BioRex ennakko: Uudistunut Sport valmiina kauteen

Vaasan Sport lähtee kauteen 2022-2023 vahvistuneella kokoonpanolla. Lisää tehoa on pyritty saamaan maalintekoon ja erikoistilannepelaamiseen.
​​​​​​​
Sportin otteluennakot tarjoaa BioRex!

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Vaasan Sport vahvisti rivejään yhdeksällä uudella pelaajalla. Uutta verta on saatu varsinkin tuloksentekoyksikköön.

Ylivoima kuntoon ruotsalaisvoimin?

Ylivoimapelaaminen on avainasemassa otteluita ratkottaessa. Sen pyörittäjäksi saapui maailmanmestari, SHL-mestari ja kolminkertainen CHL-voittaja Simon Hjalmarsson. Harjoitusotteluissa ykkösylivoima oli koottu hänen ympärilleen ja viisikko Hjalmarsson - Shaun Heshka - Jens Lööke - Axel Holmström - Sebastian Stålberg oli alati vaarallinen. Varsinkin Lööken laukaus siivestä on maailmanluokkaa.

Maaliverkot heilumaan?

Harjoituskaudella joukkueen ykkösketju muovautui nopeasti muotoon Hjalmarsson-Holmström-Lööke. Ruotsalaistrio löytää hyvin toisensa ja päätypelin mestarit tuottavat paljon hyviä maalipaikkoja. Kuudesti kahdeksaan peliin verkkoja heiluttanut Lööke kantanee suurimman vastuun maalinteosta tällä kaudella. Myös paluumuuttaja Janne Keräseltä on lupa odottaa tehoja tälläkin kaudella.

Jalat, jalat, jalat...

Nykykiekossa mennään vauhdilla päästä päähän. Vauhtiosastolle hankittiin vikkeläkinttuinen Mikko Juusola, joka häikäisee nopeudellaan. Vauhtia ja fyysisyyttä tuo myös viimeisin hankinta, Ilveksestä saapunut hyökkääjä Miro Nalli. Kokemusta ja alivoimaosaamista saatiin Mikko Salmion muodossa.

Läpimurtokausi?

Puolustuksessa on kaksi uutta nimeä. Nuori Aatu Aarnio pelasi ennakkoluulottomasti itselleen sopimuksen try-outin kautta ja Aarnio omaakin kaikki edellytykset läpimurtoon. Nallin lisäksi Ilveksestä saapunut pelaaja on puolustaja Juuso Pulli, joka tuo varmaa tekemistä pakistoon. Harjoituspeleissä mies osoitti, että maalintekokin luonnistuu hyvän laukauksen turvin.


JYP vieraaksi kauden avaukseen

Liigakausi 2022-2023 alkaa Sportin osalta keskiviikon kotiottelulla viime kaudesta huomattavasti vahvistunutta JYPiä vastaan.

Vaasan Sähkö Areenalla nähdään keskiviikkona mielenkiintoinen kauden avaus.

Jyväskylässä on totuttu menestykseen ja pudotuspeleihin. Näistä kumpaakaan ei kahdella edellisellä kaudella ole nähty ja nyt 100 v. juhlakaudella Jypinkylässä on laitettu pöytä koreaksi uuden nousun toivossa. Paluuta pudotuspelijoukkueeksi lähdetään hakemaan Tapparasta tutun menestysvalmentajan, Jukka Rautakorven, avulla. Aisaparikseen Rautakorpi saa Ville Niemisen, joten penkin takana osaamista löytyy. Isot satsaukset näkyvät myös nimilistassa. Paluumuuttajien määrä on iso alkaen maalivahti Eetu Laurikaisesta puolustaja Sami Nikuun ja hyökkääjiin Robert Roobaan sekä Juuso Puustiseen. Näiden rinnalle kun lisätään nimet Geoff Platt, Daniels Berzins, Kyle Platzer ja Joakim Kemell, alkaa paketti olemaan kovalla tasolla. Sport ja JYP kohtasivat kahdesti harjoitusottelussa, molempien voittaessa kotonaan.

SEX KRONOR

Vaasan Sportin tulosvastuu lepää vahvasti ruotsalaispelaajien harteilla. Kotkapaidan pukee päälleen peräti kuusi ruotsalaista. Hyökkäykseen hankitut Jens Lööke ja Simon Hjalmarsson ottivat jo harjoituspeleissä ratkaisijan viittaa harteilleen ja heidän tehojaan tarvitaan ensimmäisestä runkosarjan pelistä lähtien. Erikoistilannepelaaminen näyttelee jälleen isoa roolia taistelussa pudotuspelipaikoista. Mainittu kaksikko tuo ylivoimapelaamiseen lisää variaatioita ja käsiä. Ylivoimalla on osuttava viime kautta paremmin, jotta voittoja tulee riittävään tahtiin.


Iso tekijä Sportin peleissä on tunteella ja äänekkäästi mukana elävä kotiyleisö. Sen täysi tuki tarvitaan ensimmäisestä pelistä alkaen. Hienoa kiekkokautta - Game on!

Sport-JYP ke 14.9. klo 18.30

Liput otteluun tästä!
Lue ottelujärjestelyt tästä!