Lauantai-illassa käytiin kova vääntö pisteistä
Kuva: Outi Järvelä

Kova taistelu ei aivan riitä pisteille

Lauantai-illan otteluun Sport sai vieraita Tampereelta. Sport-Ilves pelattiin perhepelin merkeissä ja ohjelmaa oli tiedossa niin ulkona kuin sisälläkin.

Ilves lähtee otteluun vahvemmin ja kotkapaidoilla kestää tovin ennen kuin pääsevät otteluun mukaan. Erän puolestavälistä Sport saa jujusta kiinni ja ottelun painopiste siirtyy Ilveksen puolustusalueelle. Erä etenee ilman suurimpia katkoja aina viime sekunneille asti ja näyttä siltä, ettei erässä merkitä mitään pöytäkirjaan. Ilves saa kuitenkin itselleen pukukoppimaalin ajassa 19.52. Näin maalin jäljessä kolmanteen.

Heti toisen erän alkuun Sport saa tilaisuuden tuoda ottelu tasoihin, kun kotkapaidat pääsevät pelaamaan viisi minuuttia viidellä neljää vastaan, mutta Ilves hoitaa homman ja ottelu jatkuu tasaisessa väännössä tasaviisikoin. Ilves saa alivoimansa jälkeen hieman paremman otteen pelistä ja kasvattaakin johtoaan kahteen maaliin ajassa 28.09. Molemmat joukkueet pääsevät erässä vielä kertaalleen kokeilemaan ylivoimaansa, mutta niissä ei maaleja synny. Tasaviisikoin sen sijan nähdään vielä kolme maalia. Ensin vieraat onnistuvat kasvattamaan johtoaan kolmeen maaliin ajassa 35.33. Hallilla lähtee soimaan ”I’m still standing” eikä aikaakaan, kotkapaidat kaventavat lukemat 2-3. Ensin 1-3 maali syntyy Johan Sundströmin esimerkillisestä karvauksesta, jonka päätteeksi hän syöttää kiekon kulmasta, keskellä nousevalle Simon Hjalmarssonille joka siirtää pikkutarkalla vielä vasemmalle kaistalle, josta Teemu Suhonen lataa kiekon reppuun ajassa 36.33. Toinen maali syntyy hieman onnekkaasti, mutta kaikki käy. Hjalmarsson ampuu kiekon kohti maalia, mutta se ottaa kimmokkeen ja nousee yläilmoihin. Kukaan ei oikein tiedä missä kiekko on, kunnes se osuu Sundströmiä päähän ja kimpoaa siitä maaliin. Aika 38.31, eikä erässä enempää merkintöjä nähdä. Maalin takaa-ajossa päätöserään. Laukaukset Sportille erässä 30-9.

Kolmas erä on vauhdikasta jääkiekkoa ja kovaa vääntöä puolin ja toisin. Erän edetessä käy ilmi yhä selvemmin, että Sport on päättänyt, ettei pisteitä Vaasasta ainakaan ilman taistelua viedä. Kotkapaidat saavat huikeata kannustusta kuudennelta kenttäpelaajalta, kun koko halli pauhaa kotijoukkueen puolesta. Lähellä käydään, tolppakin kilahtaa, mutta maali ei synny. Kolmas erä oli parasta Sportia ja Ilves sai tehdä kaikkensa jotta saavat säilyttää johtoasemansa aivan loppuun asti. Sport voitti laukaukset kolmannessa erässä 25-9, mutta summeri soi ja näin pisteet Ilveksen matkaan Tampereelle.

Sportin seuraava kotiottelu pelataan SaiPaa vastaan ensi perjantaina 19.1. klo 18.30.