Vieraita Lappeenrannasta: Sputnikit saapuvat Kuparisaareen

Sport - SaiPaTorstaina Kuparisaaressa on luvassa vauhdikas kiekkoilta kun kaksi kovaan liikkeeseen pelinsä perustavaa joukkuetta, Sport ja SaiPa, iskevät yhteen. Vieraat saapuvat Vaasaan suoraan Tampereelta taskussaan maukas 2-3 voitto Tapparasta. Sportilla on edessään kasvojen pesu tiistain Helsingin reissun jälkeen.

Sportin ensimmäinen, peräti neljä ottelua sisältävä viikko Liigassa päättyy torstaipeliin Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Kotkapaitojen liigataival alkoi JYPin vieraana viime perjantaina. Kaksi erää johtoasemassa ollut Sport joutui kuitenkin nöyrtymään 4-2 tappioon isäntien vahvan viimeisen erän ansiosta (3-0). Tappiosta huolimatta taisteleva peli-ilme teki vaikutuksen ja lauantaina pelatussa kotiavauksessa yksi sarjan ennakkosuosikeista, TPS, jäi täysin statistin rooliin Sportin painellessa huikean yleisön siivittämänä 4-1 voittoon. Tiistaina oli edessä vierasreissu sarjajohtaja HIFK:n vieraaksi Helsinkiin. Jostain syystä konetta ei saatu missään kohtaa käyntiin ja HIFK sai jatkaa voittoputkessa 7-1 voitollaan. Isännät takoivat viimeisen 7 minuutin aikana neljä kaappia tehden numeroista murskaavat.

Nyt Sportilla on kotihallissaan edessään kasvojen pesun paikka. Helsingin keikka osoitti, että valmistautuminen ja asenne täytyy olla 110% tässä sarjassa. Vastaan luisteleva SaiPa on kovassa tikissä, avauskierroksen 5-2 KalPa-tappion jälkeen joukkueen tehot on saanut todistaa kaksi ennakkosuosikkia, Lukko Lappeenrannassa (4-1) ja keskiviikkona kotonaan Tappara (2-3).

Molemmat perustavat pelinsä kovaan liikkeeseen ja aktiiviseen karvaukseen. Vaikka raskas viikko varmasti verottaa molempia jonkun verran, tullaan Kuparisaaressa näkemään vauhdikasta kiekkoa. SaiPa on tunnettu hyvistä ulkomaalaislöydöistään eikä tämäkään kausi näytä tekevän poikkeusta, hyökkääjä Dave Spina on ollut joukkueen ykköspyssy. Mies teki Tampereella avausmaalin ja lirutti voittomaalin rankkarista toisen erän lopussa. Sportin tahtipuikkoa on kiekollisessa pelissä heiluttanut odotetusti puolustaja Niko Peltola, hyökkäyksessä vahvimmin on pörrännyt ehkä hieman yllättäen Charles Bertrand, joka näyttää hienoa esimerkkiä taistelusta vaihdosta toiseen.

Kuten jo lauantai osoitti, Sundom Stå on se todellinen kuudes kenttäpelaaja joukkueelle. Nyt koko halli rohkeasti mukaan kannustukseen!

 

SEURAA NÄITÄ

 

SPORT #48 PUKKA Mikko

Sportin puolustukseen juuri kauden kynnyksellä liittynyt Tapparakasvatti Mikko Pukka tuntee hyvin torstai-illan vastustajan. Mies on edustanut edelliset kuusi kautta SaiPaa Liigassa. Pukka tuo kokemusta ja rauhallisuutta Sportin takalinjoille ja isokokoisena pystyy myös fyysiseen peliin siivoamalla vahvasti omaa maalinedustaa.

 

SPORT #81 GRÖNDAHL Ari

Ari Gröndahl esitti jo syksyn harjoitusotteluissa erittäin lupaavia otteita ja ensimmäinen viikko Liigassa on alkanut samaan malliin. Mies on kovassa tikissä ja on näyttänyt pärjäävän täysin liigavauhdissa. Käyttää hyvin kokoaan hyväksi siivotessaan omaa päätä, painiikin tarvittaessa. Kultakypärää kantava Raaka-Arska on osunut jo kahdessa pelissä peräkkäin: lauantaina ylivoimalämäri painui TPS-maaliin ja tiistaina mies painoi viivalämärin vasempaan yläkaisaan. Tätä lisää!

 

SAIPA #1 BERNARD Andreas

Tämä Jukureistakin tuttu maalivahti ei pääse aloittamaan kauttaan helpossa paikassa. Bernard ei nimittäin ole tällä kaudella pelannut runkosarjassa vielä yhtään ottelua, ja hän joutuukin ensimmäiseen tosi testiin paikasta pahimmassa: Kuparisaaren hornankattilassa. Näkyykö otteissa ottelun olevan kauden ensimmäinen?

 

SPORT TÄNÄÄN

 

#38 Tallberg, Teemu - #23 Immonen, Jarkko - #28 Kivimäki, Samuli
#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt
#3 Bertrand, Charles - #90 Tessier, Kelsey - #21 Körkkö, Tomi
#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari
#87 Hattunen, Jarkko - #36 Kokkala, Lassi - #11 Fleury, Damien
#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari
#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #13 Riska, Erik
#16 Henritius, Teemu
#33 Toivonen, Hannu (AM)
#35 Hostikka, Ville

#38 Tallberg, Teemu - #23 Immonen, Jarkko - #28 Kivimäki, Samuli

#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt

 

#3 Bertrand, Charles - #90 Tessier, Kelsey - #21 Körkkö, Tomi

#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari

 

#87 Hattunen, Jarkko - #36 Kokkala, Lassi - #11 Fleury, Damien

#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari

 

#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #13 Riska, Erik

#16 Henritius, Teemu

 

#33 Toivonen, Hannu (AM)

#35 Hostikka, Ville

 

(TEKSTI: TANELI JOKELA KUVA: SEPPO PETROV)