Sportin kapteenisto kaudella 2023-2024

Kapteenisto kaudelle 23-24 on valittu

Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg jatkaa Sportin kapteenina myös kaudella 2023-24. Stålbergin lisäksi kapteenistoon kuuluvat Erik Riska, Simon Hjalmarsson ja Valtteri Hietanen. Haastattelimme Sebbeä hänen ollessa matkalla kohti Helsinkiä ja Liigan tiedotustilaisuutta.

Moro Sebbe! Olet kapteenina toista vuotta putkeen, miltä uusi jatkokausi tuntuu?

  • Ensinnäkin on iso kunnia tulla valituksi kapteeniksi. Viime vuonna minut nimettiin hieman yllättäen tähän rooliin lyhyellä valmistautumisajalla, mutta viihdyin siinä hyvin kauden edetessä. On hienoa olla vähintään toinenkin kausi kapteenina ja uskon olevani nyt valmiimpi sekä kokeneempi siihen.


Mitä tuot pöytään kapteenina?

  • Uskon tuovani ammattimaista tekemistä joka päivä. Olen työteliäs ja erittäin kilpailuhenkinen niin treeneissä kuin peleissä – vihaan häviämistä yli kaiken. Minulla on paljon uraltani kokemusta voittamisesta ja haluan tuoda sitä tähänkin joukkueeseen.


Aloitat neljännen kauden Vaasassa. Koko perheesi on täällä mukana, viihtynette hyvin Vaasassa?

  • Yksi syy pitkään oloomme Vaasassa on se, että kaikki on toiminut täällä koko perheen näkökulmasta hyvin. Me todellakin tykkäämme asua Vaasassa. Se, että täällä on tarjolla ruotsinkieliset päiväkodit ja ruotsin kielellä pärjää lähes kaikissa tilanteissa, helpottaa totta kai paljon arkea. Lisäksi itsellä on sellainen näkemys, että Sport on nyt valmis ottamaan isoja askelia eteenpäin kaikilla sektoreilla. Mielestäni olemme todella lähellä menestymistä. On mukava olla mukana projektissa, jossa halutaan mennä eteenpäin ja kehittyä.


Harjoituskaudella olet pelannut Johan Sundströmin rinnalla – taitaa olla sinulle tuttu pelimies?

  • Kyllä, tunnen Johanin hyvin ennestään. Olin itse asiassa yksi Bestmaneista hänen häissään. Olen iloinen, että saimme hänet Sportiin – erittäin kova pelimies ja hieno persoona. Hän tuo paljon tähän joukkueeseen.


Uusi kausi, uudistunut joukkue. Miltä se näyttää kapteenin silmin?

  • Joukkue on muuttunut melko paljon viime kaudesta – toki on myös iso joukko jatkavia pelaajia. Esimerkiksi viime kauden erinomainen ykkösketju jatkaa Vaasassa. Harjoitusottelukauden perusteella olemme mielestäni saaneet hankittua hyviä vahvistuksia. Omasta mielestäni tämä on selkeästi paras Sport, mitä minun aikanani on ollut.


Ketä kannattaa pelien alkaessa seurata?

  • Yksi on varmasti Kalle Miketinac, hänen pelinsä näyttää todella hyvältä. Ylivoiman pyörittäjänä taitava, en ylläty, jos hän tekee yli 40 pistettä tulevalla kaudella.


Kausi alkaa reilu viikon kuluttua, minkälaisin odotuksin tulevaan – jälleen paljon kovia jengejä vastassa?

  • Kuten sanoit, siellä paljon hyviä joukkueita tälläkin kaudella. Olen kuitenkin hyvin optimistinen mahdollisuuksistamme menestyä. Uskon, että koko joukkue ajattelee samoin ja tavoitteemme on asetettu korkealle. Toki harjoituskauden pelit ovat aina harjoituspelejä, mutta kaikki näyttää hyvältä kauden alla. Vain taivas on rajana tällä kaudella.


Huhut kertovat, että sinulla on ollut iso rooli kovien ruotsalaispelaajien saamiseen Sportiin?

  • Heh, heh – saattaa sinä olla ainakin osatotuutta. Tietenkin olen koittanut omalta osaltani puhua heitä valitsemaan Vaasan ja Sportin. Ruotsalaispelaajien on nykyisin helppo tulla tänne, sillä meitä on kohdeltu hyvin niin seuran kuin kaupungin puolesta.


Loppuun vielä perinteiset terveiset kannattajille.

  • Odotan erittäin innolla tulevaa – uskon, että tämä on meidän kautemme. Toivon todella, että yleisö löytää sankoin joukoin Vaasan Sähkö Areenalla luomaan hienoa tunnelmaa. Rakennetaan ja luodaan hyvin muistoja yhdessä – Nu kör vi!Myös muilta kapteeniston jäseniltä saimme lyhyet lausunnot omista rooleistaan:

- Olen kokenut pelaaja ja toivottavasti pääsen auttamaan muita pelaajia sekä jäällä, että sen ulkopuolella. Olen erittäin kiitollinen, että minulle on suotu näin suuri luotto, roolini joukkueessa kuitenkin säilyy samana kuin viime kaudella, sanoo Simon Hjalmarsson.

- On tietysti kunnia olla mukana kapteenistossa ja yritän omalla esimerkilläni näyttää muille mallia. Toki aiemminkin olen yrittänyt toimia samalla tavoin, vaikken kapteenistoon ole kuulunutkaan. Kapteenisto on linkki valmennuksen ja muun joukkueen välillä, välittämme tietoa molempiin suuntiin. Lisäksi tietysti kapteeniston jäsenet omalla esimerkillään ja johtamisella huolehtivat joukkueen tekemisestä varsinkin vaikeina hetkinä, kommentoi Valtteri Hietanen.

- On kunnia päästä osaksi Sportin tämän kauden kapteenistoa. Uskon, että omalla esimerkilläni, kokemuksellani osaan auttaa sekä nuorempia pelaajia urallaan, että kokeneempia pelaajia kokea itsensä tervetulleeksi Vaasaan, lisää kapteenistoon palaava Erik Riska.

Päävalmentaja Risto Dufva kuvaa kapteeniston roolia erittäin tärkeäksi joukkueessa.

– Keskustelemme paljon kapteeniston kanssa joukkueen arkeen sekä peliin liittyvistä asioista. Tämän porukan kanssa hommat ovat toimineet aina erittäin hyvin, tiivistää Dufva.