Valko-Venäjän maajoukkuehyökkääjä Artur Gavrus Sportiin

Vaasan Sportin hyökkäys vahvistuu erittäin mielenkiintoisella pelaajalla, kun 21-vuotias valkovenäläinen Artur Gavrus liittyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. Gavrus omaa kokemusta niin Pohjois-Amerikan OHL-sarjasta, KHL:stä kuin myös miesten MM-turnauksista.

Valko-Venäjällä syntynyt Gavrus siirtyi kaudella 2011-12 Ontarion junioriliigaan (OHL) Owen Sound Attack –joukkueeseen, jossa hän kahden kauden aikana teki 66 ottelussa 51 (23+28) pistettä. Kesällä 2012 New Jersey Devils varasi miehen NHL:ään kuudennella kierroksella. Pienikokoinen (179 cm / 84 kg) ja taitava hyökkääjä on myös tuttu näky maansa edustustusmiehistöissä: juniorimaajoukkueissa Gavrus on ollut mukana niiin alle 18- vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaidenkin MM-kisoissa, joissa toimi myös joukkueensa kapteenina. Ensimmäiset aikuisten MM-kisat Gavrus pelasi keväällä 2013 ja tänä keväänä Tsekeissä mies oli mm. kaatamassa maalillaan pronssia napanneen USA:n. Kahdeksaan kisaotteluun saldoksi tuli mukavat 2+3 pistettä.

Viimeiset kaksi kautta Gavrus on edustanut KHL-joukkue Dinamo Minskiä.  Otteluita kovassa sarjassa kertyi 66 ja niissä tehot 6+7. Ensi kaudella Sportia edustavan Gavrusin vahvuuksia ovat kova liike, henkilökohtainen taitotaso sekä hyvä laukaus. Potentiaalia löytyy ja urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä uskoo miehen lyövän läpi kotimaisessa Liigassa ensi kaudella.

- Saatiin erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Olemme kaikki nähneet Arturin pelejä ja varsinkin Matti Virmanen on seurannut hänen otteitaan pitkään. Olemme vakuuttuneita, että hän pystyy auttamaan meitä ensi kaudella. KHL, MM-kisastatus, iso NHL näkymä yms. kertovat myös siitä, että kyseessä on pätevä pelimies. Hänen perässään oli myös KHL-joukkueita paljon rahakkaammilla tarjouksilla, mutta pelaaja, hänen agenttinsa Igor Larionov ja NHL-joukkue katsoivat, että Sport on paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraa. Odotamme hänen ottavan paikkansa kärkiketjuistamme.

Gavrusin saapumisen myötä hyökkäysosasto on valmis tulevaan kauteen.

- Näillä hyökkääjillä lähdetään liikkeelle, puolustukseen on vielä haussa yksi pelaaja. Mike Brennan on yksi vaihtoehdoista ja hänen tilanteensa selvinnee ennen juhannusta, päättää Jämsä.