Vierasvoitto Jukureista

Ei ollut paras mahdollinen avauserä Sportilta vieraissa. Ensi minuutit oltiin hyvin mukana ja peli eteni vauhdikkaasti päästä päähän. Jukurit käytti ensimmäisen huippupaikkansa tehokkaasti. Maalissa vahvaa avustusta antaa sinisellä yhteen törmäävät pakki ja laitahyökkääjä, josta avautuu 2-1 hyökkäys Jukureille. Toni Jalo heittää lättysyötön vasemmalle Joonas Kalliolalle, joka nousee maalille ja harhauttaa rystylle. Tuomas Saarela torjuu yrityksen patjallaan, mutta kun Sport pelaajia ei näy lähimaillakaan niin Kalliola saa rauhassa sutia riparin verkkoon ajassa 07:31. Tämän jälkeen Sport ottaa kaksi peräkkäistä jäähyä, joista jälkimmäinen kostautuu: Mikko Laine lämää viivasta ja maskimies Jani Forsström pääsee ohjaamaan kiekon ohi Saarelan ajassa 12:47. Tässä kohtaa valmennus herättelee joukkuetta vaihtamalla maaliin Joonas Kuuselan. Jukurit hallitsevat 2-0 maalinkin jälkeen selkeästi kenttätapahtumia, mutta Sport pääsee hieman varkain kaventamaan. Nico Aaltonen voittaa kiekon kulmassa ja heittää kiekon maalille John Henrionille, joka rannaa pelin 1-2:een ajassa 17:13. Seuraavassa vaihdossa on kapteeni Uiton vuoro lähteä helpohkosti jäähylle ja Jukurit näyttää ylivoimatehokkuutensa. Jalo pelaa kulmasta Ilkka Vaarasuolle viivaan, joka tällää suoraan syöttöön kiekon maaliin ajassa 19:05. Maalin jälkeen Sport saa painetta kotijoukkueen päätyyn ja saakin hommattua Jukureille jäähyn puoli minuutti ennen summeria. Kuviota ei ehditä saada kasaan ja jäähyä jää kakkoserään puolitoista minuuttia

#33 John Henrion

.

Sport aloitti toisen erän ylivoimalla ja nyt se maaliton putki katkesi. 66 kerta toden sanoi, kun yllättävän rauhassa Sport pääsi pyörittämään miesylivoimaa ja maalarina oli toistamiseen tänään amerikanapu John Henrion. Mies pääsi ensin koittamaan vasemman b-pisteen yläkaarelta, mutta hurja lämäri paukahti rimaan. Tilanne jatkui ja kiekko pelattiin viivan kautta jälleen Henrionille. Nyt oli sihti laitettu yksi napsu alemmas ja kova lämäri oikeaan yläkaisaan ajassa 20:47. Maalin jälkeen Sport näytti pääsevän ensi erää paremmin peliin mukaan ja bussijalat alkoi löytymään. Peli aaltoili päästä päähän, mutta loistopaikat olivat kortilla. Molemmille tarjottiin ylivomaa erän puolivälin molemmin puolin. Sport ei pystynyt käyttämään omaansa ja samoin kävi heti perään ylivoimaa koittaneelle Jukureille. Loppuerän parhaat paikat loi kotijoukkue Jukurit. Joonas Kuusela Sport-maalillaan torjui pari peräkkäistä vetoa pisteiden välistä pitäen kotkapaidat pelissä. Vielä loppusekunneilla tarjoutuu Jukureiden Roy Pihlströmille loistopaikka Sport-pakin kontatessa keskialueella. Mies laidasta läpi, mutta Kuusela koppaa varmasti.

Kolmas erä alkoi Sportin kannalta harmittavasti sillä jo kahden minuutin kohdalla Jukurit karkaa Ilkka Vaarasuon illan toisella osumalla 4-2 johtoon. Viivaveto painuu tyylillä yläkulmaan. Juuri ennen johtomaalia Markus Piispanen tykittää sinisen alta kovan lämärin rimaan ja tasoituspaikka vaihtuu yhtäkkiä kahden maalin takaa-ajoksi. Sport joutuu alivoimalle ajassa 44:24 kun illan tähdelle, John Henrionille, sattuu pieni lapsus ja kiekko karkaa helposti katsomoon. Alivoima taistelee ja Jukureiden ei anneta lyödä viimeistä naulaa arkkuun. Sport näyttää kaikille mistä tämä joukkue on tehty ja painaa hyökkäyksiä vieraiden päätyyn tasaisesti. Ajassa 52:35 saadaan kaivattu kavennus, kun Kai Lehtinen tarjoaa lättyä Mika Halavalle maalin eteen ja mies ei erehdy. Kavennuksen jälkeen Sport luo paikkoja ja Jukurit näyttää vähän väsähtävän. Paras paikka tulee John Henrionille, jonka vedon Tadeas Galansky vaivoin selvittää. Myös vieraille tulee paikka laittaa peli poikki, kun ex-Sport Toni Jalo saa tyhjät takatolpalle, mutta juuri vetohetkellä Jere Laaksonen vie pojalta karkin pois. Sport vetää veskarin pois ajassa 58:25 ja paikkoja luodaan mutta Jukurit näyttää kestävän. Mikkeliläsillä on paikkoja laittaa tyhjiin ja viimeisen sauman tarjoaa Jesse Rohtla, joka koittaa 10 sekuntia ennen loppua keskiviivalta rystyllä tyhjiin ja Uitto ottaa kiekon omalla maalialueella nostaen kotkapaidat viimeiseen yritykseen. Kiekko saadaan alueelle ja lopulta vasemmalle sinisen kulmaan Eetu Heikkiselle, joka tällää lämärin maalille ja kiekko pomppii ihanasti vahvassa maskissa olevan Galanskyn ohi verkkoon ajassa 59:57. Näin Sport on nousee hienosti tasoihin ollen pelissä kolmesti kahden maalin takaa-ajajana.

Jatkoajalla Sportin paras paikka tulee Henrionille, jonka vedon Jalo takakarvaa kuitenkin hienosti pois. Viimeinen minuutti menee jännäksi kun Marko Luomala joutuu ottamaan kamppijäähyn ja Jukureille 4-3 ylivoimaa. Alivoima kestetään ja edessä rankkarit. Sportilta Kokkala ja Halava sekä Jukureilta Juntheikki että Hokkanen eivät osu alkuun ja ratkaisu menee kolmanteen pariin. John Henrion kruunaa iltansa liruttamalla nätisti Galanskyn längistä kiekon reppuun. Perään Kuusela nollaa tyylillä räpylällään Kalliolan yrityksen ja lisäpiste Sportille.

Loistava nousu ja näyttö joukkueen itseluottamuksesta. Vikalla kympillä kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon. Todella tärkeät kaksi pinnaa ja kolmen voiton viikko. Illan sankari ehdottomasti Henrion (kuvassa), mutta onnistujia iso liuta. Kuusela tuli hienosti peliin 2-0 tilanteessa ja hoiti homman tyylillä. Myös kaksikko Piispanen - Halava pelasi pirteästi. Puolustuksessa Ari Gröhndahl sekä kapteeni Uitto näyttivät taistelijan merkkiä muille. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi perjantaita ja aina ihanaa KooKoo -kotimatsia.

Ps. Erityiskiitos Jukureille loistavasta streamilähetyksestä.

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam

Kuva: Maria Sundelin