Sport pelasi HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa
​​​​​​​Kuva: Teemu Hannula

Pisteet Hämptonista Vaasaan

​​​​​​​Sport kohtasi perjantai-illassa HPK:n Hämeenlinnassa. Joukkueet olivat kohdanneet kaudella jo kahdesti, joista pisteet HPK:lle 5-1. Sarjataulukossa kummallakin joukkueella oli yhtä monta pistettä, ottelua ja voittoa takanaan. Lisää maustetta toi, että ottelun voittaja siirtyy illan päätteeksi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Muistaen, ettei viime kohtaamisessa kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa ennen voittomaalikilpailua, oli odotettavissa erittäin tiivis, ja tasainen ottelu. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Ottelu alkaa Sportin kannalta mallikkaasti. Lari Heikkinen siirtää pienellä liikkeellä kiekon puolustuspäädystä keskialueelle, ja Johan Sundström neppaa sen hyökkäyspäätyyn. Sebastian Stålberg nappaa mustan mukaan, vaihtaa nopeasti suuntaa keskelle ja laukauksellaan siirtää kotkapaidat johtoon, kun ensimmäistä erää on pelattu vain 53 sekuntia. Sport jatkaa ohjaimissa ja pelin ilme on kotkapaitojen määrittelemä. Sport saa myös erän ainoan ylivoiman, kotijoukkue puolustaa tämän kuitenkin ilman sen suurempaa vaivaa. HPK saa ensimmäisen erän toisella puoliskolla rakennettua pari vaarallista paikkaa, mutta lisää merkintöjä ei erässä enää nähdä ja Sportin maalin johdossa erätauolle. Hyvä erä kotkapaidoilta.

Toinen erä lähtee käyntiin HPK:n pienellä paineella, ja kestää tovin ennen kuin Sport pääsee taas otteluun mukaan. Kun sitten pääsee, se onkin sitten jälleen kakkosketjun taidonnäytettä. Sundström voittaa hyökkäyspäädyn aloituksen taakse, Stålberg laukoo B-pisteen tuntumasta. Sami Rajaniemi HPK-maalilla torjuu, mutta Sport-kapteeni nappaa oman riparinsa ja siirtää kiekon maaliin. Toisessa erässä nähdään yksi erikoistilanne, jossa kotkapaidat joutuvat puolustuskantaan. Sport hoitaa tämän ongelmitta ja tilanne pysyy 0-2 erän loppuun asti. Vaasalaiset pelaavat myös vahvan toisen erän, luoden paremmin paikkoja ja pitäen ottelun kokonaiskuvan Sportin näköisenä.

Kolmas erä jatkuu saman tyyliin mihin toinen jäi: Sport hallitsee kenttätapahtumia. Carl Mattsson saa syvällä hyökkäyspäädyssä kiekon, siirtää sen siniviivalle Teemu Suhoselle, joka laukoo kiekon maalille. Rajaniemi torjuu laukauksen eteensä, irtokiekkoon ehtii ensimmäisenä Axel Holmström ja Sport 0-3 johtoon ajassa 43.50. Kolmannessa erässä Sport pääsee pelaamaan viidellä kolme vastaan reilut 50 sekuntia, eikä aikaakaan ja verkot heiluvat. Atro Leppänen tuo kiekon vahvasti alueelle, käyttää Suhosen kautta, joka syöttää Simon Hjalmarssonille. Sportin kultakypärä lataa siniviivan tuntumasta kotkapaitojen neljännen maaliin ajassa 51.48. HPK onnistuu kaventamaan lukemiksi vielä ottelun päätteeksi 1-4. Näin kolme pistettä ansaitusti Vaasaan.

Sport ottaa illasta itsevarmat kolme pistettä eikä ottelussa ollut epäilystäkään kumpi joukkue oli parempi. Tästä jatketaan huomenna kotona perhepeliin merkeissä Ilvestä vastaan.