Viljami Nieminen
Kuva: Samppa Toivonen, Apollo Photo

Sport voittaa tapahtumarikkaan ottelun

Ottelun ensimmäiseen erään nähdään jopa viisi maalia, joista Sport osuu ensimmäisenä, kun Anton Stråka ja Erik Riska taistelevat itselleen kiekon hyökkäyspäädyssä. Stråka pitää kiekkoa, ja syöttää suoraan vaihdosta vauhdilla keskeltä sisään ajavan Viljami Niemisen lapaan, taululle 1-0 ajassa 5.19. Etu ei kestä kauan, alle minuutti äskeisestä ja KalPa tasoittaa 1-1 ajassa 6.14, ja siirtyy 1-2 johtoon ajassa 13.23. Kotijoukkue nousee tasoihin ylivoimalla 2-2 kun peliaikaa on kulunut 14.46. Atro Leppänen ja Teemu Suhonen pitävät hyökkäyspäädyn siniviivan oikeaa puolta, näin Simon Hjalmarsson jää vapaaksi vasemmalle. Suhonen syöttää Sportin kultakypärälle, joka ei erehdy kun aikaa on. Erätauolle siirrytään kuitenkin vieraiden johtoasemassa, kun keltapaidat maalaavat erän viidennen maalin ajassa 15.04.

Toista erää on pelattu runsaat viisi minuuttia, kun Sport tasoittaa ajassa 25.06. Riska pelaa omalta siniviivalta keskelle vauhdilla nousevalle Niemiselle, joka ajaa vahvasti KalPan-maalin oikealle puolelle ja syöttää kakkosaaltoon saapuvalle Leppäselle, tämä siirtää kiekon suoraan maaliin. Tilanne 3-3. Maalin lisäksi Sport saa tilanteesta viiden minuutin ylivoiman, joka saadaan toimimaan heti ja Hjalmarsson onnistuu komealla toisella ylivoimamaalillaan ajassa 26.01. Ylivoima jatkuu, mutta lisää maaleja ei tässä erikoistilannepelaamisessa nähdä ja ottelu jatkuu tasaviisikoin. Sport jatkaa maalintekoa; Carl Mattsson ajaa vauhdilla hyökkäyspäätyyn ja taistelee kiekon vapaaksi jääneelle Hjalmarssonille joka iskee illan kolmannen maalinsa komeasti yläkulmaan ajasa 36.41. Tilanne 5-3 ja näin kahden maalin johdossa kolmanteen erään.

Päätöserässä Sport joutuu viiden minuutin alivoimalle. Erikoistilannepelaaminen toimii mallikkaasti ja kotkapaidat hoitavat tilanteen oppikirjan mukaan. Ottelu jatkuu tasaisissa merkeissä, ja KalPa kaventaa lukemiksi 5-4 ajassa 50.39. KalPa ottaa maalivahdin pois ajassa 58.20. Vieraat saavatkin vaarallisen hyökkäyksen aikaseksi jonka päätteeksi tolppa kilahtaa Rasmus Reijolan takana, mutta maali nähdään toisessa päädyssä kun Lari Heikkinen iskee tyhjiin loppulukemiksi 6-4.

Erittäin tapahtumarikas ottelu, josta tavanomaisten lisäksi pari lisätilastoa:
- viisi videotarkistusta jäähyille
- kolme ulosajoa (Sport:2, KalPa:1)
- kummallakin joukkueen numero 11 kolmen maalintekijä (Sport: Simon Hjalmarsson, KalPa: Kasper Simontaival)