Vuosikymmenten odotus päättyy: Liigan kotiavauksessa vastassa TPS

39 vuoden odotus päättyy vihdoin lauantaina 13.09.2014 klo 17:00 kun kiekko tippuu 
jäähän Liigaottelun merkeissä Kuparisaaressa. Sport saa kotiavauksessaan vastaan yhden 
mestarisuosikeista, kovasti viime kaudesta vahvistuneen TPS:n.

39 vuoden odotus päättyy vihdoin lauantaina 13.09.2014 klo 17:00 kun kiekko tippuu jäähän Liigaottelun merkeissä Kuparisaaressa. Sport saa kotiavauksessaan vastaan yhden mestarisuosikeista, kovasti viime kaudesta vahvistuneen TPS:n.

 Sport lähtee tulevaan Liigakauteen uudesta asetelmasta. Vuosia Mestiksessä suosikin asemassa ollut seura on nyt selkeässä haastajan roolissa Liigaan. Aikaisessa vaiheessa joukkueen peräsimeen kiinnitetty päävalmentaja Tomek Valtonen on saanut rauhassa rakentaa oman näköistä joukkuetta. Pelaajavalinnoissa on painotettu pelaajan halua kehittyä ja edetä omalla urallaan. Nuori ja nälkäinen kotkaryhmä on jo harjoitus-peleissä näyttänyt ettei ainakaan taistelutahdosta homma jää kiinni.

Kotiavauksessa vastaan luistelee Kai Suikkasen valmentama TPS. Turkulaiset ovat olleet aktiivisia siirtomarkkinoilla ja haaviin on tarttunut kovan luokan vahvistuksia. Jo nimet Petteri Nummelin, Ryan Lasch ja Radek Smolenak nostavat TPS:n yhdeksi mestarisuosikeista. Varsinkin jäähyjä tulee TPS:ää vastaan välttää, sillä ylivoimaosaamista Aurajoen rannalta löytyy tänä vuonna pelottavan paljon.

Sportin suurimmat vastuunkantajat löytyvät ainakin ennakkoon maalin suulta. Kaksikko HannuToivonen – Ville Hostikka kestää vertailun mitä tahansa liigajoukkuetta vastaan ja molemmat ovat treenipeleissä osoittaneet osaamisensa. Myös puolustuspelaamien on ollut hyvällä tasolla, mutta suurin kysymysmerkki löytyy viimeistelypuolelta. Joukkueessa on potentiaalia maalintekoon ja nyt on aika se teho mitata ulos. Mestistykit Samuli Kivimäki ja Jarkko Hattunen saavat nyt kunnon tilaisuuden näyttää osaamisensa Liigassa. Lisäksi ulkomaalaiskaksikon Damien Fleury – Kelsey Tessier, kohdalla odotukset ovat korkealla.

Sport ja TPS ovat kohdanneet harjoituskaudella kolmesti. Pre Season avattiin jo elokuun alussa Vaasassa, jolloin TPS nollasi isännät kypsällä peruspelillä lukemin 0-3. Pitsiturnauksen välierässä Sport otti 2-1 voiton ja elokuun lopussa Turussa TPS oli niukasti parempi lukemin 3-2. Molemmat joukkueet avaavat kautensa perjantaina TPS kotonaan ja Sport vieraissa Jyväskylässä. Tepsin kauden avausviikonloppu on mielenkiintoinen, perjantaina täyden kotiyleisön edessä mestari-Kärpät ja lauantaina täyden Kuparisaaren edessä nousija-Sportin vieraana.

Vaasan Sport tunnetaan kiekkoväen piirissä erityisesti yhdestä asiasta: loistavista kannattajista.Uusittu, entistä isompi Sundom Stå –pääty on tällä kaudella kaikkien aikojen suurimmassa roolissa, sillä nyt jos koskaan joukkue tarvitsee kotiyleisön täyden tuen. Samoin vieraspeleihin matkaavat Red Armylaiset tuovat pelaajille varmasti lisää virtaa. Nyt lauantaina Kuparisaaren hallilla on mahdollisuus näyttää koko Suomen kansalle kuinka omia kannatetaan äänekkäästi ja tyylillä kun ottelu lähetetään Nelosen kautta joka kotiin.

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #28 KIVIMÄKI Samuli

Paukutti viime kaudella Mestiksessä huikean määrän kaappeja. Omaa liigakokemusta niin Lukosta kuin Ilveksestäki ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa paidassa Liigan kotiotteluun Kuparisaaressa. Kivimäen vahvuus on kova laukaus ja varsinkin ylivoimalla mies on erittäin vaarallinen. Harjoituskauden loukkaantuminen toi pientä takapakkia valmistautumiseen, mutta nyt mies on iskussa.

SPORT #71 LUOMALA Marko

Saapui viime kaudeksi Vaasaan tavoitteenaan pelata kasvattajaseuransa riveissä Liigaa. Nyt se aika on koittanut ja Lutin harjoituspelien otteista näki, että treenattu on kovaa ja mies on kunnossa. Vahva vääntäjä tuo sekä asennetta että kokemusta joukkueeseen. Osaa osua myös Liigassa eli maalejakin on lupa odottaa.

TPS #3 NUMMELIN Petteri

Maailmanmestari vuosimallia 1995 palasi pitkän kiertolaisuuden ja Lukkokauden jälkeen takaisin Aurajoen rannoille tuttuun TPS-nuttuun. Kiekkovarmalle pakille uusi siniviivasääntö tuonee lisää pelivuosiakin, sillä niin taitava kaveri on kyseessä varsinkin ylivoimapelissä. Avaussyötöt edelleen sitä tuttua priimaa, ainoa kysymysmerkki on kestääkö paikat Liigan kovaa rasitusta?

TPS #19 LASCH Ryan

Yksi Liigan kovimmista hankinnoista hyökkäyspäähän osui Turkuun. Takoi pari kautta sitten huikeat tehot Pelicansissa Kai Suikkasen alaisuudessa. Nyt sama kaksikko pyrkii nostamaan TPS:n takaisin parrasvaloihin. Lasch on erittäin taitava maalintekijä, joka ei paljoa tilaa tarvitse, että verkko heiluu.

Nyt taistellaan – kaikki mukaan!