Voittomaalikilpailuun päätynyt ottelu ratkesi Sportin hyväksi, ratkaisijana Pesonen

Ensimmäinen erä

Ensimmäisessä erässä JYP tuli pelin alkuun vahvasti pyörittäen ensimmäisen minuutin peliä Hannu Toivosen vartioiman Sport-maalin edessä onnistumatta kuitenkaan maalin teossa. Sport pääsee onneksi myös peliin mukaan muutaman minuutin katselun jälkeen ja kova paineistus JYP-pakeille palkitaan ylivoimalla kun Mikko Mäenpää purkaa kiekon katsomoon. Ylivoimalla ei vielä onnistuta maalaamaan muutamasta hyvästä paikasta huolimatta, mutta jäähyn umpeuduttua pyöritys jatkuu JYPin päädyssä yli puolen minuutin verran eikä vieraat saa purettua. Lopulta kiekko ajautuu viivaan Jarkko Immoselle, joka tarjoaa loistavan poikkarin oikealle b-pisteelle Tomi Körkölle, jonka onetimer painuu vastustustamattomasti ohi Sami Rajaniemen JYP-maalilla. Heti maalin jälkeen luodaan hyvää painetta ja toinenkin maali on lähellä, mutta Rajaniemi kestää. Ennen erän puoliväliä päästään toistamiseen ylivoimalle, mutta peliä ei saada tuotua/rauhoitettua aluelle ja paikat jää syntymättä.

JYP esitti ensimmäisessä erässä hyvää liikettä ja siitä osoituksena on myös tyylikäs tasoitusmaali ajassa 13:31. Mikko Mäenpää avaa loistavasti omista poikki kentän vssemmalle täyteen vauhtiin Darryl Boycelle, joka painaa alueelle ja syöttää keskikaistalle tulevalle Juuso Ikoselle, joka rannaa suoraan kiekon ohi Toivosen. Pientä apua maaliin tarjotaan keskialueen merkkausvirheen ja kahden pelaajan törmäämisen muodossa. Heti maalin jälkeen on Jarkko Hattusella loistotontti, mutta hyvästä paikasta ei kiekko mene maaliin. Erän lopussa JYP ottaa hieman peliä hallintaan ja Sport joutuu puolustamaan pitkiä pätkiä omissa. Hyvä erä molemmilta. Vauhtia on ja tilanteita tulee tasaisesti.

Toinen erä

Toisen erän alkuun Sport saa loistavan paikan siirtyä johtoon kun ranskalaiskaksikko Fleury-Bertrand pääsee 2-1 hyökkäykseen. Fleury tarjoilee poikkarin oikealle josta Bertrand tällää suoraan, mutta Rajaniemi ottaa gamesaverin räpylällään. Huipputontin jälkeen on hiljaisempaa ja JYP hallitsee kenttätapahtumia hyvällä liikkeellään. Sport kestaa kolmen minuutin kohdalla tulevan alivoiman, mutta ei enää ajassa 28:00 tulevaa toista jäähyä. Ensin Petr Hubacek on osua, mutta tulinen veto pompaa tolpasta rimaan ja lopulta Toivosen alle. Ajassa 29:13 JYP siirtyy johtoon. Toivonen ei saa peitettyä kiekkoa ja se ajautuu maalin taakse Eric Perrinille, josta mies syöttää etutolpalle Tuomas Pihlmanille joka tällää kiekon läheltä ylös. Heti perään otetaan vielä yksi jäähy, joka kuitenkin selvitetään lähinnä Toivosen hyvillä kopeilla.

Viimeisellä kympillä Sportilla on pari hyvää paikkaa, mutta terävyys maalipaikoissa puuttuu. Hyvistä vetopaikoista suditaan ohi kiekosta ja Rajaniemeä ei saada kokeiltua kunnolla. Illan kolmaskaan Sport-ylivoima ei tuota tulosta nelisen minuuttia ennen summeria, JYP ei päästä Sportia avaamaan omista millään ja alueelle ei päästä. Erän lopussa JYP pyörittää vaarallisesti ja Toivonen saa jonkinlaisen tällin, erätauolle meno näytti tuskaiselta. JYPin erä ensimmäistä vaihtoa lukuunottamatta. Kolmanteen erään suoraviivaisuutta ja päättäväisyyttä kehiin niin hyvä tulee.

Kolmas erä

Kolmannessa erässä päästiin rinnalle ja ohi! Sport joutuu vaihtamaan kolmanteen erään maalille Ville Hostikan ja mies tekee loistavan iltapuhteen kolmateen erään ja jatkoajalle sekä rankkareihin. JYPillä on pari loistavaa tonttia heti alkuun naulata peli, mutta Hosti kestää. Ajassa 46:53 iskee kultakypärä Bertrand pelin tasoihin päästessään keskialueelta puolittain läpi, tai itseasiassa 2-0 hyökkäykseen Fleuryn kanssa. oma ratkaisu ja kiekko ranteella Rajaniemen längistä sisään. Maali sytyttää koko haliin huikeaan kannustukseen ja kotkan liitoon. Kiekkoa painetaan JYP-päätyyn ja maali roikkuu ilmassa.

Mennään erän puolivälin yli ennenkuin nähdään lisämaaleja. Kesken Sport painostuksen JYP iskee johtoon. Jani Tuppurainen jättää hyökkäyssinisellä Mikko Kaltevalle, joka lämää suoraan syöttöön yllättäen Hostikan. Sport ei tänään lannistu mistään. Taistelun ruumiillistuma Mike Brennan painaa voimalla maalille, jonne Jussi Pesosen syöttö napsahtaa lapaan ja nimeä lehteen ajassa 55:04. Sport hakee vielä vimmatusti voittomaalia, mutta JYP kestää.

Jatkoajalla mennään rohkeasti päästä päähän, mutta muutamasta hyvästä paikasta ei maalia tule. Illan päättää voittolaukaukset, jossa Eric Perrin laittaa nätisti JYPin ekan maalin, Sportin Lammassaari epäonnistuu rystynostossa kuten myös vieraiden Hännikäinen. Sportin toinen ampuja Bertrand liruttaa todella hienosti Sportin tasoihin ja Ikosen epäonnistuttua ratkaisijan rooli lankeaa Jussi Pesoselle. Pessi pistää kylmästi längistä lisäpisteen Sportille.

Todella tyylikäs kasvojen pesu eilisen Tampereen reissun jälkeen. Hattu päästä ja täysi tunnustus joka jätkälle taistelusta.