Vuoden viimeinen

Vaasan Sport päättää kiekkovuoden 2015 vierasotteluun Espoo Bluesia vastaan. Eilen kotkapaidat hakivat maukkaan vierasvoiton Lahden Pelicansista.

Sport kaatoi Pelicansin Lahdessa maalein 1-4. Vaasalaisten maalinteon aloitti joukkueen kapteeni Mikko Pukka, joka laukoi kiekon siniviivalta helponnäköisesti ohi Janne Juvosen. Hetkeä aikaisemmin Pelicans oli siirtynyt 1-0-johtoon Kimi Koiviston onnenkantamoisella. Vielä ennen ensimmäisen erän loppua Sport siirtyi 1-2-johtoon Niko Peltolan alivoimamaalilla, joka oli samalla puolustajalle kauden ensimmäinen.

Sport sai toiseen erään lentävän lähdön, kun Charles Bertrand ampui joukkueen 1-3-johtoon vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Enempää maaleja ei nähty enää ennen ottelun loppua, jolloin Sami Blomqvist viimeisteli loppulukemat 1-4 tyhjään maaliin. Mika Järviselle kirjattiin ottelussa 22 torjuntaa, joista Vili Sopasen nollaus kuului ehdottomasti kierroksen torjuntoihin.

Keskiviikkona Sport kohtaa viime aikoina hyvällä ilmeellä esiintyneen Espoo Bluesin. Avainpelaajiaan koko kauden talousongelmien takia menettänyt espoolaisjoukkue on edellisestä kuudesta ottelustaan voittanut neljä, joten Sportilla on edessään kova haaste.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 17.11. Espoossa, jolloin Sport haki 2-3-vierasvoiton voittomaalikilpailuun asti venyneessä ottelussa, jonka ratkaisijaksi nousi Jake Newton.  Bluesin kokoonpanosta on tuon ottelun jälkeen lähtenyt mm. Kim Hirschovits, Ville Korhonen ja Eero Somervuori, eli joukkueen koko ykkösketju.

Sport nousi Pelicans-voitolla 42 sarjapisteeseen ja kahden pisteen päähän sijasta 10, joka pitää tällä hetkellä hallussa KooKoo. Blues kärkkyy Sportin takana vain pisteen vähemmän keränneenä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Keskiviikkona pelataan siis jälleen tärkeistä pisteistä taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Pelicansia vastaan pienen tällin saaneen Erik Riskan pelaaminen Bluesia vastaan on vielä epävarmaa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JUHA HUHTA / LIIGA)