Sportin Simon Hjalmarsson (vas.)
​​​​​​​Kuva: Anssi Takala

Pisteet jäävät Tampereelle

Perjantai-illan ensimmäinen erä lähtee käyntiin tasaisissa merkeissä, jossa Sport ei näytä antavan yhtään tilaa isännille, mutta kotijoukkue pitää kotkapaidat aisoissa. Sport pitää enemmän kiekkoa, muttei pääse ykköstonteille kokeilemaan maalintekoa. Sen sijaan tupsukorvat pääsevät pariinkin otteeseen paikostaan aivan maalin kynnykselle, mutta Rasmus Reijola venyy upeisiin torjuntoihin 14.47 asti, jolloin Ilves osuu ja asettuu ottelussa 1-0 johtoon. Sport pääsee kokeilemaan ylivoimaa ajassa 16.19, mutta ei tällä kertaa saa kuvioita kuntoon. Erätauolle siirrytään takaa-ajosasemassa.

Kakkoserä alkaa sekin tasaväkisesti. Sportilla on parempi kiekonhallintaprosentti, mutta Ilves pitää kotkapaidat poissa maalinedustalta. Jollei lähelle päästä, isketään sitten kaukaa. Asialla on Sportin ykkösketju: Teemu Suhonen syöttää siniviivalta Simon Hjalmarssonille, joka lataa viivalta. Axel Holmström ohjaa kiekon lopulta maaliin tasoittaen pelin, kun pelikello näyttää 23.43. Sport jatkaa painetta ja onnistuu hyödyntämään Ilveksen puolustuspään hölmöilyn iskemällä siirretyn rangaistuksen aikana maalin, mutta maali hylätään, sillä jälkitulkinnan mukaan Ilves onnistui pelaamaan kiekkoa tämän aikana. Sportin ylivoima kuivuu kasaan ja Ilves pääsee vielä rangaistusaitiosta suoraan haastamaan Reijolan kahdella hyökkääjällä, eikä Rasse voi tilanteelle mitään. Taululle 2-1 ajassa 31.29.

Sport aloittaa kolmannen erän erittäin vahvasti ja pakottaa Ilveksen ottamaan ottelun kolmannen jäähyn erän alkuun. Ylivoima ei kuitenkaan tälläkään kertaa tuota tulosta. Erä jatkuu Sportin paineistuksessa ja tasoitusta haetaan vimmatusti. Tuloksena on tolppien kolinaa, mutta puolustusasemiin ajautunut Ilves pitää rivinsä vahvasti kasassa. Erän viime minuuteilla Sport kutsuu Reijolan pois maalilta, mutta vaikka yritystä on Ilves onnistuu napauttamaan vielä kolmannen ja neljännen maalinsa tyhjiin.

Sportin ottelut jatkuvat ensi viikolla kotona jo tiistaina, kun Oulun Kärpät saapuvat Vaasan Sähkö Areenan vieraiksi.