Johan Sundström (vas.) ja Sebastian Stålberg (oik.) Ässien maalilla
​​​​​​​Kuva: Tomi Vastamäki

Ässät tehokkaampi Porissa

Kaikki ottelut ovat yhtä tärkeitä, mutta toiset ottelut ovat enemmän tärkeitä kuin toiset. Tämä muunneltu lainaus toiminee tämän illan otteluun, jossa sarjataulukossa vierekkäin, mutta pudotuspelirajan eri puolilla, olevat joukkueet kohtasivat Porin illassa. Piste-ero kahden joukkueen välillä oli vain kaksi pistettä Ässien hyväksi. Porilaiset olivat ennen illan ottelua kymmenennellä sijalla 56 pisteellä, ja Sport sarjataulukossa sijalla yksitoista. Kiekkojargonissa juuri näitä otteluita kutsutaan kuuden-pisteen-peleiksi, joten odotettavissa oli tasainen, molemmille erittäin tärkeä taistelu.

Avauserän ensimmäinen puolisko onkin tasaista joukkueiden välillä. Laukaukset menevät ensimmäisellä kympillä tasan 8–8, myös maaliodottama, kiekkohallinta, luistelumatka ovat molemmilla samoissa lukemissa. Eikä erän toinen puolisko tuo tähän muutosta ja ensimmäinen kaksikymppinen pelataan tasaisesti loppuun asti, ilman pöytäkirjamerkintöjä. Näin erätauolle tilanteessa 0-0.

Toinen erä alkaa Sportin kannalta synkästi. Erää on pelattu alle minuutti, kun kotijoukkue siirtyy 1–0 johtoon. Eikä aikaakaan ja lisää sataa: pelikellossa lukemat 23.25 ja taululla 2–0. Kotkapaidat reagoivat, ja ketjuja muunnetaan hieman, mutta Ässät on erän ensimmäisen puoliskon hivenen vaarallisempi joukkue. Sport pääsee kokeilemaan illan ensimmäistä ylivoimaa, joka lähteenkin hyvin käyntiin, mutta kuluu umpeen ilman osumia. Erikoistilannepelaamisen jälkeen kotkapaidat pääsevät paremmin kiinni myös tasaviisikkopeliin ja pitävät painetta kotijoukkueen päädyssä. Erä etenee loppuminuuteille asti ilman merkintöjä, jolloin Sport pääsee pelaamaan viidellä neljää vastaan viimeiset 46 sekuntia. Osumia ei kuitenkaan nähdä ja Sportilta jää ylivoima-aikaa seuraavaan erään 1.14, tilanteessa 2-0. Sport piristyi ensimmäisen ylivoimansa jälkeen ja otti pelin hallinnan itselleen.

Kolmanteen erään lähdetään hakemaan nopeasti Sportille ensimmäistä maalia, mutta sen sijan Ässät pääsee alivoimalla läpiajoon, jonka kotkapaidat joutuvat rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Miroslav Svoboda hoitaa tämän vielä itsevarmasti. Patapaitojen kolmas maali syntyy kuitenkin vain parin minuutin pelin jälkeen, ajassa 41.58. Sport puolestaan pääsee yrittämään illan kolmatta ylivoimaansa pelikellon lyödessä 46.12. Tällä kertaa ylivoima tuo tulosta. Vaikka Ässät pääsevät juuri täysilukuiseksi Sportin kavennusmaalin syntyessä, on maaliin johtanut tilanne ylivoimapelin ansiota: kovan päätykamppailun jälkeen Oskari Hult pääsee nousemaan oikeanpuoleisen aloituspisteen tuntumaan, ja antaa U20 nuorten sarjasta tutun laukauksensa laulaa, kaventaen lukemat 3-1 ajassa 48.14. Sport jatkaa painetta ja ottaa Svobodan maalilta kun ottelua on kolme minuuttia pelaamatta. Paine on kovaa, mutta Ässät kestää ja niittaa lopulta lukemat 4-1 tyhjiin. Ottelu päättyy, näin kotimatkalle ilman pisteitä.

Sport pelaa seuraavaksi perjantaina kotona. Sport-SaiPa-ottelussa luvassa kaksi jatkosopimusjulkaisua, ja uusi maalipohjainen kioskitarjous!