Voittoputki katki, pisteputki jatkuu

Vaasan Sportin kolmen kotivoiton putki meni katki torstaina, kun Pelicans haki kaksi pistettä Kuparisaaresta jatkoajan jälkeen lukemin 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
1. erä
Sport tuli ensimmäisessä erässä pelin alkuun hyvällä sykkeellä halliten kenttätapahtumia ensimmäiset viisi minuuttia, mutta yksi tilanne käänsi pelin päälaelleen. Keskushyökkääjä Lassi Kokkala ja Pelicans-pakki Tomas Kudelka kaatuvat ja ajautuvat päin laitaa vieraiden puolustusalueella. Kokkala törmää ilkeästi päin laitaa ja mies joudutaan taluttamaan pukuhuoneen puolelle. Tämä lamautti Sportin pelin ja vieraat käyttää tilanteensa hyväksi. Tyler Redenbachille annetaan liikaa tilaa tulla hyökkäysalueen oikeaa laitaa alueelle. Terävä ranne veskarin eteen tiputtavan pakon jaloista aivan vasempaan yläpesään ja taululle 0-1 ajassa 05:59. Maalinkin jälkeen Pelicansilla on pari hyvää paikkaa lisämaaleihin, jostain syystä keskusta puolustetaan heikosti ja lahtelaiset pääsevät liian hyviltä tonteilta koittamaan.
Erän puolivälin jälkeen nähdään ensimmäinen kunnon Sport-paikka. Juha-Pekka Pietilän jäähyn aikana ykkösylivoima pelaa paikan Damien Fleurylle, jonka lämäri kilahtaa rimaan. Sport pääsee toistamiseen ylivoimalle ajassa 15:30, mutta nyt kiekon alueelle tuontikin on vaikeaa ja paikat jäävät syntymättä. Pelicans saa oman ylivoimasaumansa erän loppuun ja onnistuukin luomaan pari paikkaa, mutta Hannu Toivonen selvittää. Näin erätauolle vieraiden ansaitussa johdossa. Alivoimaa erän alkuun vielä 26 sekuntia.
2. erä
Pelicans aloitti toisen erän ylivoimalla ja oli hyvin lähellä toista maalia kun Juha Leimun hirmulämäri viivasta kilahti rimaan. Ranskalaiskaksikko Bertrand - Fleury luo parhaat paikat kotkapaidoille ottelun toisessa erässä. Näistä ensimmäiseen, Bertrandin lättysyötöstä suoraan vetäneen Fleuryn laukaukseen Janne Juvonen venyttää tyylikkään patjatorjunnan. Pelicans saa erään toisen ylivoiman vitosen kohdalla, mutta Sport alivoima Toivosen johdolla selvittää sen. Ennen erän puoltaväliä päästään hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta Juvonen ottaa pari näyttävää koppia.
Pelicans luo erässä tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta kotkapaitojen onneksi lahtelaistenkaan sihti ei ole tarkimmillaan ja pysytään iskuetäisyydellä kolmanteen erään lähdettäessä. Parhaimmillaan vieraat pyörittävät pitkiä toveja peliä Sport-päädyssä, mutta Toivonen taistelee torjuen muutaman tuhannen taalan paikat niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Erän lopussa päästään koittamaan ylivoimaa, mutta ratkaisupaikoissa pomputellaan ja erätauolle 0-1 tappiolukemissa.
3. erä
Sport tuli kolmanteen erään hyvällä ilmeellä pelaten ehdottomasti parhaan erän tälle iltaa. Kova paine puri vieraiden pakkeihin ja ylivoimalle päästiin ajassa 45:52, mutta Juvonen kestää muutamat yritykset helpohkosti. Myös vierasjoukkue päättää avittaa Sportin pelaamista ottamalla erään peräti kaksi jäähyä väärästä vaihdosta. Näistä ensimmäinen, ajassa 48:15 tuleva, kostautuu kaksi sekuntia ennen sen päättymistä. Vahvan maalinedushässäkän jälkeen Bertrand siirtää viivaan Fleurylle joka jatkaa toiselle puolelle Niko Peltolalle. Peltolan veto lävähtää etukulmasta ohi Juvosen ja peli on tasoissa Peltolan kauden avausmaalin myötä.
Maalin jälkeen Pelicans on jo köysissä, mutta tänään virta ei riitä kummallakaan ratkaisemaan peliä varsinaisella peliajalla. Ei, vaikka Sport pääsee vielä ajassa 56:34 kokeilemaan ylivoimaa lahtelaisten sählätessä jälleen vaihtojensa kanssa. Ylivoimalla ei saada kunnollisia vetopaikkoja rakennettua ja Pelicans selvittää itsensä jatkoajalle. Torjunnat Sport 1 - Pelicans 7 kertoo hallinnasta, mutta myös Sportin vaikeuksista päästä vetopaikoille.
Jatkoajalla nähdään tänään ratkaisu. Ensin Sportilla on loistotontti kun Fleury ja Bertrand pääsevät 2-1 hyökkäykseen, jossa Fleury päättää ampua itse. Veto osuu Juvosen mailan päähän ja menee ohi. Ymmärrettävä ratkaisu, sillä niin rättiväsynyt kovat minuutit tänään pelannut kaksikko oli. Seuraavassa vaihdossa nähdään voittomaali. Pelicans pyörittää pitkään Sport-alueella ja Hannu Toivonen torjuu ensimmäisen vedon, mutta riparit ja kaksi pistettä siivoaa sisään ajassa 62:11 Marko Pöyhösen lavan kautta.
Tänään tarjottiin kolmea pinnaa, mutta lopulta saaliiksi jäi yksi piste. Sport taisteli hienosti kolmannessa väkisin rinnalle. Pelicans oli tänään kaksi erää parempi ja ehkä myös täten ansaitsi lisäpisteen jatkoilta. Sportin peli sekosi Kokkalan loukkaantumisen myötä. Voittoputki katkesi, mutta pisteputki jatkui.
Voittojen tielle pyritään palaamaan ylihuomenna lauantaina, kun vastaan luistelee Kuparisaaressa HPK klo 17:00.
Ottelun tilastot ja huippuhetket TÄSTÄ.
(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)

1. erä

2. erä

3. erä

Jatkoajalla nähdään ratkaisu. Ensin Sportilla on loistotontti kun Fleury ja Bertrand pääsevät 2-1 hyökkäykseen, jossa Fleury päättää ampua itse. Veto osuu Juvosen mailan päähän ja menee ohi. Ymmärrettävä ratkaisu, sillä niin rättiväsynyt kovat minuutit tänään pelannut kaksikko oli. Seuraavassa vaihdossa nähdään voittomaali. Pelicans pyörittää pitkään Sport-alueella ja Hannu Toivonen torjuu ensimmäisen vedon, mutta riparit ja kaksi pistettä siivoaa sisään ajassa 62:11 Marko Pöyhösen lavan kautta.

Sportille tarjottiin kolmea pinnaa, mutta lopulta saaliiksi jäi yksi piste. Sport taisteli hienosti kolmannessa väkisin rinnalle. Pelicans oli tänään kaksi erää parempi ja ehkä myös täten ansaitsi lisäpisteen jatkoilta. Sportin peli sekosi Kokkalan loukkaantumisen myötä. Voittoputki katkesi, mutta pisteputki jatkui.

Voittojen tielle pyritään palaamaan lauantaina, kun vastaan luistelee Kuparisaaressa HPK klo 17:00.