Ylivoimatehot ja liigauran ensimmäiset toivat Sportille kolme pistettä

Vaasan Sport palasi voittokantaan kaatamalla kotikentällään SaiPan 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Ottelu tarjosi Kuparisaaren yleisölle keskiviikkoläpsyttelyn sijaan kuumia tunteita ja onnistumisia yllättäviltä tahoilta, sillä sekä Ville Rajalan, että Tommi Tikan maalit olivat uran ensimmäiset pääsarjatasolla. Samalla Sport otti uuden Liiga-tulemisen ensimmäisen voittonsa SaiPasta.

Sport lähti otteluun niskassaan tiistailta tullut 4-0-tappio TPS:lle. Niclas Luceniuksen, Joonas Komulaisen, Erik Riskan, Gabriel Spilarin ja Niko Peltolan poissaolojen takia ketjumuutoksiin pakotettu kotijoukkue tuli otteluun pirteästi ja painoi avausminuuteilla pelin SaiPan päätyyn. Uusista ketjuista Lassi Kokkalan johtama kolmikko Ville Rajala – Kokkala – Charles Bertrand esiintyi positiivisesti ja onnistui luomaan kerta toisensa jälkeen tilanteita SaiPa-maalille. Varsinkin Hermeksestä apuun tullut Rajala tuli vahvasti sisään Liiga-kiekkoon ja onnistui heti ensimmäisessä erässä tekemään uransa avausmaalin ohjattuaan ylivoimalla Kokkalan laukauksen ohi Jussi Markkasen.

SaiPa tuli erän lopussa tasoihin, kun Chad Raun matala laukaus puolustajan jaloista yllätti Mika Järvisen. Raulla oli jo ennen tasoitusosumaa SaiPan erän paras paikka, mutta silloin Järvinen veti vielä pidemmän korren yhdysvaltalaishyökkääjästä.  Raun, Matti Järvisen ja David McIntyren muodostama trio tuotti Sportille paljon hankaluuksia, mutta Järvisen loisto-otteet maalilla antoivat kotijoukkueelle jälleen mahdollisuuden taistella voitosta.

Sport siirtyi ottelussa uudelleen johtoon, kun ensimmäistä maalia rakentamassa ollut Lassi Kokkala ohjasi Charles Bertrandin laukauksen sisään Markkasen edestä. Tilannetta edelsi SaiPan vahva vaihe, jonka seurauksena Tomek Valtonen käytti aikalisänsä oikeaan paikkaan. Sport ei toisessa erässä paikoilla juuri juhlinut, mutta tehokkuus oli kunnossa. Lisäksi joukkueen alivoimapelaaminen tuntui ottaneen askeleen parempaan päin, sillä tilastojen valossa sarjan tehokkainta ylivoimaa pelanneet lappeenrantalaiset eivät saaneet ylivoimaansa kuntoon. Sen sijaan Joel Kiviranta kävi alivoimalla lähellä maalintekoa, mutta hyökkääjän laukaus läpiajosta kilahti Markkasen vartioiman maalin yläraudassa.

Kotijoukkue luuli jo tehneensä kolmannen maalinsa, kun Aleksi Laakson lähettämä viivalaukaus painui maaliin asti. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, koska tilanteessa maskia tehnyt Sport-hyökkääjä oli sääntöjen vastaisesti maalivahdinalueella. Tilanteesta selvinnyt SaiPa sai lisää riemun aihetta vielä ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Sami Venäläinen laukoi vierailijat tasoihin Sportin puolustusalueen kiekonmenetyksen seurauksena.

Kalle Maalahden ja Brett Carsonin perättäisen jäähyjen seurauksena Sport pääsi pelaamaan lähes neljä minuuttia ylivoimaa. Lopulta kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun Tommi Tikka kiitti valmennusjohtoa ylivoimavastuusta ja päätti suoran hyökkäyksen laukaukseen, joka ohitti voimattoman Markkasen etukulmasta. Ennen illan ottelua vain kertaalleen kauden aikana maalinteossa onnistunut Sport-ylivoima onnistui vielä kolmannenkin kerran, kun Joel Kiviranta pääsi juhlimaan kauden avausosumaansa ja ottelun loppulukemiksi jäänyttä 4-2-maalia. Voitolla oli myös varjopuolensa, kun Otto Karvinen ja 1-0-maalin ohjannut Rajala joutuivat jättämään ottelun kesken.

Tänään laajalla rintamalla onnistumisia saanut Sport jatkaa kotiotteluidensa putkea perjantaina, kun Kuparisaareen saapuu vieraaksi sarjan piikkipaikkaa hallussa pitävä Rauman Lukko. Sport nousi täydellä pistepotilla sarjassa sijalle 11. Pisteitä joukkueella on kasassa 14.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)