Nuoret kotkat lensivät viikonloppuna korkealla, kotkanpoikasten siivet eivät vielä kantaneet.

Junioreiden viikkoraportissa seurataan Sportin U20-, U18- sekä U16 joukkueiden SM-sarjoja.

U20 SM-sarja

Sport pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, Ilvekseltä nypittiin tupsut korvista Tampereella ja Lukko lyötiin levälleen auki sunnuntaina Vaasassa.

Ilves – Sport 1–2 ja (1–0, 0–0, 0–1)

Ilves sai otteluun vahvan alun, kun jo kolmen minuutin kohdalla isäntien Jakub Frolo katkaisi Sportin avausyrityksen ja laittoi kiekon varmasti ohi maalia vartioineen Masi Härkösen. Ottelu jatkui tasaisena loppuun saakka. Kolmannen erän alussa Sport sai mahdollisuuden nousta tasoihin, kun vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen Sportille tuomittiin rangaistuslaukaus. Vetämään asettunut Oskari Hult, ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan mainion ottelun pelannutta Jimi Kuivilaa. Sport sai vielä toisenkin rangaistuslaukauksen kolmannen erän puolivälin tienoilla, mutta tälläkään kertaa kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Sportilta maalintekoa kävi yrittämässä Marek Potsinok. Lopulta Sportin kova painostus palkittiin ajassa 58:25, kun Tuominen ohjasi maalinedustalta tasoituksen. Jatkoille venynyt ottelu ei ehtinyt kauaa vanheta, kun Hult painoi puolittaisesta läpiajosta kiekon maaliin ja voiton Sportille vain 18 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Sport – Lukko 5–1 (1–1, 4–0, 0–0)

Sportin ottelun alku ei sunnuntainakaan ollut paras mahdollinen, kun Lukko siirtyi johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Marek Potsinok toi Sportin kuitenkin tasoihin vielä ensimmäisen erän aikana. Toisessa erässä Sport oli tyly isäntä. Kotkapaidat latoivat kiekon viiden minuutin sisällä neljä kertaa Daniel Salosen vartioimaan maaliin. Maaleista vastasi Eeka Kangas kahdesti ja Oskari Hult sekä Jesse Rantanen kertaalleen. Tuon rallattelun jälkeen Lukko ei päässyt enää peliin mukaan ja kolmas erä lasketeltiin Sportin pitäessä pelin hallussaan.

Koutsin kommentit
Ilvestä vastaan pelasimme nousujohteisen pelin. Pari erää oli vähän nihkeää, vaikka ehkä hitusen hallitsimmekin. Kolmas erä oli meiltä hyvä ja kypsä esitys. Jätkät painoivat hienosti pelin tasoihin ja jatkoilla pinnat himaan. Lukkoa vastaan esitys parani läpi linjan. Peli oli luistelu- ja kamppailuvaateeltaan kova peli, ja siksi hienoa oli nähdä, kuinka hyvin oltiin koko matsi pelin sisällä. Kakskymppisten koutsi Jussi Tapio kertasi viikonlopun otteluita.

Viikonlopun hahmot
Masi Härkönen pelasi vakuuttavasti maalilla. Molemmissa otteluissa yksi päästetty maali ja monta upeaa pelastusta. Masi antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Oskari Hult oli hyökkäyspäässä oletetun vahva ja siitä tunnustuksena voittomaalit molemmissa otteluissa.

Tulevat ottelut
Sport pelaa kaksi kotipeliä, kun lauantaina vastaan asettuu Pelicans ja sunnuntaina kivikova K-Espoo. Molemmat ottelut alkavat klo 15, tervetuloa katsomoon.

U18 SM-sarja

Kaakonkulman kiertue toi mukanaan kaksi suoraa voittoa melkoisen maalirallattelun jälkeen. Pisteistä huolimatta oman pään pelaamiseen pitää löytää lisää tiiviyttä, sillä pitkän päälle vähintään viiden maalin tekeminen joka pelissä voi olla hieman haastavaa.

KooKoo – Sport 4–6 (1-1, 2-3, 1-2)

Sport sai otteluun lentävän lähdön, vain 29 sekunnin pelin jälkeen kapteeni Robin Kronqvist vei Sportin johtoon. KooKoo tuli erän lopussa tasoihin, mutta pahempaa oli vielä tulossa. Toisen erän alku oli sysimusta KooKoon tehdessä kaksi maalia alle kolmeen minuuttiin. Koutsi Tankka laittoi kädet T-merkkiin ja aikalisällä joukkue hereille. Peli-ilme muuttui totaalisesti ja Sport alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Saipan maalia. Palkintojakin oli luvassa, kun jo kertaalleen verkkoa pölisyttänyt Kronqvist otti jengin reppuselkään ja painoi pelin väkisin pelin tasoihin. Siitä hattutempun voimaannuttava joukkue otti pelin hallintaansa ja erän lopussa vielä 3-4 johtoasemaan, niin hyvä oli lähteä kolmanteen. Päätöserä lähti lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle, puolenvälin jälkeen ylivoiman jälkihöyryillä tulostaululle 3-5 ja hetki siitä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 3-6. KooKoo kaunisteli vielä lopussa lukemia, mutta mitään erityisen vaarallista Kouvolassa ei enää todistettu.

Saipa – Sport 4-5 (0-0, 2-1, 2-4)

Pelin alku ei ollut mitään jääkiekon juhlaa. Molemmat joukkueet vähän pellailivat ensimmäisen erän alta pois. Toiseen erään löytyi jalatkin luistinten täytteeksi ja vauhti alkoi kiihtymään. Lievä hallintajakso poiki mukanaan ylivoiman, joka hyödynnettiin surutta. Saipa löysi omat jalkansa vasta pelin puolenvälin paikkeilla ja kävi kuten eilen, eli heti kahden maalin edestä. Kolmanteen erään lähdettiin maalin takaa-ajoasemassa. Erätaukojen jälkeinen nousujohteisuus jatkui ja joukkue pelasi ottelun parhaan varttinsa hyvään paikkaan iskemällä kiekon neljästi Saipan verkkoon. Liekö paidan sisään eksynyt hyvänolon tunne tai harjanvarsi, mutta yhtä kaikki lievää selän suoristumista nähtiin ja Saipahan tämän käytti lähes täydellisesti. Kaksi nopeaa maalia, Sportille jäähy ja viimeiselle minuutille alivoimaisena, enää yhden maalin johdossa. Viimeisellä minuutilla joukkue näytti uhrautuvuutta ja blokkasi monta hyvää Saipan paikkaa. Summerin pelastaessa täydet pisteet meille, päätti yksi turhautunut saipalainen lähettää kiekon vielä kertaalleen kohti maalivahtia ja siitähän seurasi reipas pohjalainen poikapaini, jossa uhittelemaan alkanut saipalainen löysi itsensä pötköltään jäältä Mico Kirvesniemen taikinoinnin seurauksena.

Alex Kahila 29/33 torjuntaa (87,88 %)

Tyytyväinen pitää olla, täydet pinnat vierastuplasta. Lauantaina hallittiin hyvin kiekollisia tapahtumia. Takaraivoon jäi kuitenkin vaivaamaan mustat minuutit, joita nähtiin molemmissa otteluissa. Ne maksoivat monta maalia ja niihin ei ole pitkässä juoksussa varaa, vaikka nyt eivät pisteiden valossa kostautunetkaan. Lisäksi Saipa antoi hyvän oppitunnin siitä, että matsi kestää 60min ja lätkässä maaleja voi tulla nopeastikin, joukkueen vastuuvalmentaja Anssi Tankka tarinoi.

Viikonlopun hahmo
Robin Kronqvist otti kapteenin ominaisuudessa joukkueensa Kouvolassa reppuselkään ja toi hattutempullaan Kotkat takaisin peliin.

Sunnuntaina Lappeenrannassa esiin nostetaan Kevin Snellman, joka otti viimeisen minuutin aikana pari isoa blokkia ja pelasi muutenkin uhrautuvaa puolustuspeliä koko viikonlopun.

Kaakonkulma tulee tulevana viikonloppuna Vaasaan. Lauantaina KooKoo klo 15:15 ja sunnuntaina sauna on lämmin jo klo 12:45 Saipan vieraillessa.

U16 SM-sarja

U16 sm-karsintasarja jatkui viikonloppuna kahdella ottelulla. Joukkue hävisi molemmat ottelut, mutta molemmissa otteluissa tuloksen takana näkyi hyviä asioita.

Sport – Hermes 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Perjantaina Pohjanmaan derbyssä Hermes oli vieraskaukalossakin ilkeä isäntä vieden pisteet maalein 2-4. Hermes karkasi toisessa erässä 0-3 johtoon. Sport kavensi erän lopussa ja painoi pelin kolmannessa erässä Hermeksen päätyyn, mutta loppukiri jäi vajaaksi. Sport ei ihan saanut koko 60 minuutin parasta suoritustaan aikaiseksi, olisiko pieni jännitys ollut ilmassa ja Hermeksen tehokkuus vähän kipsasi joukkuetta. Kolmas erä oli kuitenkin hyvä , vaikka ei riittänyt tällä kertaa pisteille.

Pörssit
Antti Manner ja Linus Blomqvist 1+0
Lenni-Samuli Harri ja Rasmus Rönnqvist 0+1
Niklas Rautava 26/30

Sport – HPK 1-5 (0-2, 1-3, 0-0)

Sunnuntaina vieraaksi luisteli puhtaan pelin joukkue HPK, jonka maalisuhde ennen ottelua oli murskaava 23-1. Sport aloitti ottelun ennakkoluulottomasti luoden muutaman huippu maalintekopaikan, mutta HPK:n maalivahti Miko Kujala oli ilmiliekeissä. HPK puolestaan näytti maalintekovoimansa omat paikkansa saatuaan ja iski tylysti 2.erän alussa taululle 0-3 lukemat. Måns Kärkinen kavensi vielä ja antoi uskoa kotijoukkueelle, mutta jäähypenkki tyrehdytti Sportin takaa-ajon ja loppulukemat kirjattiin numeroin 1-5 vierasjoukkueelle.

Pörssit
Måns Kärkinen 1+0
Jimi Sjöman 0+1
Viljami Vanhala 29/34

HPK-Ottelu oli Sportilta yksi kauden parhaista, sen verran hyvin joukkue haastoi sarjakärjen. Kotkanpoikaset pelasivat koko viikonlopun taas isolla sydämellä ja upeaa katsoa kuinka joukkue taistelee esimerkillisesti jokaisessa vaihdossa loppuun asti. Pelaajat kehittyvät koko ajan ja joukkueen peli paranee. Seuraavaksi joukkueella on taas edessä hieno harjoitusviikko, minkä jälkeen ensi viikonloppuna lauantain kotiottelussa vastaan luistelee Roki Rovaniemeltä kello 18.00, joten tervetuloa kannustamaan ”kotkanpoikaset” kauden avausvoittoon. Sunnuntaina sitten vielä matkataan Nokialle paikallisen Hc:n vieraaksi huipentamaan hieno kiekkoviikko, väritteli joukkueen apuvalmentaja Mikko Manner.