Vieraskiertue pysähtyy Tampereella ja Porissa

Vaasan Sport pelaa tällä viikolla kaksi ottelua, kun se kohtaa keskiviikkona Tapparan Tampereella ja heti perään torstaina Ässät Porissa.

Sport pelasi viime viikolla neljä ottelua, joista peräti kolme kotona. Joukkueen viikko oli kaksijakoinen: TPS:lle ja Lukolle kärsittyjen selvien tappioiden vastapainoksi joukkue onnistui voittamaan sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat SaiPan ja Kärpät kotonaan. Varsinkin sunnuntain neljä maalia hallitsevan mestarin verkkoon on itseluottamusta nostattava asia.

Sport sai Kärpät-ottelussa kaivattuja onnistumisia, kun Jake Newton ja Joonas Komulainen tekivät kauden ensimmäiset maalinsa, sekä Jarkko Immonen rikkoi sadan Liiga-maalin rajan. Lisäksi joukkue on alkanut hiljalleen löytämään toimivia ketjukoostumuksia, sillä varsinkin Lassi Kokkalan ja Charles Bertrandin yhteispeli sujui viikon aikana yhä paremmin ja paremmin. Joukkue saa myös sairastuvalta takaisin Niclas Luceniuksen, joka nähdään kaukalossa keskiviikkona entistä seuraansa vastaan. Maalissa kotkapaidat luottavat Mika Järvisen huipputorjuntoihin.

Joukkue kärsi viikon aikana myös useita loukkaantumisia, joiden vuoksi sivussa ovat Erik Riska, Otto Karvinen, Ville Rajala ja Tommi Tikka. Lisäksi Joel Kiviranta on flunssassa, eikä pelaa viikon kummassakaan ottelussa.

Tällä viikolla Sport saa vastaansa kaksi kovaa kotijoukkuetta, jotka kuitenkin pelaavat eri tavalla. Tappara tykkää hallita kotonaan kiekkoa ja luo sitä kautta paikkoja taitaville hyökkääjilleen. Ässät puolestaan pelaa hyvin samantyylistä kotikiekkoa kuin Sport, eli on aggressiivinen, karvaa korkealta ja luo riistojen kautta paikkoja. Sport-leirissä on alkuviikon aikana tehty rajusti töitä, että surkea vierassaldo saa parannusta.

Keskiviikon vastustaja Tappara pelasi eilen kovan ottelun sarjakärki Lukkoa vastaan häviten kuitenkin maalein 2-0. Kirvesrinnat ovat kuitenkin yksi Liigan kovakuntoisimmista joukkueista, joten Sportin haaste tulee olemaan valtava siitäkin huolimatta, että vaasalaiset lähtevät otteluun tuoreimmilla jaloilla.

Tapparan tehoduon muodostavat Kristian Kuusela ja Henrik Haapala, jotka Sportin on pidettävä tiukasti aisoissa. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vaasassa Sportin 3-2-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen, joten Tapparakaan ei varmasti lähde aliarvioimaan vastustajaansa.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ainakin kovaotteinen puolustaja Markus Kankaanperä ja suomikiekon superlupaus Patrik Laine.

Torstaina Sport vierailee ensimmäistä kertaa uudistetussa Isomäki Areenassa. Kautensa pitkällä vierasputkella aloittanut Ässät on pelannut tähän mennessä kolmesti kotonaan ja poistuneet kaukalosta jokaisella kerralla voittajina, joten Sportilla on mahdollisuus aiheuttaa porilaisille uuden areenan ensimmäinen tappio.

Heikon alun jälkeen hyvään vireeseen yltyneiden porilaisten tehoista ovat pääasiassa vastanneet Jarno Kärki, Niko Ojamäki, sekä viime otteluissa vahvan paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Masi Marjamäki. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat puolestaan olleet puolustaja Troy Vancea lukuun ottamatta pettymyksiä. Ari Ahosen ollessa loukkaantuneena joukkueen ykkösvahdin tonttia pitelee hallussaan hyvin esiintynyt Andreas Bernard.

Ennen keskiviikon kierrosta joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta ja tasapisteistä, joten voitto maistuisi makealta molemmille joukkueille.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENN ALANEN / VAO)