virtaa maalista ja heti perään seuraavassa hyökkäyksessä tolppa pelastaa Sportin tasoitusmaalilta. Erä jatkuu taisteluhenkisenä. Jännitys tiivistyy, kun KalPa pääsee kokeilemaan ylivoimaa erän viimeminuuteille, ajassa 38.21. Keltapaitojen YV toimii ja ottelu on tasan ajassa 39.46. Kaikki on jälleen auki ja sankarinviittaa on jälleen tarjolla.

Jännitys alkaa tiivistymään entisestään heti kolmannen erän alkuun, kun Sport pääsee ylivoimalle ajassa 43.51. Vieraat hoitavat erikoistilanteen ja tasaviisikoin jatketaan. Nopeita tilanteita puolin ja toisin, ja Sportin puolustus on täystyöllistetty. Sport kestää pari keltapaitojen läheltä-piti-tilannetta, kunnes vieraat osuvat 51.54, ja siirtyvät 2-3 johtoon. Sport saa tilaisuuden ajassa 53.20 kun kotkapaidat pääsevät kokeilemaan jälleen ylivoimapelaamistaan. Kuvio saadaan kuntoon, mutta KalPan tiivis puolustuspelaaminen estää ylivoimamaalin. Tasoitusta haetaan all-in-asenteella ja Miroslav Svoboda kutsutaan pois maalilta 58.19. KalPa onnistuu ottamaan kiekon omassa päädyssään ja laittaa tyhjään maaliin ajassa 58.56. Taistelua käydään loppuun asti, mutta tulos ei enää muutu. KalPa ottaa voiton lukemin 2-4 ja etenee neljännesfinaaliin.

Sportin maalit:
4.04 – Valtteri Hietanen (Axel Holmström, Jens Lööke)
27.38 – Carl Mattsson (Anton Stråka, Kalle Miketinac)