Jens Lööke pelasi ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä pitkän loukkaantumisensa jälkeen
​​​​​​​Kuva: Helena Heimonen


Huikea kannattajien ilta päätyy Ilveksen voittoon

Otteluun Sport saapuu pudotuspeliviivan tuntumassa, tähdäten Top-10 joukkoon. Ilves on tällä hetkellä Liigan sarjakärki, vaikka Tappara ja Jukurit hengittävät niskaan. Joten Sportilla ei tule olemaan helppoa ottaa pisteitä kotona, varsinkin kun kotkapaidat pelaavat perjantaina vielä Lahdessa. Ilves taas saapuu otteluun levänneenä. Tästä tosin tuskin jää mikään kiinni, sillä Sport on osoittanut moneen kertaan kauden aikana, ettei siltä puutu sisua ja tahtoa vaikeissakin paikoissa. Viimeksi Sport voitti Ilveksen Tampereella myös edellisenä päivänä pelanneena.

Ennen kiekonpudotusta oli tiedossa, että tänään ei paljon hiljaisia hetkiä ottelussa tule olemaan. Vaasan Sähkö Areena oli täysin loppuunmyyty ja molempien joukkueiden kannattajat olivat hyvin edustettuna. Ilves-kannattajia saapui Tampereelta noin 1700. Sportin kannattajia oli paikalla 3500 ja tunnelma oli sen mukainen. Erittäin hieno ja huikea tunnelma läpi illan. Kiitos kaikille paikan päälle saapuineille.

Ottelun ensi minuutit ovat tasaiset, Ilveksen pelaten hivenen vahvempaa hyökkäyspeliä. Ottelun ensimmäinen maali nähdään ajassa 5.55, kun vieraat onnistuvat maalaamaan 0-1.. Kotkapaidat eivät lannistu ja ajassa 7.22 Valtteri Hietanen heittää apinan selästään ja tasoittaa ottelun 1-1. Carl Mattsson ajaa alueelle oikeata laitaa ja laittaa pomppukiekon maalille, jonka Hietanen käy puttaamassa verkkoon. Ilves kuitenkin pääsee jälleen maalin karkumatkalle ajassa 10.39 kun Miroslav Svoboda torjuu tupsukorvien läpiajon, muttei ihan hahmota missä kiekko torjunnan jälkeen on ja keltapaitojen kakkosaalto onnistuu. Reilut kaksi minuuttia ja ottelu on tasan. Sport saa hyvän otteen Ilveksen päädyssä, jossa Sebastian Stålberg ja Johan Sundström pelaavat kiekon Erik ”Eki” Riskalle. Eki hakee syöttöä, mutta kun linjat ovat kiinni, Mr. Kolmetoista antaa paukkua ja lataa kiekon maaliin. Sportin peli toimii ja pakka on kasassa. Erätauolle tasalukemissa. Sportin pakka on hyvin kasassa ja kaikki on auki toiseen erään.

Sport saa ottelun ensimmäisen ylivoimatilanteen heti toisen erän alkuun. Sportin ykkös-yv pyörittää hyvin ja koko kaksi minuuttia pelataan Ilveksen päädyssä, tosin ilman maalia. Tasaviisikoin ei pelata pitkään, sillä heti perään Ilves ottaa toisen rangaistuksen ja Sport saa kokeilla uudestaan viidellä neljää vastaan. Toinen yritys on identtinen ensimmäisestä, kiekko liikkuu hyvin, mutta maalia ei synny. Ilves pääsee heti alivoimansa jälkeen yksin läpi ja Sport joutuu rikkomaan rangaistuksen arvoisesti. Kotkapaidat alivoimalle. Vierasjoukkue rakentaa kuvion Sportin päätyyn ja rankaisee ajassa 26.32, jälleen maalin takana 2-3. Vajaat neljä minuuttia äskeisestä ja Ilves onnistuu jälleen. Peliajassa 30.44 vieraat pääsevät haastamaan Svobodan kaksi yhtä vastaan läpiajossa, taululla 2-4. Tässä vaiheessa kokeillaan herättää joukkuetta vaihtamalla Rasmus Reijola Sport-maalille. Ilves pääsee kokeilemaan ylivoimaansa erässä vielä kertaalleen, Sport hoitaa homman ja päätöserään kahden maalin takaa-ajosasemasta.

Sport pelaa kolmannen erän alusta loppuun asti erittäin vahvasti ja Ilves ei käytännössä pääse omalta puolustusalueeltaan pois. Vaikka kuinka Sport painaa, vieraat kestävät ja puolustavat kotijoukkueen paikat pois. Kavennusta haetaan ilman maalivahtia pelikellon näyttäessä 55.50. Ilves rankaisee heti aloituksesta ja vetää oman maalin takaa Sportin tyhjään maaliin. Ottelun lopputulokseksi jää 55.57 isketty 2-5.

Sport pelasi hyvin, vaikka tulos onkin kolmen maalin tappio. Varsinkin kolmas erä oli ylivoimasta Sport-painetta. Sport jatkaa seuraavaksi kotona KooKoota vastaan keskiviikkona 21.2. klo 18.30.


Sportin maalit:
7.22 – Valteri Hietanen (Carl Mattsson, Viljami Nieminen)
12.36 – Erik Riska (Johan Sundström, Sebastian Stålberg)